CARSNEWS
F1 & RACES

Ο Τεντ Κράβιτζ έχει άσχημα νέα για τον Σέρχιο Πέρεζ

Ο ρεπόρτερ της βρετανικής τηλεόρασης πιστεύει πως δεν είναι απόλυτα σίγουρη η παραμονή του Μεξικανού στους πρωταθλητές και το 2024.

Απομένουν μόλις τέσσερις αγώνες για το τέλος της φετινής σεζόν της Formula 1. Ωστόσο δεν γνωρίζουμε με σιγουριά αν η Red Bull Racing θα συνεχίσει με την ίδια οδηγική σύνθεση και την επόμενη χρονιά.

Ο λόγος είναι η κάτω του μετρίου απόδοση του Σέρχιο Πέρεζ τους τελευταίους μήνες. Ο Μεξικανός είναι πολύ πίσω σε σχέση με τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος κερδίζει τον έναν αγώνα μετά τον άλλο. Έτσι, έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση η δεύτερη θέση του στη βαθμολογία οδηγών.

Στη Red Bull Racing θέλουν όσο τίποτα να έχουν το 1-2 στην τελική κατάταξη των οδηγών. Πρόκειται για ένα επίτευγμα που δεν έχει καταφέρει η αυστριακή ομάδα στην ιστορία της, παρά την κατάκτηση επτά τίτλων στους οδηγούς και έξι στους κατασκευαστές.

Μετά το τέλος του Grand Prix ΗΠΑ ο ρεπόρτερ του Sky Sports, Τεντ Κράβιτζ, ανέφερε στο «Notebook» πως η έκβαση της σεζόν θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο μέλλον του Μεξικανού: «Η νέα φήμη από το paddock είναι πως αν ο Σέρχιο Πέρεζ δεν καταφέρει να έρθει δεύτερος στο πρωτάθλημα, τότε οι Κρίστιαν Χόρνερ και Χέλμουτ Μάρκο θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα τιμήσουν τον τελευταίο χρόνο συμβολαίου με τον Πέρεζ. Μπορεί απλά να κάνουν μια συγκεκριμένη συζήτηση για το αν ο Μεξικανός μπορεί να βελτιωθεί. Οι Χόρνερ και Μάρκο έχουν σε μεγάλη αξία τις δύο πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα».

Σέρχιο Πέρεζ

Παρά τις σαφείς δηλώσεις του σχετικά με τις προθέσεις των «ταύρων», ο Κράβιτζ εστίασε στο αποτέλεσμα της φετινής χρονιάς: «Δεν πιστεύω πως έχει κάποιο τελεσίγραφο από τη Red Bull, δεν λέω πως έχει λίγους αγώνες για να αποδείξει πως πρέπει να μείνει στην ομάδα. Αυτό που εννοώ είναι πως ο Πέρεζ ξέρει τη σημασία της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα οδηγών. Αν παίρνει καλά αποτελέσματα και ευχαριστεί τους Μεξικανούς, τότε θα ευχαριστεί και την ομάδα του. Αυτό είναι το σημαντικό».

Το μεγάλο ερώτημα για τη Red Bull Racing είναι το αν υπάρχει υποψήφιος αντικαταστάτης που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει περισσότερα απ’ ότι ο Πέρεζ αυτή τη στιγμή. Βέβαια, ο αποκλεισμός του Λιούις Χάμιλτον από τα αποτελέσματα του GP ΗΠΑ, βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τον Μεξικανό στη βαθμολογία.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Related Articles

Formula 1 in America: Sunday’s U.S. Grand Prix Airing Live on ABC, ESPN+, ESPN Deportes

cars

F1 GP Βραζιλίας: Ο Russell θριαμβεύει για πρώτη φορά!

cars

F1: Η Gulf χορηγός της Williams-Επίκειται ανακοίνωση συνεργασίας και με Porsche;

cars

Ο Χούλκενμπεργκ εμπνέεται από την Μπάρμπι: «Ας δούμε αν θα με βοηθήσει αυτή τη στιγμή»

cars

F1: Φόβοι στη Mercedes πως θα αποχωρήσουν μηχανικοί για τη Ferrari – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Θεσσαλονίκη: Τέρμα τα γκάζια και θέαμα από το μονοθέσιο της Formula 1 απόλαυσε χιλιάδες κόσμου

cars

Η McLaren έκανε ρεκόρ ταχύτερου pit stop στο Κατάρ (vid)

cars

F1: Δείτε τα 10 εφετινά μονοθέσια

cars

Υποψήφιος για μία θέση στην F1 ο Schumacher

cars