CARSNEWS
F1 & RACES

Το 5o Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 είχε μεγάλο νικητή τον Μαξ Φερστάπεν

Βροχή, τρία αυτοκίνητα ασφαλείας (ένα εικονικό, δύο κανονικά), συγκρούσεις, ανατροπές, διαφορετικές στρατηγικές, υπέρμετρη φθορά, αλλά τίποτα δεν σταματούσε τον πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν, αυτό το Σαββατοκύριακο. Πήρε άνετη νίκη στο Sprint του Σαββάτου, μπροστά από Χάμιλτον, Πέρεζ και τις δύο Ferrari και συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό στον αγώνα της Κυριακής.

Ο Μαξ Φερστάπεν, στον κυρίως αγώνα, διατήρησε το προβάδισμα της pole στην πρώτη στροφή και κυριάρχησε χωρίς κανένα πρόβλημα. Πίσω του, η εξέλιξη του αγώνα είχε δυο στάδια: Το πρώτο μέρος ήταν προβλέψιμο, χωρίς ιδιαίτερο σασπένς, αλλά στο δεύτερο μέρος, υπήρχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Λάντο Νόρις ψηφίστηκε από το κοινό ως ο οδηγός του αγώνα, συγκεντρώνοντας το 26,4% των ψήφων. Ακολουθήσουν οι Χάμιλτον (13,9%), Αλόνσο (13,6%), Λεκλέρ  (9%) και Φερστάπεν (6,3%).

Επόμενο αγώνα με διαμόρφωση Sprint, θα έχουμε στο Μαϊάμι, το Πάσχα. Για 2ο συνεχόμενο γύρο, θα έχουμε μορφή Sprint, που σημαίνει μόνο μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών και κατατακτήριες δοκιμές Sprint, τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου. Το Μεγάλο Σάββατο 4 Μαΐου, θα έχουμε αγώνα Sprint και τις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix, ενώ θα ακολουθήσει ο κανονικός αγώνας την Κυριακή του Πάσχα, 5 Μαΐου.

Η πίστα αποτελείται από μεγάλες ευθείες και απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, ενώ υπάρχουν και δύο αρκετά κλειστά κομμάτια που απώτερο στόχο έχουν, να δυσκολέψουν αρκετά τους οδηγούς και τα μονοθέσια του πρωταθλήματος

Γύροι: 57

Μήκος Πίστας: 5,412 χιλιόμετρα

Απόσταση Αγώνα: 308,326 χιλιόμετρα

Ρεκόρ Γύρου: 1:31:361 Max Verstappen (2022)

Related Articles

Πρεμιέρα για το νέο μονοθέσιο F1-75 της Ferrari

cars

Williams – Οι αναβαθμίσεις και τα πρώτα βήματα προς τα εμπρός

cars

Williams: Ο James Vowles νέος επικεφαλής

cars

Do Formula 1 drivers even want an 11th team on the grid?

cars

Εν αμφιβόλω το Grand Prix Καναδά!

cars

Exclusive: F1 to discuss new points structure

cars

Williams launches new company to solve clients’ engineering challenges with F1-derived innovation and pedigree

cars

Η Red Bull «ντύθηκε» στο χρώματα του Τέξας (vid)

cars

Η Ferrari εντόπισε το «μυστικό» της Red Bull

cars