CARSNEWS
AUTONEWS

Επταήμερο γαλάζιο εκλογικό σπριντ – Ο κίνδυνος της αποχής και ο στόχος της συσπείρωσης – Πού εστιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αντίστροφη μέτρηση για την προσφυγή των πολιτών στις κάλπες των ευρωεκλογών την προσεχή Κυριακή και το γαλάζιο εκλογικό επιτελείο βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση με τον πρωθυπουργό να συνεχίζει τις δημόσιες παρεμβάσεις με συνεντεύξεις και ομιλίες σε πολίτες αναδεικνύοντας την κρισιμότητα της ευρωκάλπης. Στόχος η μέγιστη δυνατή συσπείρωση των παραδοσιακών ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο κίνδυνος της αποχής είναι μεγάλος με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να επιχειρούν να πείσουν την εκλογική βάση να χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους για να καθορίσουν το δικό τους μέλλον.

Παράλληλα κλιμακώνεται η κόντρα της ΝΔ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητά τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του και τον Στέφανο Κασσελάκη να δηλώνει έτοιμος να το εμφανίσει σήμερα στο ευρύ κοινό. Πλέον τα κομματικά στελέχη της ΝΔ εν αναμονή της δημοσιοποίησης των αναλυτικών περιουσιακών στοιχείων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστιάζουν την κριτική τους στο τι μεσολάβησε και οδήγησε σε τόσο μεγάλη καθυστέρηση τον ένοικο της Κουμουνδούρου και αναρωτιούνται να θέλει να κρύψει κάτι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιχειρήσει να κάνει ρελάνς επιμένοντας στα 42 σπίτια του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να απαντά ότι όλα είναι διάφανα, καθώς υποβάλλει πόθεν έσχες από την πρώτη μέρα που μπήκε στην πολιτική.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Οι τρεις άξονες

Τρία είναι τα σημεία στα οποία επικεντρώνεται ο πρωθυπουργός στο παρά πέντε των ευρωεκλογών:

  1. Η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει ισχυρή φωνή στην Ευρώπη και γι΄ αυτό ζητά από τους πολίτες να επαναβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στη γαλάζια παράταξη
  2. Δεδομένου του εθνικού χαρακτήρα που έχει λάβει η ευρωκάλπη εξηγεί στους ψηφοφόρους ότι οι πολιτικοί συσχετισμοί πρέπει να διατηρηθούν, διότι έτσι η κυβέρνηση θα μπορέσει πιο εύκολα να συνεχίσει – χωρίς πολιτική αμφισβήτηση- στο δρόμο των μεγάλων αλλαγών που περιλαμβάνουν σε προτεραιότητα : επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές, εθνική στρατηγική για το δημοκρατικό, διεύρυνση του προγράμματος «Σπίτι μου» και ευνοϊκότερους όρους και μεγαλύτερη βάση δικαιούχων αλλά και μείωση των εργοδοτικών εισφορών όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικοί κανόνες
  3. Το πολιτικό «χαστούκι» στις λαϊκίστικες φωνές και συγκεκριμένα στην αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει να επιδείξει ούτε αντιπρόταση για τα ευρωπαϊκά ζητήματα, ούτε κοστολογημένη οικονομική δέσμη μέτρων με τον πρωθυπουργό να λέει «όχι» στην επιστροφή στις επικίνδυνες εποχές του 2012- 2015 που οδήγησαν τη χώρα σε οικονομικό μαρασμό.

Προτάσσοντας το τρίπτυχο αυτό μέχρι την τελευταία ημέρα της προεκλογικής του εκστρατείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρεί να πείσει ακόμα και τον τελευταίο ψηφοφόρο ότι η ψήφος στη ΝΔ, αποτελεί ψήφο σύγκλισης με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα.

Related Articles

Έρχεται η «εφορία ακινήτων»: Ποιοι ιδιοκτήτες μπαίνουν στο στόχαστρο

Bury

Ford– Με νέες ψηφιακές υπηρεσίες στο «The Mall Athens»

cars

Nissan. Το μέλλον συναντά τη παράδοση στη CES

cars

Jimny, G63 AMG και Wrangler αναμετρούνται εκτός δρόμου!

cars

Νέα BMW M5 Touring

cars

Ανακοινώθηκαν οι διεκδικητές του τίτλου “World Car of the Year 2021”.

cars

Euro 2024: Γερμανία, Ισπανία και Πορτογαλία έχουν προκριθεί στους 16 της διοργάνωσης

Μάχες μεταξύ των αρχών και των πρώην ανταρτών της FARC

Bury

Στις 28 Ιανουαρίου το ολοκαίνουριο Seat Leon!

cars