CARSNEWS
AUTONEWS

Ελβετία – Γερμανία 1-1: Στο 92′ πήραν την 1η θέση τα Πάντσερ

Η Ελβετία ήταν αγκαλιά με τη νίκη που θα την έστελνε στους «16» του Euro 2024 ως 1η του ομίλου της, τελικά όμως πέρασε ως 2η αφού η πρωτιά πήγε στη Γερμανία που κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 92′ με τον Φίλκρουγκ.

Η Γερμανία, όπως αναμενόταν, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο 3′ με την κεφαλιά του Χάβερτς στην αγκαλιά του Ζόμερ μετά το κόρνερ του Κρόος, με τους Ελβετούς να είναι σε θέση άμυνας. Γενικά τα Πάντσερ είχαν τον έλεγχο, κυκλοφορούσαν άνετα τη μπάλα και πίστεψαν ότι άνοιξαν το σκορ στο 17′ με το σουτ του Άντριχ, η εξέταση του VAR όμως έδειξε ότι ο Μουσιάλα είχε κάνει φάουλ στον Έμπισε και το γκολ ακυρώθηκε.

Το 0-0, επομένως, παρέμεινε αλλά όχι για πολύ, αφού στη συνέχεια η Ελβετία άρχισε να βγαίνει πιο συχνά μπροστά και στο 28′ κατάφερε να σκοράρει: Κούρσα του Φρόιλερ και γύρισμα από αριστερά, προβολή του Εντόι και η μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Αμέσως μετά μάλιστα, στο 31′, θα μπορούσε να γίνει και το 2-0 από τον ίδιο παίκτη, μετά την πολύ ωραία πάσα του Τζάκα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ στο διαγώνιο σουτ που επιχείρησε.

Μικρό το κακό για τους Ελβετούς, πάντως, από τη στιγμή που στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, αφού στο 41′ ο Ρούντιγκερ έκανε πολύ κακή κεφαλιά μετά τη σέντρα του Κρόος και έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει πριν πάνε στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Όταν επέστρεψαν από αυτά οι Γερμανοί δεν άργησαν να απειλήσουν, με τον Βιρτς να βρίσκει ωραία στο 50′ τον Μουσιάλα, το σουτ του οποίου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ζόμερ. Λίγα λεπτά μετά, στο 55′, ο Κρόος δεν έπιασε το σουτ τόσο καλά όσο ήθελε και τα λεπτά περνούσαν με την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν να έχει ανούσια κατοχή μπάλας.

Με τον χρόνο να πιέζει, πλέον, η Γερμανία δοκίμασε με… σέντρες να βρει τη λύση, ο Κίμιχ όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Ζόμερ από κοντά στο 71′, ο Σανέ έστειλε πολύ άουτ τη μπάλα στο 82′ με σουτ μετά την απομάκρυνση του Ελβετού τερματοφύλακα σε γέμισμα του Κρόος και στο 85′ ο Χάβερτς με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η Ελβετία θα κρατούσε το 1-0 και θα έπαιρνε την 1η θέση του ομίλου, ήρθε στο 92′ η κεφαλιά του Φίλκρουγκ για το 1-1 μετά τη σέντρα του Ράουμ, για να πάρει τελικά η Γερμανία την 1η θέση, αφήνοντας τους Ελβετούς στη 2η.

Ελβετία: Ζόμερ, Βίντμερ, Ακάντζι, Εμπολό (65′ Ντουά), Φρόιλερ, Τζάκα, Ροντρίγκες, Εντόι (65′ Αμντουνί), Έμπισερ, Σερ, Ρίντερ (65′ Βάργκας).

Γερμανία: Νόιερ, Ρίντιγκερ, Τα (61′ Σλότερμπεκ), Κίμιχ, Χάβερτς, Κρόος, Μουσιάλα (76′ Φίλκρουγκ), Βιρτς (76′ Σανέ), Μίτελστεντ (61′ Ράουμ), Γκιντογκάν, Άντριχ (65′ Μπάιερ).

Related Articles

Chevrolet Corvette Convertible. Η πρώτη hardtop στην ιστορία!

cars

Fiat 500 Electric 3+1. Μία πόρτα κάνει την διαφορά!

cars

Στους 20 νεκροί από την κατάρρευση πολυκατοικίας υπό ανέγερση στη Νότια Αφρική

cars

Rally Legends 2023: Στα αχνάρια των θρυλικών Ράλλυ Ακρόπολις

cars

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 24/3/2024

cars

Πόσο ασφαλή είναι τα σημερινά αυτοκίνητα;

cars

Η πρώτη BMW 2 Series Gran Coupe ετοιμάζεται για το Los Angeles.

cars

Ford Puma ST Power shift: Με 1000άρη κινητήρα 170 ίππων και αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων

cars

e-Hybrid– Και η τεχνολογία κάνει κύκλους…

cars