CARSNEWS
F1 & RACES

Η ‘απρόσμενη’ πολ ποζίσιον του Φερστάπεν και το ρεκόρ του Σένα που ισοφάρισε στην Ίμολα

FORMULA 1

ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

AP Photo/Luca Bruno
Red Bull driver Max Verstappen of the Netherlands celebrates his pole position after qualifying session for the Italy’s Emilia Romagna Formula One Grand Prix at the Dino and Enzo Ferrari racetrack in Imola, Italy, Saturday, May 18, 2024. AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο Μαξ Φερστάπεν έγινε ο πρώτος οδηγός της Formula 1 που ισοφάρισε το ρεκόρ των 8 διαδοχικών πολ ποζίσιονς του Άιρτον Σένα από το 1988-’89, κερδίζοντας εντυπωσιακά -χωρίς καν να το περιμένει και ο ίδιος, όπως είπε- τις δοκιμές κατάταξης του GP της Εμίλια Ρομάνια στην πίστα που ο μέγας Βραζιλιάνος έχασε τη ζωή του πριν από 30 χρόνια.

Ο Ολλανδός κατάφερε, μαζί με τον μηχανικό του Τζιανπιέρο Λαμπιάσε, να λύσει τα μεγάλα προβλήματα που είχε μέχρι και σήμερα (18/05) το πρωί με τις ρυθμίσεις της Red Bull RB20. Και απέναντι στη μεγάλη αναβάθμιση της McLaren, κατάφερε με την οδηγική του δεξιότητα να κερδίσει μία από τις δυσκολότερές του πολ ποζίσιονς των τελευταίων 2,5 ετών.

Οι Όσκαρ Πιάστρι και Λάντο Νόρις με τις δύο McLaren ήταν λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου πίσω του, στον τερματισμό, και ο Φερστάπεν είπε σχετικά: Ήταν ένα αληθινά δύσκολο διήμερο μέχρι τώρα, και ακόμα και σήμερα το πρωί, οπότε είμαι εκπληκτικά χαρούμενος που πήρα την πολ ποζίσιον εδώ.

Δεν το περίμενα, αλλά κάναμε κάποιες αλλαγές πριν τις κατατακτήριες και δείχνουν να έκαναν το αυτοκίνητο λίγο καλύτερο σε αίσθηση, και μπορούσα να πιέσω λίγο περισσότερο. Αυτή η πίστα είναι εκπληκτική, το να είσαι σε ρυθμό κατατακτήριων εδώ και στο όριο, τόσο κοντά στην αμμοπαγίδα… – ακούμπησα τα χαλίκια στην τελευταία στροφή και ακόμα χτυπάει η καρδιά μου, η εσωτερική ένταση είναι πολύ υψηλή”, πρόσθεσε ο 26χρονος.

Και σχετικά με την ισοφάριση του ρεκόρ του Άιρτον Σένα, τόνισε: “Προφανώς ήταν ένα σπουδαίο ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο. Έχουν περάσει 30 χρόνια από τότε που έφυγε σε αυτή την πίστα, και φυσικά είμαι πολύ ικανοποιημένος που κέρδισα την πολ ποζίσιον εδώ, είναι μια καλή στιγμή για τη μνήμη του.

Υπήρξε ένας εκπληκτικός οδηγός της Formula 1, ειδικά στο γύρο των δοκιμών κατάταξης, και είναι μια σπουδαία μέρα για μένα και μια σπουδαία μέρα για την ομάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος”, κατέληξε ο Μαξ Φερστάπεν.

Related Articles

Θεσσαλονίκη: Η Formula 1 δονεί την πόλη – Πίστα σε 2 μέρες η Νέα Παραλία

cars

Το 5o Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 είχε μεγάλο νικητή τον Μαξ Φερστάπεν

cars

Mercari U.S. And MoneyGram Haas F1 Team Join Forces With New Sponsorship

cars

Εθελοντής στον Ερυθρό Σταυρό ο Leclerc

cars

Verstappen stays on top during second practice at Suzuka

cars

Φημολογία για νέα επέμβαση στον Michael Schumacher

cars

Βέλη Kubica κατά Williams

cars

FIA and Formula 1 hit the reset button with ‘new strategic plan’

Bury

GP Πορτογαλίας: Στην Pole Position ο Bottas!

cars