CARSNEWS
AUTONEWS

Το ωραιότερο χωριό του κόσμου δεν έχει δρόμους και αυτοκίνητα

Αλήθεια, πόσες φορές που έχετε κολλήσει στην κίνηση και βλέποντας το χάος στους δρόμους, δεν έχετε σκεφτεί να βρισκόσασταν σε ένα μέρος που να μην έχει δρόμους, αυτοκίνητα, μποτιλιάρισμα, φασαρία, κορναρίσματα και όλα τα συνοδευτικά;

Αυτό το μέρος, λοιπόν, υπάρχει και όχι δεν είναι μόνο στις σελίδες ενός παραμυθιού. Αλλά στην Ολλανδία και πολύ κοντά στο Άμστερνταμ. Ο λόγος για το χωριό Giethoorn, το οποίο αποκαλούν και ως η «Βενετία του Βορρά», αλλά ρίχνοντας μια ματιά στις εικόνες από το μέρος αυτό, πέρα από τη μετακίνηση με τις βάρκες, δεν βρίσκουμε πολλά κοινά σημεία.

Γιατί, εδώ μιλάμε πραγματικά για ένα μέρος που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από κάποιο παραμύθι. Το Giethoorn απέχει μόλις δύο ώρες με το τρένο από το Άμστερνταμ και ανήκει στην επαρχία Overijssel, ένα μέρος που φημίζεται για την πλούσια φύση του και τα πανέμορφα τοπία.

Είναι, επίσης, ένα καταπράσινο χωριουδάκι που διασχίζεται από μικρά ποτάμια, ενώ οι βάρκες είναι το μοναδικό μεταφορικό μέσο, με το οποίο μπορείς να κινηθείς στο χωριό, αν εξαιρέσεις τις ξύλινες γεφυρούλες. Αντί για δρόμους, το Giethoorn έχει κανάλια, τα οποία αγγίζουν έως και τα 8 χιλιόμετρα σε μήκος. Οι μετακινήσεις των κατοίκων γίνεται αποκλειστικά με βάρκες και το κάθε σπίτι διαθέτει τη δική του. Όπως έχουμε εμείς τα αυτοκίνητα.

Και για το τέλος σας έχουμε και το καλύτερο: τα σπίτια είναι μικρά, παραδοσιακά, με κεραμοσκεπές και το καθένα διαθέτει τον δικό του κήπο. Ένα σκηνικό που πραγματικά μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες ενός παραμυθιού.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Γκίτχορν
Γκίτχορν
Γκίτχορν
Γκίτχορν
Γκίτχορν
Γκίτχορν

Related Articles

Νέα Porsche 911 GT3. Ισχυρότερη και ταχύτερη.

cars

Η πόλη της Γαλλίας που ξέρει καλά πώς να «μεθάει» τους επισκέπτες της

cars

Στις Σεϋχέλλες για διακοπές η Ιωάννα Τούνη – Οι…τροπικές φωτογραφίες με μαγιό

cars

Σάκκαρη – Κόλινς 0-2: Δεν είχε ρυθμό η Ελληνίδα τενίστρια και έμεινε εκτός τελικού στο Charleston Open

Bury

Nissan Qashqai. Αποκαλύφθηκε και στη χώρα μας

cars

Διαθέσιμα μέσω του gov.gr το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών και το ιστορικό Ελέγχων Οχημάτων

cars

Η Alpine “δεν θα ξεφύγει από τον εξηλεκτρισμό”.

cars

Πρεμιέρα για την έκδοση παραγωγής του καυτού Peugeot 508 PSE.

cars

SYM Cruisym α300. Ανανεωμένο

cars