CARSNEWS
F1 & RACES

Το μήνυμα του Αλόνσο στον Νόρις πριν την αλλαγή αποτελέσματος στο γκραν πρι της Αυστρίας

Ο Φερνάντο Αλόνσο προειδοποίησε τον Λάντο Νόρις για το τι συνέβαινε με τα όρια της πίστας και αστειεύτηκε για την πιθανότητα «να τον πιάσει» πριν μάθει τις αλλαγές στην τελική κατάταξη του αγώνα.

Η Aston Martin ήταν υπεύθυνη για την έναρξη της αξιολόγησης από τη FIA για τους διαγραμμένους γύρους κατά τη διάρκεια του γκραν πρι της Αυστρίας. Η βρετανική ομάδα ξεκίνησε μια διαμαρτυρία μόλις τελείωσε ο αγώνας, η οποία κατέληξε να ωφελήσει τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός οδηγός ανέβηκε μία θέση αφού ο Κάρλος Σάινθ τιμωρήθηκε με 10 δευτερόλεπτα. 

Έτσι, πήγε από την έκτη στην πέμπτη, αλλά δεν ήταν ο μόνος που ευνοήθηκε από το χάλι με τα όρια της πίστας. Ο Λάντο Νόρις βγήκε επίσης ευνοημένος από αυτή την κατάσταση, αλλά δεν ήταν η ομάδα του που τον προειδοποίησε για αυτό που συνέβαινε. Τα πρώτα νέα που έλαβε ο οδηγός της McLaren σχετικά ήταν από τον Αλόνσο. «Ο Φερνάντο μου έστειλε αμέσως ένα μήνυμα που έλεγε «έπιασαν». Μετά μου είπε να διαβάσω τι συνέβαινε και ποιος νομίζαμε ότι θα δεχόταν ποινές και ούτω καθεξής», είπε ο Βρετανός στο Planet F1.

Ο Νόρις είχε καταφέρει να τερματίσει πέμπτος, μεταξύ Σάινθ και Αλόνσο, οπότε η ποινή για τον οδηγό της Ferrari του επέτρεψε να ανέβει στην τέταρτη θέση, ένα βήμα μακριά από το βάθρο. «Το έμαθα μόλις προσγειώθηκα στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που είναι καλό. Η πιο εύκολη θέση που κέρδισα στη ζωή μου», αστειεύτηκε ο Νόρις. Με το αρχικό αποτέλεσμα, ο Βρετανός οδηγός πέτυχε την καλύτερη θέση του στη φετινή σεζόν της Formula 1, οπότε αυτός ήταν αρκετός λόγος για να είναι χαρούμενος. 

Η Red Bull έχει το μονοθέσιο του αιώνα

Η Red Bull έχει το μονοθέσιο του αιώνα

Η Red Bull είναι αήττητη. Η αυστριακή ομάδα συνεχίζει να αυξάνει τον αριθμό νικών της και έχει ήδη κάνει εννέα στις εννέα, το οποίο είναι το καλύτερο ξεκίνημα της από το 1988.

Η McLaren αρχίζει να επανεμφανίζεται

Το γκραν πρι της Αυστρίας ήταν μακράν το καλύτερο Σαββατοκύριακο για την ομάδα του Woking. Η McLaren αποφάσισε να προβλέψει τις βελτιώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το Σιλβερστόουν, αν και μπορούσε να το κάνει μόνο για ένα μονοθέσιο, αυτό του Νόρις. Ο Βρετανός οδηγός σημείωσε ισχυρές επιδόσεις τόσο στα προκριματικά για τον αγώνα της Κυριακής (2/7) όσο και στο shootout σπριντ και ήταν μεταξύ των πρωτοπόρων και για τους δύο αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου. 

Το Σάββατο (1/7) στον αγώνα σπριντ, ο Νόρις είχε μια κακή εκκίνηση. Λένε ότι μαθαίνεις από τα λάθη και φαίνεται ότι ο πιλότος της McLaren εφάρμοσε την ιστορία, γιατί την Κυριακή διόρθωσε τα λάθη και χάρη σε αυτό κατάφερε να τερματίσει πέμπτος. Τα συναισθήματα της ομάδας μετά τον ένατο γύρο της σεζόν είναι καλά και της δίνουν κίνητρο για αυτό που έρχεται.

Οι βελτιώσεις σημαίνουν μια ποιοτική αλλαγή και το αυτοκίνητο είναι πλέον πιο ανταγωνιστικό. Ο Νόρις κατάφερε να κρατήσει τον ρυθμό μπροστά από την Aston Martin και τη Mercedes, τις δύο ομάδες που διεκδικούν τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Θα πρέπει να δούμε πώς θα συνεχιστεί η εξέλιξη, αλλά αν συνεχιστεί έτσι, θα μπορούσαν σύντομα να προηγηθούν της Alpine.

Related Articles

F1 GP Μ. Βρετανίας: Ο Bottas έδειξε το δρόμο στο FP3

cars

Η Red Bull δεν έδωσε υποσχέσεις στον Vettel

cars

F1 GP Άμπου Ντάμπι: Προεπισκόπηση

cars

Αποκάλυψη για τη νέα Aston Martin AMR24 (vid)

cars

Our opinion on the new scoring system of Formula 1.

cars

Η Ταϊλάνδη θέλει να φιλοξενήσει ένα GP της Formula 1

cars

Σε ένα μήνα θα δούμε τη νέα Mercedes F1 (video)

cars

Alonso inches closer to new Aston Martin deal

Bury

F1: Έτοιμοι για αποζημιώσεις στο Σίλβερστον

cars