CARSNEWS
F1 & RACES

Η Ferrari εντόπισε το «μυστικό» της Red Bull

Στις τάξεις της Scuderia Ferrari γνωρίζουν έναν παράγοντα που οδήγησε στην κυριαρχία των «ταύρων» της Formula 1 στη σεζόν του 2023.

Το 2023 ήταν αναμφίβολα η σεζόν της Red Bull Racing. Η αυστριακή ομάδα έχτισε πάνω στους τίτλους του 2022 και παρουσιάστηκα ακόμα πιο δυνατή – πήρε 21 νίκες σε 22 Grand Prix, σε μία σεζόν που όμοιά της είχαμε να δούμε από το 1988.

Η μοναδική ομάδα που νίκησε τους «ταύρους» ήταν η Scuderia Ferrari με τον Κάρλος Σάινθ στο Grand Prix Σιγκαπούρης. Η ιταλική ομάδα έκανε άλματα σε απόδοση στο δεύτερο μισό της σεζόν και λίγο έλλειψε να κερδίσει και στο Λας Βέγκας. Ωστόσο αυτές ήταν εξαιρέσεις στον κανόνα και σε σταθερή βάση, καμία ομάδα δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τη Red Bull Racing. Ποιο ήταν όμως το μυστικό της RB19;

I am speed ⚡️⚡️⚡️ #redbullracing #cars #f1 pic.twitter.com/Zk8Sm8xDd6

— Oracle Red Bull Racing (@redbullracing) January 4, 2024

Στη Scuderia Ferrari έχουν ανακαλύψει πως στο μονοθέσιο της RBR υιοθετήθηκε μια νέα τεχνολογία, η οποία δεν χρησιμοποιείται από άλλη ομάδα. Ο τεχνικός διευθυντής των «κόκκινων», Ενρίκο Καρντίλε εξήγησε το… μυστικό της αυστριακής ομάδας το AMuS.

«Τα καλύμματα των φρένων είναι μια περιοχή αρκετά ανοικτή από τους κανονισμούς. Δεν πιστεύω πως κάποια ομάδα έχει μικρότερα καλύμματα φρένων από εμάς. Αν κάποια κάνει την οποιαδήποτε αλλαγή, τότε πρέπει να μοιραστούν τα σχέδιά τους με τις υπόλοιπες ομάδες. Μπορούμε να δούμε τα πάντα. Φυσικά μπορούμε να εξετάζουμε και φωτογραφίες. Η Red Bull υιοθέτησε μια νέα τεχνολογία που διαφέρει πολύ από τη δική μας και της Mercedes, τεχνολογία χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια. Είναι πιθανό η νέα τεχνολογία της Red Bull να της δίνει πλεονέκτημα βάρους. Πρέπει να το δούμε πολύ προσεκτικά. Αν η διάμετρος διαφέρει κατά ένα χιλιοστό, δεν παίζει ρόλο», ανέφερε.

Επιπλέον εξέφρασε την επιθυμία της ομάδας του να δημιουργήσει ένα μονοθέσιο με δυνατότητες ανάλογες εκείνου της Red Bull Racing. Ο Καρντίλε εξηγεί: «Η Red Bull είναι το καλύτερο παράδειγμα μονοθεσίου που λειτουργεί εξαιρετικά σε όλες τις πίστες και σε όλες τις συνθήκες. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να έχουμε τους σωστούς στόχους».

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Related Articles

To F1 Vlog για το συναρπαστικό GP Γαλλίας (video)

cars

Formula 1: «Βόλτα» με μονοθέσιο και στην Αυστρία ο Μαξ Φερστάπεν

cars

Γυρίσματα στο Silverstone για τη νέα ταινία με θέμα την Formula 1

cars

Η F1 ανακοίνωσε πιθανή πρεμιέρα στο Red Bull Ring και στόχο 15-18 GP

cars

Τρία «όχι» κι ένα «ναι» από τη FIA – Η Andretti Global προχωρά κανονικά

cars

A new Formula 1 points system is being discussed

cars

F1 GP Baku: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP1

cars

Formula 1: Ποιο είναι το ταλέντο που μπορεί να δούμε στο πλευρό του Verstappen;

cars

Η Goldman Sachs ανέλαβε να βοηθήσει τη Formula 1

cars