CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Zhou Guanyu υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Alfa Romeo μέχρι το 2024

Ο πρώτος Κινέζος οδηγός της F1, Zhou Guanyu, υπέγραψε νέα συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου του στην Alfa Romeo μέχρι το 2024 μαζί με τον Valtteri Bottas.

Ο Zhou έκανε το ντεμπούτο του με την ελβετική- ιταλική ομάδα της Sauber το 2022, σημειώνοντας έναν βαθμό στο ντεμπούτο του στο Μπαχρέιν και έκτοτε έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο.

Η ομάδα είπε ότι η «ωριμότητα και η μεθοδική προσέγγισή του» στη δεύτερη χρονιά του «του κέρδισαν ακόμη περισσότερους υποστηρικτές εντός της ομάδας» και μια νέα συμφωνία ήταν ένα «φυσικό αποτέλεσμα, καθώς στοχεύει σε περαιτέρω βελτίωση».

Σημαίνει ότι ο Zhou θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Κίνα για πρώτη φορά στη καριέρα του στη F1, με το κινεζικό Grand Prix να επιστρέφει το επόμενο έτος.

Η κίνηση δίνει στην ομάδα σταθερότητα καθώς ο teammate του 24χρονου, Bottas έχει ήδη συμβόλαιο έως το 2024, έχοντας υπογράψει πολυετές συμβόλαιο που ολοκληρώνεται στα τέλη του επόμενου έτους.

«Η ανανέωση με την ομάδα μου δίνει ένα υπέροχο συναίσθημα, ειδικά όταν γνωρίζουμε πώς διαμορφώνονται τα πράγματα», είπε ο Zhou. «Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της Alfa Romeo και ευγνώμων για την εμπιστοσύνη τους».

«Δουλεύω εξαιρετικά σκληρά από την πρώτη μέρα και υπάρχει ένα απίστευτο επίπεδο κινήτρων για να συνεχίσω να το κάνω κάθε μέρα. Η σχέση μου με τον Valtteri είναι πολύ καλή και συνεργαζόμαστε στενά και με την ομάδα για να βελτιωνόμαστε όλοι μαζί».

«Είμαι επίσης πολύ ενθουσιασμένος με την ευκαιρία να αγωνιστώ επιτέλους με την ομάδα μου στην Κίνα, μπροστά στο κοινό μου. Θα είναι μια μεγάλη στιγμή και είμαι περήφανος που μπορώ να τη μοιραστώ με όλους όσους με στήριξαν».

Ο Bottas είπε: «Έχω την αίσθηση ότι έχουμε ένα συναρπαστικό ταξίδι μπροστά μας, οπότε είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που μπορώ να ανυπομονώ για το 2024 γνωρίζοντας πώς διαμορφώνεται η ομάδα».

«Υπάρχει μια καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα μας, τα πηγαίνω καλά με τον Zhou και πιέζουμε ο ένας τον άλλο σκληρά για να βελτιωθούμε».

«Υπάρχει εντυπωσιακός όγκος δουλειάς που γίνεται στα παρασκήνια, στο Hinwil, και τώρα που το line-up έχει οριστεί για το επόμενο έτος, μπορούμε να επικεντρωθούμε πλήρως στη βελτίωση, ξεκινώντας ήδη αυτό το Σαββατοκύριακο στη Σιγκαπούρη».

Με τους οδηγούς της Alfa Romeo να έχουν πλέον επιβεβαιωθεί για το 2024, ο εκπρόσωπος της ομάδας Alessandro Alunni Bravi δήλωσε: «Η απόφαση να συνεχίσουμε το ταξίδι μας με τους οδηγούς μας αμετάβλητους αποτελεί απόδειξη της επένδυσης που κάναμε στο έργο μας».

