CARSNEWS
F1 & RACES

Αποκάλυψη για τη νέα Aston Martin AMR24 (vid)

H βρετανική ομάδα παρουσίασε στην πίστα του Σίλβερστον το μονοθέσιο με το οποίο οι Φερνάντο Αλόνσο και Λανς Στρολ θα πάρουν μέρος στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

To έκτο κομμάτι του παζλ των παρουσιάσεων για τη φετινή αγωνιστική σεζόν συμπληρώθηκε. Η Aston Martin Aramco F1 Team αποκάλυψε τη νέα AMR24 μέσω βίντεο που δημοσίευσε στους λογαριασμούς της στα social media. Μετά τις Alpine και RB η βρετανική ομάδα μας έδειξε το πραγματικό της μονοθέσιο και δεν έκρυψε λεπτομέρειες με κάποιο showcar.

Σε αντίθεση με άλλες ομάδες του grid, η Aston Martin έβαψε το μεγαλύτερο μέρος του αμαξώματος και άφησε ελάχιστο «γυμνό» ανθρακόνημα. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος το κλασσικό «British Racing Green» είναι η επιλογή της βρετανικής ομάδας.

Aston Martin AMR24

Η νέα AMR24 είναι εξέλιξη του περσινού μονοθεσίου και όχι δημιούργημα από λευκή κόλα χαρτί, όπως θα κάνουν άλλες ομάδες φέτος. Διαθέτει βελτιωμένα αεροδυναμικά, με τη μεγαλύτερη αλλαγή σε σύγκριση με το 2023 να είναι η μορφή των sidepods. Διαφέρουν σημαντικά από της AMR23 και έχουν πολύ πιο επιθετική σχεδίαση για βέλτιστη ροή αέρα προς την επιφάνεια του δαπέδου και το πίσω μέρος.

Aston Martin AMR24

Μεγάλο ενδιαφέρον προκαλεί η πίσω push-rod ανάρτηση. Η Aston Martin προμηθεύεται το συγκεκριμένο εξάρτημα από τη Mercedes-AMG. Ο λόγος που αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον είναι διότι η γερμανική ομάδα άλλαξε από pull-rod σε push-rod ανάρτηση στον πίσω άξονα. Αυτό αλλάζει όλη τη φιλοσοφία αεροδυναμικής και παράλληλα συμπεριφοράς του μονοθεσίου. Στον εμπρός τομέα παρέμεινε φέτος η push-rod ανάρτηση.

Την περασμένη σεζόν η Aston Martin ήταν αυτή που έκανε την έκπληξη στο ξεκίνημα της σεζόν με τη δυναμική του μονοθεσίου της. Φέτος, έχοντας θέση μια γερή βάση, στοχεύει στην κατάκτηση της πρώτης της νίκης στη Formula 1.

Aston Martin AMR24

Οδηγοί της και στο 2024 είναι οι Φερνάντο Αλόνσο και Λανς Στρολ. Το 2023 τερμάτισε στην 5η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 280 βαθμούς.

Φωτογραφίες: Aston Martin F1 media

Related Articles

Mercedes hope new floor helps ‘level terms’ with McLaren

cars

F1 News: Christian Horner Accuser Confirms Stance On Appeal With New PR Firm

cars

H RB7 έρχεται να ταρακουνήσει τη Θεσσαλονίκη

cars

Τα ελαστικά έκριναν το Grand Prix του Πορτιμάο

cars

Μίχαελ Σουμάχερ: «Συνεχίζει να μάχεται» λέει ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ

cars

Franz Tost: Η Mercedes πρέπει να χάσει!

cars

Λεκλέρ: «Ας προσέξουμε την κίνηση, αλλιώς θα αποκλειστούμε στο Q2» (vid)

cars

Το οριστικό «αντίο» του Michael Schumacher στην F1 (video)

cars

F1: Παρουσιάστηκε το νέο μονοθέσιο Mercedes-AMG W15 (εικόνες)

cars