CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1: Ο Ρικιάρντο ταχύτερος στις πρώτες δοκιμές του GP του Μπαχρέιν

Η δράση της Formula 1 ξεκίνησε ξανά, με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στο Grand Prix του Μπαχρέιν και στην πίστα του Σακχίρ, όπου στις πρώτες εναρκτήριες ελεύθερες δοκιμές του πρώτου γύρου θριάμβευσε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο της «νέας» ομάδας RB, ενώ πολλά προβλήματα αντιμετώπισε η Red Bull, με το απόλυτο φαβορί και τρις παγκόσμιο πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν να τερματίζει στην έκτη θέση και όλα αυτά σε μια σεζόν που… έκλεψε τις εντυπώσεις η «βόμβα» μεγατόνων της Ferrari που ανακοίνωσε τον Λουίς Χάμιλτον, ο οποίος θα αποχωρήσει από τη Mercedes στο τέλος της σεζόν.


Πρώτος και… ταχύτερος ο Ρικιάρντο στο GP του Μπαχρέιν στη Formula 1

Οι δύο RB είχαν μια μίνι μάχη με τις δύο McLaren στην κορυφή των δοκιμών αυτών, καθώς ήταν οι μόνες από τις κορυφαίες ομάδες που τοποθέτησαν τη μαλακή γόμα – που είναι περίπου 0,6-0,7 δευτερόλεπτα ταχύτερη στον γύρο από τη μέση που χρησιμοποίησαν όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί στον ταχύτερο γύρο τους.

Έτσι, η πρώτη καρό σημαία της χρονιάς βρήκε τον Ρικιάρντο ταχύτερο κατά 32 χιλιοστά από τον Λάντο Νόρις και κατά δυόμισι δέκατα από τον Όσκαρ Πιάστρι, με τις δύο McLaren MCL38, ενώ ακολούθησε άλλα 70 εκατοστά πιο πίσω ο Γιούκι Τσουνόντα με την έτερη RB. Αμέσως μετά, ο ταχύτερος οδηγός με τη μέση γόμα ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος κινήθηκε με την εξαιρετική συγκροτημένη Aston Martin AMR24 μισό εκατοστό του δευτερολέπτου ταχύτερα από τον Μαξ Φερστάπεν.

refe-we

Ο Ολλανδός αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα με τη Red Bull RB20, που ήταν απρόσμενα μετά τις αψεγάδιαστες δοκιμές του στην ίδια πίστα πριν από μία εβδομάδα. Το μονοθέσιο της πρωταθλήτριας παρουσίασε δυσλειτουργίες στο σύστημα μετάδοσης, «πηδώντας» κατά την αλλαγή σχέσεων (τόσο στα ανεβάσματα όσο και στα κατεβάσματα).

Παρότι το πρόβλημα ταλαιπώρησε τον 25χρονο μέχρι τέλους, ο Ολλανδός κατάφερε να σημειώσει τον δεύτερο χρόνο με τη μέση γόμα. Εξάλλου, δεν ήταν ο μόνος που είχε προβλήματα, καθώς πλειάδα άλλων οδηγών είχαν ασταθή πρόσφυση – κυρίως λόγω των ριπών του ανέμου στην έρημο του Μπαχρέιν.

Related Articles

Τρία «όχι» κι ένα «ναι» από τη FIA – Η Andretti Global προχωρά κανονικά

cars

F1 – Qatar GP – Κατατακτήριες: Κυρίαρχος ο Max Verstappen

cars

Ο Max Verstappen στη Red Bull Ring: Η ζωή απαιτεί τον χρόνο της

cars

“Retirement not an option” says Alonso as new deal keeps him in F1 until 45

Bury

H αναβάθμιση της Mercedes W14 στο Όστιν είναι το πρώτο της μεγάλο βήμα για το 2024

cars

Google: Μία ημέρα στα κεντρικά της Google στη Νέα Υόρκη – Οικονομικός Ταχυδρόμος

cars

Ραχέλ Φρέι στο GWomen: «Ονειρευόμαστε να έχουμε μία Iron Dame στη Formula 1»

cars

Αυτά είναι τα νέα χρώματα της Williams

cars

Alfa Romeo και Sauber συνεχίζουν μαζί και το 2021

cars