CARSNEWS
F1 & RACES

F1 – Qatar GP – Κατατακτήριες: Κυρίαρχος ο Max Verstappen

Ακόμη μια pole-position για την Red Bull και τον Max Verstappen, που θα ξεκινήσει τον αγώνα της Κυριακής από την πρώτη θέση της σειράς εκκίνησης, με τις Mercedes των Russell και Hamilton να κλείνουν το «άτυπο βάθρο» της διαδικασίας.

Ήταν ένα καταπληκτικό βράδι για τον Max Verstappen, αφού σε όλες τις διαδικασίες ήταν ο ταχύτερος, εκτός από το Q2 της κατατακτήριας δοκιμασίας, όπου την ταχύτερη επίδοση σημείωσε ο Lewis Hamilton.

Sainz Qatar

Στα αρνητικά της ημέρας ο αποκλεισμός από το Q3 των Sergio Perez (Red Bull) και Carlos Sainz (Ferrari). Στα θετικά η είσοδος των δύο Alpine στην πρώτη δεκάδα, η σταθερότητα του Fernando Alonso και η καλή εμφάνιση των Mercedes.

Qatar GP Q3

Στο Q2 ο ανακάμψας Lewis Hamilton ήταν ο ταχύτερος, ενώ τον ακολούθησαν σε χρόνους οι Verstappen και Norris αντίστοιχα. Εκτός συνέχειας της διαδικασίας έμειναν οι Tsunoda (Alpha Tauri), Sainz (Ferrari), Perez (Red Bull), Albon (Williams) και Hulkenberg (Ηaas).

Qatar GP Q2

Tαχύτερος όλων στο Q1 ήταν ο Max Verstappen, ενώ εκτός συνέχειας έμειναν οι Logan Sargeant (Williams), Lance Stroll, (Aston Martin), Liam Lawson (Alpha Tauri), Kevin Magnussen (Haas) και Zhou Guanyu (Alfa Romeo).

Qatar GP Q1

H συνέχεια θα δοθεί αύριο, με το Spint Shootout (κατατακτήριες) και τον αγώνα Sprint των 100 χλμ, το τέλος του οποίου είναι πιθανό να βρεί τον Max Verstappen παγκόσμιο πρωταθλητή για τρίτη φορά. Δείτε το πρόγραμμα και τις τηλεοπτικές μεταδόσεις

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/10

16:00 – 16.45 Sprint Shootout (ΑΝΤ+)

20:30 – 21:30 Sprint (ΑΝΤ+)

KYΡΙΑΚΗ 8/10

20:00 Aγώνας (ΑΝΤ, ΑΝΤ+)

Alonso Qatar

FREE PRACTICE 1

Nωρίτερα, στην περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, στους χρόνους του πρώτου ημιώρου υπερίσχυσε ο Fernando Alonso με την Aston Martin. Στο δεύτερο ημίωρο όμως, ο Max Verstappen με soft ελαστικά στη Red Bull έγραψε την ταχύτερη επίδοση. Στις αρχές της διαδικασίας οι οδηγοί ταλαιπωρήθηκαν λίγο από την άμμο της ερήμου, κάτι που μάλλον περίμεναν λόγω των συνθηκών της περιοχής. Ο Carlos Sainz αστειευόμενος σχολίασε πως ο πατέρας του θα τα κατάφερνε περίφημα σε αυτό το περιβάλλον, ως παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC αλλά και νικητή του rally Dakar. Toν Ολλανδό ακολούθησαν σε χρόνους οι δύο Ferrari, με τον Alonso να κλείνει την τετράδα.

Qatar GP FP1

Alpine Qatar

Related Articles

Ο Χούλκενμπεργκ ετοιμάζεται για νέο συμβόλαιο με τη Haas

cars

Σαν Σήμερα: O άθλος του Ρόσμπεργκ στο Άμπου Ντάμπι

cars

Οι αριθμοί πίσω από το θρυλικό τριφύλλι της Alfa Romeo

cars

F1 GP Ισπανίας: 1-2 οι Mercedes FP1

cars

Επίσημο: Για δύο χρόνια στη Ferrari o Sainz

cars

Η ALFA ROMEO ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ FORMULA 1

cars

O Hakkinen θέλει την παραμονή του Vettel στην F1

cars

Η νέα Mercedes-AMG GLC έχει έως και 680 ίππους

cars

FIA Thursday press conference – 2023 Qatar Grand Prix

cars