CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1: Ο κακός μπαμπάς του Μαξ Φερστάπεν

Η Formula 1 είναι ο χώρος που δίνει παραστάσεις ο Μαξ Φερστάπεν. Το αυτοκίνητο και ο κόσμος του όμως γνωρίζουν και τον πατέρα του Γιος Φερστάπεν, που κάνει άνω κάτω της Red Bull.

Στη Formula 1, o Μαξ Φερστάπεν είναι τα τελευταία χρόνια ο μεγάλος σταρ που αναζητούσε το αυτοκίνητο και ο κόσμος του κι αυτό σκεπάζει τα προβλήματα που προκαλεί ο πατέρας του Γιος Φερστάπεν στη Red Bull.

Στον κόσμο της Formula 1 ο πατέρας του Μαξ Φερστάπεν, Γιος Φερστάπεν δεν είναι “χθεσινός”. Έχει τη δική του ιστορία στον αυτοκίνητο και πριν ανακατέψει τη Red Bull είχε κάνει πολλά.

Τρεις σύζυγοι, μία ποινική καταδίκη και πολλά άλλα. Καλό παιδί δεν τον λες, ξεχωριστή προσωπικότητα σίγουρα. Ο Γιος (Γιοχάνες) Φερστάπεν είναι αυτός που προ ολίγου καιρού φούντωσε τη φωτιά που καίει στον κόσμο της Formula 1. Ο πατέρας του τρις παγκόσμιου πρωταθλητή, Μαξ Φερστάπεν, τα έβαλε με τον ισχυρό Κρίστιαν Χόρνερ, τον Βρετανό που βρίσκεται στη διεύθυνση της Red Bull Racing. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο στοργικός πατέρας Γιος πρότεινε την απομάκρυνση του Χόρνερ από την ομάδα που έχει στις τάξεις της τον γιο του, Μαξ.

Formula1 σημαίνει Μαξ Φερστάπεν και Red Bull, αλλά και Γιος Φερστάπεν

Ο Χόρνερ κατηγορήθηκε για απρεπή συμπεριφορά από γυναίκα υπάλληλο της Formula 1 Racing. Η Red Bull GmbH τον απάλλαξε, αλλά λίγο αργότερα τα e-mails στελεχών της γέμισαν με φωτογραφικά αρχεία που περιλαμβάνονται στον φάκελο της έρευνας. Η βρετανική “Daily Μail” ρώτησε τον Γιος Φερστάπεν αν αυτός είναι ο καλοθελητής που έστειλε τα συγκεκριμένα e-mails. “Αυτό δεν θα είχε κανένα νόημα. Γιατί να κάνω κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που ο Μαξ τα πάει τόσο καλά εδώ;”, απάντησε, αλλά σχολίασε προηγουμένως για τον Χόρνερ: “Υπάρχει ένταση εδώ όσο μένει στη θέση του. Η ομάδα βρίσκεται σε κίνδυνο να διαλυθεί. Δεν μπορεί να συνεχίσει έτσι όπως είναι τώρα. Θα εκραγεί. Παριστάνει το θύμα, ενώ είναι εκείνος που προκαλεί τα προβλήματα”.

Race Highlights | 2024 Chinese Grand Prix

Ο Γιος Φερστάπεν είναι ένας εκρηκτικός τύπος, που έχει αφήσει το στίγμα του στον κόσμο της Formula 1 με αφορμή πολλά περιστατικά εντός και εκτός πίστας, τα περισσότερα πολύ πριν ο γιος του, Μαξ, πανηγυρίσει το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Το ατύχημα στη Formula1 για τον πατέρα του Μαξ Φερστάπεν, Γιος Φερστάπεν

Ο γεννημένος στο Μόντφορτ της Ολλανδίας, στις 4 Μαρτίου 1972, Γιοχάνες Φρανσίσκους Φερστάπεν, στα οκτώ ανακάλυψε τον κόσμο των καρτ, αλλά όλοι κατάλαβαν με ποιον είχαν να κάνουν στην πρώτη του σεζόν στους αγώνες της Formula 1 σε ηλικία 22 ετών. Οδηγώντας για την Benetton το 1994 μαζί με τον Μίκαελ Σουμάχερ, στο ντεμπούτο του στη F1 στο Grand Prix της Βραζιλίας, ενεπλάκη σε ένα ατύχημα με τέσσερα αυτοκίνητα, που είχε αποτέλεσμα το δικό του όχημα να κάνει τούμπες πάνω από τη ΜακΛάρεν του Μάρτιν Μπραντλ.

