CARSNEWS
F1 & RACES

F1: Φόβοι στη Mercedes πως θα αποχωρήσουν μηχανικοί για τη Ferrari – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

Στη γερμανική ομάδα φοβούνται πως η αποχώρηση του Λιούις Χάμιλτον για τη Scuderia Ferrari θα οδηγήσει μηχανικούς του Μπράκλεϊ να ακολουθήσουν την ίδια πορεία.

Η νέα σεζόν της Formula 1 μπορεί να μην έχει ξεκινήσει ακόμα, όμως ήδη έχει «σκάσει» η είδηση που αλλάζει τα δεδομένα. Ο Λιούις Χάμιλτον θα αποχωρήσει από τη Mercedes-AMG και θα γίνει οδηγός της Scuderia Ferrari το 2025 σε μία κίνηση που σόκαρε τους πάντες.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μετακίνηση οδηγού στην ιστορία της Formula 1, με τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να αφήνει το… σπίτι του. Στη Mercedes ο Χάμιλτον κατέκτησε 6 παγκόσμιους τίτλους και έχασε έναν ακόμη στον τελευταίο αγώνα. Η αποχώρηση του Χάμιλτον από το γερμανικό στρατόπεδο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στη Mercedes. Ο φόβος είναι πως αρκετοί μηχανικοί θα θελήσουν να ακολουθήσουν τον Βρετανό στη Ferrari και πρώτος υποψήφιος είναι ο αρχιμηχανικός του, Πίτερ Μπόνινγκτον.

Ο επικεφαλής και CEO της Mercedes, Τότο Βολφ, ήδη γνωρίζει πως αυτό το σενάριο είναι υπαρκτό: «Πιστεύω πως πρόκειται για μία συζήτηση που θα κάνουν όλοι τους επόμενους μήνες. Έχω ήδη μιλήσει με τον Μπόνινγκτον. Όταν του είπα πως θα φύγει ο Χάμιλτον με ρώτησε αν ήταν πρωταπριλιά. Είναι κάτι το οποίο θα συζητήσουμε σίγουρα στο μέλλον».

Οι φήμες περί μετακίνησης κορυφαίων μηχανικών από τη Mercedes στη Ferrari ήδη κάνουν το «γύρο» του διαδικτύου. Είναι γνωστό πως ο επικεφαλής απόδοσης της γερμανικής ομάδας, Λοίκ Σερά, θα γίνει κάτοικος Μαρανέλο και ήταν ένας από τους διαφωνούντες για την αποτυχημένη όπως αποδείχθηκε φιλοσοφία των zeropods.

Στην Ιταλία αναφέρουν επίσης πως πέρα από τον Μπόνινγκτον, υποψήφιος να ακολουθήσει τον Χάμιλτον στη Ferrari είναι και ο επικεφαλής απόδοσης στην πίστα της Mercedes, Άντριο Σόβλιν. Οι δύο Βρετανοί βρίσκονται στην ομάδα του Μπράκλεϊ από την εποχή που ονομαζόταν Honda και αν αυτό συμβεί, τότε πρόκειται για τεράστια αλλαγή στη ζωή τους, όχι μόνο στο χώρο εργασίας τους.

Με δεδομένο πως το deal Χάμιλτον-Ferrari έμεινε μυστικό μέχρι την ημέρα ανακοίνωσης, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν ο Βρετανός θα πάρει μαζί του μηχανικούς στο ιταλικό εργοστάσιο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η μετακίνησή του στo Μαρανέλο αναμένεται να είναι πόλος έλξης για κορυφαίους μηχανικούς ή αεροδυναμιστές.

Related Articles

Στη Mercedes βασίζουν πολλά στη νέα εμπρός πτέρυγα

cars

Αποκάλυψη του νέου μονοθεσίου της DS για τη Formula E

cars

Ο Hamilton «απειλεί» με αποχώρηση από την F1

cars

Αλόνσο: Η μεγαλύτερη απογοήτευση της καριέρας του

cars

Scuderia Ferrari Partners Up With HP As New F1 Team Title Sponsor

Bury

F1: Πρεμιέρα το Σάββατο με το GP Μπαχρέιν σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+

cars

Η FIA έκανε δεκτή την αίτηση της Andretti, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

cars

Θετικός στον Covid-19 κι o Gasly!

cars

Είπε «όχι» στη Ferrari o Cowell;

cars