«Τίποτα στη Formula 1 δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη και έχουμε λάβει μια συνειδητή απόφαση να επικεντρωθούμε στη σταθερότητα και να συνεχίσουμε να χτίζουμε την ομάδα μας μαζί καθώς ξεκινάμε μια σημαντική μεταβατική περίοδο».

«Ο Valtteri και ο Zhou είναι οδηγοί με πολύ ταλέντο και δεξιότητες και συνεργάζονται πολύ καλά, ταιριάζουν καλά και μπορούν να πιέσουν ο ένας τον άλλον».

«Ο Valtteri έχει αναλάβει ρόλο πραγματικού ηγέτη στην ομάδα, ωθώντας μας όλους να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ο Zhou έχει κάνει εντυπωσιακά βήματα προς τα εμπρός τα τελευταία δύο χρόνια και περιμένουμε να συνεχίσει σε αυτή την τροχιά το 2024».

«Τώρα η σκυτάλη είναι πίσω σε εμάς – πρέπει να δώσουμε και στους δύο οδηγούς ένα καλό αυτοκίνητο και να τους βάλουμε στις καλύτερες συνθήκες για να αποδώσουν».

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε επίσης ότι ο προπορευόμενος του πρωταθλήματος F2 Theo Pourchaire θα συνεχίσει τον ρόλο του ως εφεδρικός οδηγός το 2024.

«Με τα χρόνια, η ομάδα έχει γίνει μια οικογένεια για μένα και, ως εκ τούτου, είμαι πραγματικά χαρούμενος και ευγνώμων που συνεχίζω το ταξίδι μου με την Alfa Romeo και την ακαδημία της Sauber», δήλωσε ο Pourchaire.

«Η υποστήριξη που έλαβα από όλους στην ομάδα ήταν εξαιρετική και είμαι περήφανος που μπορώ να συνεισφέρω στην ανάπτυξη ολόκληρης της επιχείρησης».

Ο Alunni Bravi πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενος που ο Théo θα παραμείνει στην ομάδα για το 2024 ως ένας από τους εφεδρικούς οδηγούς μας. Έχει κάνει απίστευτη δουλειά φέτος, όχι μόνο στη F2, όπου όλοι θα τον στηρίξουμε καθώς αγωνίζεται για τον τίτλο, αλλά και στα παρασκήνια, δουλεύοντας με την ομάδα στο Hinwil».

Η Alfa Romeo πάει στο Grand Prix της Σιγκαπούρης αυτό το Σαββατοκύριακο στην ένατη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, έναν βαθμό πίσω από τη Haas.

Και επειδή στο F1fan.gr ποτέ δεν συμβιβαζόμαστε και θέλουμε πάντα να προχωράμε μπροστά, μπορείς να μας ακολουθήσεις στο Facebook, και στο Instagram, όπως επίσης και να γραφτείς στο εβδομαδιαίο Newsletter μας!

Author: Ιωάννης Δημητρόγλου Ψαριώτης

https://www.instagram.com/f1.technical.gr/

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου παρακολουθώ την Formula 1, με χαρακτηριστική ανάμνηση ως παιδί να προσπαθώ να ξεφύγω από τα κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια για να παρακολουθήσω το κόκκινο μονοθέσιο του Schumacher.

Related Articles

Αυτή είναι η νέα Ferrari SF1000 (video)

cars

GP Ιαπωνίας: Pole Vettel, 1-2 Ferrari (video)

cars

Το τεχνολογικό θαύμα της Mercedes-Benz Vision EQS (video)

cars

Δεκτή η ένσταση της Aston Martin, θα αλλάξει το αποτέλεσμα του GP Αυστρίας

cars

The Formula 1 Gossip Column: Latest news from around the sport

Bury

Formula 1: Η νέα Ferrari πάτησε πίστα (video)

cars

Η AlphaTauri μετονομάστηκε σε RB ενόψει της νέας σεζόν

cars

Formula 1 τριήμερο στη Βραζιλία.

cars

A Beginner’s Guide to Formula 1 in the United States of America

cars