CARSNEWS
F1 & RACES

Στο καλεντάρι της Formula 1 έως το 2030 το Grand Prix Αυστρίας

Ανήμερα του Grand Prix, ανακοινώθηκε η επέκταση του συμβολαίου της Formula 1 με τον promoter του αγώνα για επιπλέον τρία χρόνια.

Τουλάχιστον έως το 2030 θα διεξάγεται το Grand Prix Αυστρίας. Η Formula 1 ανακοίνωσε ότι ο αγώνας θα παραμείνει στο καλεντάρι έως τις αρχές της επόμενης δεκαετίας, καθώς έφθασε σε σχετική συμφωνία με τον promoter του Grand Prix στη χώρα, την Projekt Spielberg GmbH & Co KG.

Η επέκταση του συμβολαίου αφορά τρία χρόνια, καθώς είχε προηγηθεί φέτος η τετραετής συμφωνία των δύο πλευρών για την περίοδο 2024-2027. Το Red Bull Ring στα βουνά της Στυρίας έχει μήκος 4,318 χλμ. και είναι αρκετά γρήγορη πίστα με τρεις ευθείες.

BREAKING: The Austrian Grand Prix is set to remain on the calendar until at least 2030! 🇦🇹#AustrianGP #F1 pic.twitter.com/s0uywnkpqI

— Formula 1 (@F1) July 2, 2023

Το Σπίλμπεργκ πρωτοεμφανίστηκε στην F1 με την αρχική πίστα Osterreichring από το 1970 έως το 1987, πριν ο αγώνας μετακομίσει στο A1 Ring την περίοδο 1997-2003. Ως Red Bull Ring μπήκε στο πρόγραμμα της F1 το 2014, με την υποστήριξη του ιδρυτή της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτζ.

«Είμαι ενθουσιασμένος που ανακοινώνουμε αυτά τα νέα», σχολίασε ο CEΟ της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι. «Το όραμα του Ντίτριχ Μάτεσιτζ, ενός ανθρώπου που αγαπούσε αυτό το σπορ, έκανε όλο αυτό πραγματικότητα. Η ανανέωση του συμβολαίου αποτελεί φόρο τιμής στην μνήμη του».

Related Articles

Ο Φριζάχερ ανυπομονεί να κάψει λάστιχο στη Θεσσαλονίκη (vid)

cars

Το μήνυμα του Αλόνσο στον Νόρις πριν την αλλαγή αποτελέσματος στο γκραν πρι της Αυστρίας

cars

Ο Ματία Μπινότο ίσως είναι η νέα μεγάλη μεταγραφή της McLaren

cars

What drives your dreams? A chance to WIN a VIP Dream F1 Vegas Weekend

cars

GP ΗΠΑ: Ταχύτερος ο Perez στο FP3

cars

LIVE το Grand Prix της Formula 1 στην Ιταλία

cars

Formula 1: Γιόρτασε με αστείο βίντεο τη μεταγραφή του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari o Γουΐλ Σμιθ

cars

Ο Τεντ Κράβιτζ έχει άσχημα νέα για τον Σέρχιο Πέρεζ

cars

Ferrari: Ελαφρύτερο το νέο μονοθέσιο

cars