CARSNEWS
F1 & RACES

O Πάνος Σεϊτανίδης σχολιάζει το Grand Prix Ιταλίας

Η Red Bull Racing κέρδισε ξανά και με τη νέα νίκη του, αυτή τη φορά στη θρυλική πίστα της Monza, ο Max Verstappen πέτυχε κάτι που δεν είχε πετύχει ποτέ κάποιος άλλος στο παρελθόν!

Ο Ολλανδός έφτασε τις δέκα συνεχόμενες νίκες και έσπασε το ρεκόρ που κρατούσε από το 2013, τότε με έναν άλλο οδηγό της Red Bull Racing, τον Sebastian Vettel.

Αυτή τη φορά δεν είχαμε βροχές και καταιγίδες, υπήρχε όμως αντίπαλο δέος. Κόκκινο, στα χρώματα της Scuderia Ferrari, η οποία εναρμονίστηκε με τα θέλω που είχε πάντα ο θρυλικό Enzo: να έχει κάτι παραπάνω να δείξει εντός έδρας. Μπροστά στους tifosi.

Με έναν αστερίσκο, είχε και λίγο κίτρινο που επίσημα αποτελούσε φόρο τιμής στη νίκη της εταιρείας στις 24 ώρες Le Mans. Σε πολλούς, θύμιζε κάτι διαφορετικό.

Έγινε λοιπόν επική μάχη για την pole position, την αρπάζει ο Charles Leclerc, σηκώνεται το κοινό αλλά απαντά άμεσα ο Max και απλώνεται σιωπή στο μητροπολιτικό πάρκο της Monza. Με τον Carlos Sainz να έχει τελικά τον τελευταίο λόγο, με τον δικό του χρόνο να εξασφαλίζει pole και να οδηγεί σε πανικό! Η Monza θύμιζε ποδοσφαιρικό γήπεδο, σε στιγμή που μπήκε γκολ!

Το κακό για τον Verstappen ήταν πως δεν είχε δίπλα του στην κόντρα με τους «κόκκινους» τον δικό του teammate, τον Sergio Perez, που παρότι ανέκαμψε από την έξοδο στα ελεύθερα, στις κατατακτήριες ήταν πλάι-πλάι με τη Williams του Alex Albon.

Τη μέρα του αγώνα ο ήλιος έλαμπε, σμήνη ακροβατικών αεροσκαφών «ζωγράφιζαν» την ιταλική σημαία στον ουρανό και όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, η Ferrari δεν απογοήτευσε το κοινό της.

Κοινό που είχε τρομάξει με την selfie του Nico Rosberg, γιατί ως γνωστόν, υπάρχει η κατάρα του Γερμανού που χαντακώνει τις ομάδες/οδηγούς μπροστά στους οποίους ποζάρει.

Ο Sainz κράτησε τα ηνία και επί 15 γύρους, ήταν πραγματικός… Matador! Με νύχια και με δόντια κρατιόταν μπροστά από τον παγκόσμιο πρωταθλητή.

Σε κάθε έξοδο από τη Parabolica κέρδισε τόσο ώστε να μην «φάει» προσπέρασμα με το DRS στη μεγάλη ευθεία. Και άντεξε 14 γύρους!

Στο τέλος είδε τον διαχύτη και της άλλης Red Bull αλλά υπήρξε ένα προσπέρασμα που δεν αποδέχθηκε: αυτό από τον teammate του! Μπορεί ο Leclerc να βρέθηκε δίπλα του, οι SF-23 να ακούμπησαν αλλά ο Carlos δεν ήταν διατεθειμένος να παραχωρήσει τη θέση.

Στο pit wall της Ferrari είχαν πάθει εγκεφαλικά αλλά ευτυχώς για τη σωματική ακεραιότητα όλων, ο Fred Vasseur δεν χρειάστηκε να εκραγεί. Μετά τη στιγμή κοκορομαχίας, η λογική πρυτάνευσε και οι Ferrari γύρισαν σπίτι σε σχηματισμό. Έστω και στο 3-4.

Στο 1-2 ήταν οι «ταύροι» με τον Verstappen να σκάει που δεν είχε την ταχύτητα να καταπιεί όπως συνηθίζει τον Sainz αλλά τελικά, να σηκώνει πιο ψηλά απ’ όλους το τρόπαιο που σχεδίασε η Ruth Behara.

Τον «τυφώνα» που αντλούσε έμπνευση από την ελληνική μυθολογία και το σχεδιασμό των εξατμίσεων των μονοθεσίων. Προσπάθησα να του το κλέψω μα δεν τα κατάφερα.

Κι όπως φαίνεται, κανένας δεν μπορεί να του κλέψει τα φετινά σκήπτρα, μιας και η διαφορά του, ολοένα και μεγαλώνει.

Το ίδιο και της Red Bull Racing που έκανε το 1-2 και είναι έτοιμη να πανηγυρίσει έναν ακόμα τίτλο στους κατασκευαστές.

Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Mercedes που είχαν μόλις υπογράψει νέα συμβόλαια, έως και το 2025, με τον Alex Albon της Williams να είναι για πολλοστή φορά ηρωικός. Έχει μαζέψει 21 βαθμούς, σχεδόν όσους έχουν μαζί οι Alfa Romeo, οι Haas και οι AlphaTauri.

Και μιας και είπαμε για την ομάδα της Faenza, ο Liam Lawson, στον δεύτερο μόλις αγώνα του, ήταν ενδέκατος. Αποτέλεσμα που δεν πέτυχε φέτος κανένας από τους άλλους δυο teammates του Yuki Tsunoda.

Η Formula 1 επιστρέφει αυτή την εβδομάδα, με το φαντασμαγορικό νυχτερινό Grand Prix Σιγκαπούρης να διεξάγεται στις 17 Σεπτεμβρίου!

Related Articles

Θεσσαλονίκη: Η Νέα Παραλία έγινε… πίστα της Formula 1 (pics)

cars

Formula One’s Pedro de la Rosa on tech advances in racing, U.S. Grand Prix, more

cars

Formula 2 Campos Racing: Μια νέα εποχή ξεκινά με την Red Bull

cars

Η Red Bull «ντύθηκε» στο χρώματα του Τέξας (vid)

cars

F1 GP Τοσκάνης: Χάος, διακοπές και… νίκη Hamilton!

cars

Alonso: Λίγο-πολύ ξέρω τι θα κάνω το 2021

cars

Η μέρα της μαρμότας (+video)

cars

Leclerc: Θέλω να είμαι πρωταθλητής το 2023!

cars

Ο Hamilton παραδέχθηκε πως είχε επαφές με τη Ferrari!

cars