CARSNEWS
AUTONEWS

Νέα BMW M5 Touring

Με την 7η γενιά της BMW M5 Sedan να βρίσκεται ήδη σε ένα πρόγραμμα εντατικών δοκιμών, η BMW M GmbH συνεχίζει την προϊοντική της επέλαση το 2024 και επιβεβαιώνει την επέκταση της γκάμας της ώστε να περιλαμβάνει μια έκδοση Touring του νέου μοντέλου υψηλών επιδόσεων.

Τα πρωτότυπα είναι προσεκτικά καμουφλαρισμένα, αλλά δεν μπορούν να κρύψουν τον υψηλών επιδόσεων χαρακτήρα τους. Ήδη, η μελλοντική γενιά της M5 βρίσκεται στη φάση της εξέλιξής της, με το νέο sedan υψηλών επιδόσεων να ολοκληρώνει τώρα τις δοκιμές του σε δημόσιους δρόμους, σε χώρους δοκιμών εξέλιξης του Γερμανικού Group και σε πίστες αγώνων σε όλο τον κόσμο.

Ακριβώς όπως και η μελλοντική M5 Sedan, η έκδοση Touring θα διαθέτει ένα εντελώς νέο και μερικώς εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης. Τα γνώριμα σπορ χαρακτηριστικά M, μαζί με μία τεχνολογία πλαισίου ρυθμισμένη με ακρίβεια και εμπλουτισμένη με καινοτόμα συστήματα, προάγουν τη δυναμική οδήγηση και την ευελιξία σε επίπεδο μοναδικό για την κατηγορία.

Εδώ και σχεδόν 40 χρόνια, η BMW M5 αποτελεί το σημείο αναφοράς ως προς τη δυναμική, την ευελιξία και την ακρίβεια στην κατηγορία sedan οχημάτων υψηλών επιδόσεων. Η πρόοδος στον τομέα της εξέλιξης, η αγωνιστική τεχνογνωσία, οι πρωτοποριακές καινοτομίες στα συστήματα κίνησης, ανάρτησης και στους τομείς της αεροδυναμικής και της ελαφριάς δομής αμαξώματος, έχουν διαμορφώσει την ιστορία του μοντέλου. Οι υψηλόστροφοι κινητήρες με έξι, οκτώ και δέκα κυλίνδρους, η τεχνολογία M Twin Power Turbo, το σύστημα πέδησης με συνθετικά κεραμικά φρένα M Carbon και η τετρακίνηση M xDrive, είναι μερικά μόνο από τα τεχνολογικά ορόσημα με τα οποία αυτό το μοντέλο έχει επανειλημμένα επαναπροσδιορίσει τις κορυφαίες επιδόσεις ενός sedan που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεπιφύλακτα στην καθημερινότητα. Τη σκυτάλη ετοιμάζεται τώρα να παραλάβει η 7η γενιά της M5, προσθέτοντας συναρπαστικές καινοτομίες για μια ακόμα πιο έντονη εμπειρία απόδοσης.

Η πρώτη M5 Touring κυκλοφόρησε το 1992 βασισμένη στη 2η γενιά της M5 Sedan. Το 2007, η μάρκα πρόσθεσε επίσης μια έκδοση Touring στην 4η γενιά της M5. Σήμερα, το λανσάρισμα της πρώτης M3 Competition Touring με M xDrive φανερώνει την απήχηση αυτής της ειδικής φιλοσοφίας οχήματος στην premium μεσαία κατηγορία υψηλών επιδόσεων.

Οι δοκιμές των πρώτων πρωτοτύπων της νέας M5 Touring θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες σε συνθήκες αστικής κυκλοφορίας, καθώς και σε επαρχιακούς δρόμους και αυτοκινητόδρομους γύρω από το Μόναχο και στο αρχηγείο της μάρκας στο Garching. Η ολοκληρωμένη εφαρμογή και δοκιμή των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια και για τη νέα M5 Touring, μεταξύ άλλων, στο Nordschleife του Nürburgring, με στόχο την εξασφάλιση της ιδανικής ισορροπίας μεταξύ των σπορ επιδόσεων στην πίστα και της ανώτερης οδηγικής άνεσης στην καθημερινή οδήγηση και σε μεγάλες αποστάσεις.

TAGS

Related Articles

Fiat Professional Scudo & Fiat Ulysse. Νέες προτάσεις

cars

Τι ετοιμάζει η Toyota για τις 16 Νοεμβρίου;

cars

Η Stellantis κάνει τα πρώτα βήματα στην υδρογονοκίνηση.

cars

Επιθέσεις της Ουκρανίας με drones σε δυο περιφέρειες της Ρωσίας

Bury

Η Audi φρεσκάρει το Q5 με mild-hybrid τεχνολογία και όχι μόνο!

cars

Νέο Mini Countryman C: Με ήπιο υβριδικό κινητήρα 170 ίππων και off road χαρακτηριστικά

cars

Ο κολομβιανός στρατός σκότωσε 15 αντάρτες – Ήταν μέλη ομάδας αποκλεισμένης από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

Bury

Ολυμπιακός: Εκτός για δύο εβδομάδες ο Πετρούσεφ

cars

Συνετρίβησαν δύο ιαπωνικά ελικόπτερα που συμμετείχαν σε ανθυποβρυχιακή άσκηση – Ένας νεκρός, 7 αγνοούμενοι

cars