Max Verstappen’s Pole Lap | 2024 Chinese Grand Prix | Pirelli

Μόλις τέσσερις αγώνες αργότερα, πριν καλά καλά σβήσει η φωτιά που ο Ολλανδός άναψε στη Βραζιλία, ήρθε το Grand Prix Hockenheim της Γερμανίας κι εκεί άναψε μπροστά του ακόμα μία, αυτή τη φορά κυριολεκτικά. Ενώ βρισκόταν στα pitstop, ελάχιστο -αλλά αρκετό για να κάνει τη ζημιά- καύσιμο ψεκάστηκε κατά λάθος στο αμάξωμα της Benetton του. Οι θερμοκρασίες του αμαξώματος ήταν τέτοιες που, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, τυλίχτηκε στις φλόγες. Ευτυχώς κανένα μέλος του πληρώματος δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Ένα κάταγμα κρανίου εκτός Formula 1 με πρωταγωνιστή τον Γιος Φερστάπεν

Το 1998 ο Γιος Φερστάπεν είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα απίστευτα βίαιο περιστατικό σε μια πίστα καρτ της βελγικής πόλης Lanaken. Υστερα από διαμάχη που είχαν δύο παρέες, οι οποίες ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την πίστα καρτ, ένας άνδρας υπέστη κάταγμα στο κρανίο. Του είχαν επιτεθεί ο Γιος και ο πατέρας του, Φρανς. Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι στο δικαστήριο για επίθεση, αλλά καταδικάστηκαν ο καθένας σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή, καθώς κατέληξαν σε εξώδικο διευθέτηση με το θύμα. “Ο Φερστάπεν κρίθηκε ένοχος για κάταγμα στο κρανίο του θύματος”, δήλωσε τότε στο πρακτορείο Reuters ο βοηθός εισαγγελέας Σέντρικ Στουκ και εξήγησε ότι, σύμφωνα με τη βελγική νομοθεσία, ένας κατηγορούμενος που έχει καταλήξει σε οικονομική συμφωνία με ένα θύμα μπορεί να λάβει ελαφρύτερη ποινή, εν προκειμένω να μείνει εκτός φυλακής, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα δώσει δικαιώματα σε αυτό το διάστημα.

Εκτός Formula 1 και Red Bull, τρεις γάμοι και δικαστήρια για τον Γιος Φερστάπεν

Περιπετειώδης ήταν και η προσωπική ζωή του Γιος Φερστάπεν. Το 1996 νυμφεύθηκε τη Βελγίδα πρωταθλήτρια αγώνων καρτ Σόφι Κούμπεν, μητέρα του Μαξ Φερστάπεν και της Βικτόρια. Το 2014 απέκτησε μια δεύτερη κόρη, την Μπλου Τζάγιε, με τη δεύτερη σύζυγό του, Κέλι βαν ντε Βάαλ. Πέντε χρόνια αργότερα απέκτησε έναν δεύτερο γιο, τον Τζέισον Τζαξ, και το 2020 μια τρίτη κόρη, τη Μίλα Φάγιε, με την τρίτη σύζυγό του, Σάντι Σίτσμα. Τον Δεκέμβριο του 2008 εμφανίστηκε στο δικαστήριο στο Τόνγκερν του Βελγίου κατηγορούμενος για επίθεση στην τότε εν διαστάσει σύζυγό του και μητέρα του Μαξ, Σόφι. Κρίθηκε αθώος για την επίθεση, αλλά καταδικάστηκε για απειλητικά μηνύματα και παραβίαση των περιοριστικών όρων που είχαν εκδοθεί προηγουμένως. Του επιβλήθηκε πρόστιμο και ποινή φυλάκισης 3 μηνών, με αναστολή. Στις 29 Νοεμβρίου 2011, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι επιτέθηκε και στην Κέλι βαν ντε Βάαλ, ενώ τον Ιανουάριο του 2012 συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον της, καθώς φερόταν να είχε προσπαθήσει να τη χτυπήσει με το αυτοκίνητό του. Αφέθηκε ελεύθερος δύο εβδομάδες αργότερα, μετά την απόσυρση της κατηγορίας. Τελικά, παντρεύτηκαν το 2014, σε μια σχέση που απασχόλησε έντονα τα ΜΜΕ της Ολλανδίας.

Δημοσιεύθηκε στην “ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ”.

Related Articles

Las Vegas GP launches innovative water conservation program

cars

Η Alfa Romeo F1 τιμά την 33 Stradale με ειδικό livery στη Μόντσα (photos)

cars

Αναβλήθηκε και το Grand Prix του Καναδά

cars

Η διαχείριση ελαστικών έκρινε το GP του Texas

cars

Tsunoda describes ‘special’ run to Q3 in front of home fans

cars

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Η καλύτερη διαχείριση ελαστικών κερδίζει (+video)

cars

Ο Zhou Guanyu υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Alfa Romeo μέχρι το 2024

cars

Η Formula 1 στην Αγγλία; Η εξαγορά της Ρέντινγκ σε… pole position, με 50 εκατομμύρια!

cars

Formula 1: Αυτά είναι τα 10 επεισόδια του Drive To Survive

cars