CARSNEWS
F1 & RACES

Η FIA έκανε δεκτή την αίτηση της Andretti, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

Η επίσημη πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος από νέες ομάδες για μία θέση στο grid της Formula 1 το 2026 έφερε αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το AMuS, η FIA έχει εγκρίνει την αίτηση δύο ομάδων: της Andretti Global, και της LKY SUNZ, μίας συμμετοχής με κεφάλαιο από το Χονγκ Κονγκ και με την αγωνιστική στήριξη από τη Rodin Motorsport, που έχει έδρα τη Νέα Ζηλανδία κι από φέτος ασχολείται με τη Formula 2 έχοντας αγοράσει την ομάδα της Carlin.

Το «μεγάλο χαρτί» όμως είναι η Andretti, και πάνω σε αυτήν θα παιχτεί ένα παιχνίδι εξουσίας και ισχύος μεταξύ FIA και Formula 1.

Είναι γνωστό πως οι ομάδες είναι αρνητικές στο ενδεχόμενο ανοίγματος του grid σε 11η ή και 12η ομάδα. Δε βρίσκουν νόημα σε μία τέτοια κίνηση, καθώς η πίτα των διαφημιστικών εσόδων θα διαιρεθεί περαιτέρω, χωρίς όμως να αυξηθεί συνολικά ο τζίρος, με αποτέλεσμα όλοι να λαμβάνουν λίγοτερα χρήματα.

Μόνο η Alpine είναι θετική στην προσθήκη νέων ομάδων, καθώς δεν προμηθεύει σε καμία ομάδα κινητήρες και όποια κι αν μπει στο grid, θα πρέπει να συνεργαστεί μαζί της, κάτι που θα προσφέρει ισχυρή ένεση ρευστού στα ταμεία της.

Ωστόσο, το πραγματικό παιχνίδι εξουσίας παίζεται ανάμεσα στον πρόεδρο της FIA Mohammed Ben Sulayem και τον CEO της F1 Stefano Domenicali. Ο Εμιρατινός θέλει να δείξει προς τα έξω πως αυτός είναι που έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, τον πρώτο λόγο, κι όχι ο Ιταλός, που στα μάτια του κοινού φαίνεται να έχει περισσότερη ισχύ

Ακόμα κι έτσι, όμως, οι ομάδες της F1 μόνο βέτο μπορούν να ασκήσουν, όχι να μπλοκάρουν μία ομάδα. Η FIA εκδίδει τις άδειες, αλλά εκεί ξεκινά ένα άλλο ζήτημα: η Andretti μπορεί να πάρει άδεια να αγωνιστεί, αλλά να μη γίνει κομμάτι της Συμφωνίας Ομονοίας σε πρώτη φάση και να μην έχει να λάβει κομμάτι των διαφημιστικών εσόδων του σπορ, καθώς για αυτό απαιτείται η έγκριση της Liberty Media.

Πηγή: Auto Motor und Sport

Related Articles

Ο Φερστάπεν έκανε στη Σ. Αραβία το δύο στα δύο στις pole

cars

Νέα επωνυμία για την ομάδα της Aston Martin το 2024

cars

F1: Η απάντηση της FIA στις 7 ομάδες!

cars

Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΣΕΙΡΑ «BRAWN: ΜΙΑ ΑΠΙΘΑΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ FORMULA 1» ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΣΤΟ DISNEY+ – Digitaltvinfo.gr – Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV

cars

Νέα Mercedes-AMG GT 43 με 421 ίππους και τούρμπο από τη F1!

cars

Formula 1 2021: Το απόλυτο Season Preview (videos)

cars

Formula 1: Ο Ρικιάρντο ταχύτερος στις πρώτες δοκιμές του GP του Μπαχρέιν

cars

Charles Leclerc Launches New LEC Ice Cream In Italy Between F1 Races : Photo 5030355 | Photos | Just Jared: Entertainment News

Bury

Μία πρώτη ματιά στη νέα Williams FW46 (vid)

cars