CARSNEWS
F1 & RACES

Αλόνσο: Η μεγαλύτερη απογοήτευση της καριέρας του

Ο Φερνάντο Αλόνσο σε πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε για το τι θα άλλαζε εάν θα μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω.

Ο Φερνάντο Αλόνσο αποτελεί τον πιο έμπειρο οδηγό στο grid της Formula 1, αυτή τη στιγμή, έχοντας 370 εκκινήσεις σε γκραν πρι μετά και την ευκαιρία που πήρε πίσω στο 2001 με τη Minardi.

Ο Ισπανός οδηγός έχει κατακτήσει δύο παγκόσμιους τίτλους (Renault τη διετία 2005-2006), έχοντας συνολικά 32 νίκες, 104 βάθρα, 22 pole position και πάνω από 2000 βαθμούς στην καριέρα του στο σπορ. Πέρα από την κατάκτηση των δύο πρωταθλημάτων με τη γαλλική ομάδα ο Αλόνσο έχει αγωνιστεί με τις McLaren, Ferrari και Aston Martin.  

Ο Φερνάντο Αλόνσο σε πρόσφατη συνέντευξη του μίλησε για την μεγαλύτερη απογοήτευση της καριέρας του στο άθλημα, ενώ μίλησε και για τους δύο χαμένους τίτλους με τη Ferrari.

«Το να κερδίσω ένα πρωτάθλημα με τη Ferrari, αυτό θα είναι πιθανώς το πρώτο πράγμα που θα επιλέξω, αν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Το 2010 και το 2012, ήμασταν για λίγους γύρους μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό πιθανότατα θα μπορούσε να αλλάξει λίγο την έκβαση πολλών πραγμάτων, την ιστορία πίσω από μερικά πράγματα».

Και συνέχισε: «Αυτό που μετανιώνω, σίγουρα είναι που δεν απολάμβανα τον χρόνο μου, την καριέρα μου, στη Formula 1. Ξέρω ότι είμαι στο τέλος της καριέρας μου. Υπάρχει μια νέα ζωή σε λίγα χρόνια για μένα χωρίς οδήγηση και όταν κοιτάξω πίσω στην καριέρα μου θα δω πολλά καλά πράγματα και καλές φιλίες και απίστευτες εμπειρίες. 

Ο Χόρνερ σύγκρινε τον Φερστάπεν με δύο θρύλους της Formula 1

Αλλά έπρεπε να το είχα απολαύσει περισσότερο. Αν είχα την ευκαιρία να ζήσω ξανά τη ζωή μου, ίσως να μην άλλαζα τίποτα με τις ομάδες μου, με τις επιλογές μου ή τον τίτλο με την Ferrari. Θα άλλαζα για να ζήσω λίγο περισσότερο όλες αυτές τις στιγμές και θα προσπαθούσα να έχω περισσότερες αναμνήσεις από αυτές τις στιγμές. Κέρδισα το πρωτάθλημα στη Βραζιλία το 2005 και το 2006 και σχεδόν δεν θυμάμαι τίποτα από εκείνα τα απογεύματα και τις νύχτες που είναι λυπηρό», κατέληξε ο οδηγός της Aston Martin.

Related Articles

F1: Οι δοκιμές εξέλιξης μεταφέρονται στο Μπαχρέιν

cars

F1: Οι τελευταίες δοκιμές στο Άμπου Ντάμπι

cars

F1 GP Γαλλίας: Άνετη επικράτηση Verstappen- Καταστροφή για Leclerc

cars

Formula 1 in America: Sunday’s U.S. Grand Prix Airing Live on ABC, ESPN+, ESPN Deportes

cars

Δεν περίμενε το «κάρφωμα» του Verstappen η FIA

cars

GP ΗΠΑ με γεύση από… ελαστικά 2020!

cars

Ο Φερστάπεν μιλά για την υπόθεση Χόρνερ και τις φήμες περί ρήξης στις σχέσεις τους

cars

Formula 1: «Έβρεξε» ποινές στην Αυστρία

cars

McLaren: Στόχος η διεκδίκηση τίτλων το 2025

cars