CARSNEWS
F1 & RACES

H Alfa Romeo επιβεβαίωσε τους Μπότας και Τσόου και για το 2024

ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

Ο Φινλανδός Βάλτερι Μπότας και ο Κινέζος Γκουάνιου Τσόου θα συνεχίσουν να αποτελούν το οδηγικό δίδυμο της Alfa Romeo -που θα μετονομαστεί σε Sauber- και το 2024, όπως ανακοίνωσε επίσημα η ομάδα του Χίνβιλ.

Η ανακοίνωση της Alfa Romeo / Sauber βάζει τέλος στη φημολογία περί πιθανής αντικατάστασης του Γκουάνιου Τσόου στη Formula 1 το 2024, ενώ την ίδια στιγμή η παραμονή του Βάλτερι Μπότας στο Χίνβιλ και τη νέα χρονιά έμοιαζε δεδομένη.

Ο Γκουάνιου Τσόου μπήκε στην Alfa Romeo F1 το 2022 αντικαθιστώντας τον Αντόνιο Τζιοβινάτσι -φέροντας και αρκετά μεγάλες χορηγίες από την πατρίδα του, Κίνα- αλλά εξ αρχής αποδείχθηκε εξαιρετικά ταχύς, κάνοντας ορισμένες σπουδαίες εμφανίσεις. Ωστόσο, φέτος του έλειψε η σταθερότητα, κι αυτό γέννησε μια σειρά από φήμες περί εναλλακτικών σκέψεων της ομάδας.

Θυμίζουμε ότι πλέον λόγο στη Sauber έχει και η Audi, η οποία σταδιακά αποκτά όλο και μεγαλύτερο ποσοστό της ομάδας του Χίνβιλ ώστε το 2026 να τη μετονομάσει σε Audi F1 και να μπει και επισήμως στη Formula 1. Η χορηγία ονομασίας της Alfa Romeo στη Sauber θα λήξει στο τέλος του 2023, ενόψει της μετάβασης της ομάδας στους Γερμανούς.

Μαζί με την ανακοίνωση των Μπότας-Τσόου για το 2023, η Alfa Romeo F1 επιβεβαίωσε και ότι τη θέση του οδηγού δοκιμών και εφεδρικού θα έχει ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Formula 2, Τεό Πουρσέρ.

“Τίποτα στη F1 δεν αλλάζει σε μια νύχτα, και λάβαμε τη συνειδητή επιλογή να εστιάσουμε στη σταθερότητα και να συνεχίσουμε να χτίζουμε την ομάδα μας μαζί, καθώς μπαίνουμε σε μια σημαντική μεταβατική περίοδο”, είπε ο εκπρόσωπος της ομάδας Αλεσάντρο Αλούνι Μπράβι.

“Ο Βάλτερι και ο Τσόου είναι οδηγοί με εγνωσμένο ταλέντο και ικανότητα, και συνεργάζονται αληθινά καλά μαζί. Είναι ανταγωνιστικοί μεταξύ τους και μπορεί να πιέσει ο ένας τον άλλο.

Ο Βάλτερι ανέλαβε το ρόλο του ηγέτη της ομάδας, πιέζοντάς μας όλους να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Ο Τσόου έκανε εντυπωσιακά βήματα προόδου τα δύο τελευταία χρόνια και αναμένουμε ότι θα συνεχίσει σε αυτή την τροχιά και το 2024″, κατέληξε ο Ιταλός.

Ο Μπότας από την πλευρά του υποστήριξε πως “έχω την αίσθηση ότι βρίσκεται μπροστά μας ένα συναρπαστικό ταξίδι και είμαι χαρούμενος και ευγνώμων που μπορώ να κοιτάζω το 2024 γνωρίζοντας πως διαμορφώνεται η ομάδα. Τώρα που οριστικοποιήθηκε το θέμα των οδηγών για το 2024, μπορούμε να αφοσιωθούμε ολοκληρωτικά στη βελτίωση της απόδοσής μας”.

Related Articles

Στο καλεντάρι της Formula 1 έως το 2030 το Grand Prix Αυστρίας

cars

Οι γυναίκες στη Formula 1!

cars

Brad Pitt: Περνάω την καλύτερη στιγμή της ζωής μου – Έγινε πιλότος της F1 για την ταινία του «Apex»

cars

F1: Νέο πολυετές συμβόλαιο του Norris με τη McLaren

cars

F1: Αυτός είναι ο επόμενος πρωταθλητής, σύμφωνα με τον Ρόσμπεργκ

cars

H Williams αποκάλυψε τη νέα FW46 για το 2024 – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Formula 1: Γιόρτασε με αστείο βίντεο τη μεταγραφή του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari o Γουΐλ Σμιθ

cars

Ποια πίστα θα αντικαταστήσει το GP Ιαπωνίας που ματαιώθηκε;

cars

What to expect from F1’s new rear-facing camera

Bury