CARSNEWS
MOTONEWS

Casey Stoner: Τα MotoGP έχουν πλέον πιο πολλά ηλεκτρονικά από την F1

Casey Stoner: Τα MotoGP έχουν  πλέον πιο πολλά ηλεκτρονικά από την F1
  • Διαβάστηκε από 1.191 αναγνώστες
  • Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/07/2023

Ο Αυστραλός θρύλος ποτέ δεν ήταν λάτρης των ηλεκτρονικών βοηθημάτων και στην εποχή του έβαζε τους μηχανικούς του να τα περιορίζουν στη μοτοσυκλέτα του. Τί λέει τώρα για την νέα εποχή των MotoGP, όπου αυτά κυριαρχούν;

Μπορεί ο Casey Stoner να βρέθηκε στα MotoGP για λιγότερο από μια δεκαετία, όμως έχει ξεκάθαρα αφήσει το στίγμα του. Όχι μόνο επειδή κέρδισε τον πρώτο (και μοναδικό μέχρι πέρυσι) τίτλο της Ducati, αλλά και λόγω του ανεπανάληπτου και ιδιαίτερου στυλ οδήγησης που είχε.

Το 2012, όντας 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, και μόλις στην ηλικία των 27 ετών, ο Casey Stoner ανακοίνωσε ότι θα αποσυρόταν από τους αγώνες, αφήνοντας πολλά αναπάντητα ερωτήματα για το τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν είχε μείνει παραπάνω.

Από τότε πάρα πολλά έχουν αλλάξει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τα ηλεκτρονικά έχουν κάνει πολύ εντονότερη την παρουσία τους, ενώ πλέον τα αεροδυναμικά φτερά δεσπόζουν πάνω στις μοτοσυκλέτες.

Ο Stoner βρέθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood και ανέλυσε την άποψή του για τα σύγχρονα MotoGP.

«Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε όλες αυτές τις μαλ@@ίες», ξεκίνησε. «Όχι φτερά, όχι συσκευές ρύθμισης ύψους, όχι περιοριστές σούζας, το traction control να περιοριστεί στο ελάχιστο. Το κόστος πρέπει να μειωθεί και τα πράγματα (από άποψη κανονισμών) θα πρέπει να μένουν σταθερά για 10 χρόνια, ώστε οι κατασκευαστές που βρίσκονται πιο πίσω να μπορούν να φτάσουν τους πρωτοπόρους».   

«Οι αναβάτες δεν έχουν κανένα θέμα να χειριστούν τις μοτοσυκλέτες, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ δυνατές. Ανοίγουν το γκάζι σε μια μοτοσυκλέτα 280 ίππων και αντί να «πετούν» τίποτα δεν συμβαίνει. Όσο και αν αγαπώ τους αγώνες, αυτή η εξέλιξη με απογοητεύει».

«Έχουμε πιο πολλά ηλεκτρονικά από την Formula 1 και αυτό πρέπει να σταματήσει».

 

Related Articles

Τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Συγγρού

cars

Συγκλονιστική καταγγελία για καισαρική χωρίς νάρκωση στην Κέρκυρα: «Νόμιζα ότι με σφάζουν, άκουσα τα πάντα»

cars

Ισπανική Κυριαρχία στην μοτοσυκλέτα

cars

Η Brixton ετοιμάζει adventure μοτοσυκλέτα 1200cc

cars

Οι καλύτερες premium επιλογές στο leasing

cars

Αυτό είναι το σκούτερ της UM στα 125 κ.εκ. που έχει 2 χρόνια εγγύηση και το παίρνεις με 2 χιλιάρικα

cars

«Δεν υπάρχει ποσότητα αλκοόλ στο αίμα που να θεωρείται ακίνδυνη για την οδήγηση»

cars

Το BMW Group ετοιμάζει ένα campus για νέους που δεν θα μοιάζει με τα άλλα

cars

Η MotoRRetro σε μια BMW με άρωμα από τα ένδοξα παλιά

cars