CARSNEWS
F1 & RACES

Leclerc: Θέλω να είμαι πρωταθλητής το 2023!

Η Ferrari μπορεί να είχε φέτος την καλύτερή της σεζόν τα τελευταία χρόνια. Όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για να επιστρέψουν τα πρωταθλήματα στο Maranello. Και ο Leclerc αδημονεί.

Από τη μία έχουμε την σαφέστατη άνοδο στην απόδοση των κόκκινων μονοθέσιων σε σχέση με το 2020 και το 2021. Από την άλλη, όμως, πολλά προβλήματα στην οργάνωση της Scuderia φαίνεται ότι παραμένουν. Αυτό το αναγνωρίζουν έμμεσα και οι άνθρωποι της Ferrari.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, τα υψηλά ιστάμενα στελέχη της ομάδας είναι μάλλον επιφυλακτικά στο να δηλώσουν ανοιχτά ότι η Ferrari θα διεκδικήσει άμεσα τα δύο πρωταθλήματα. Ο Binotto είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς φέτος ότι στόχος της ομάδας ήταν απλώς να είναι ανταγωνιστική. Ο πρόεδρος Elkann επίσης, έχει θέσει ως deadline κατάκτησης του πρωταθλήματος το 2026.

Αυτές οι προθεσμίες, όμως, δεν φαίνεται να ικανοποιούν τον Charles Leclerc. “Γνωρίζω τις δηλώσεις του προέδρου Elkann. αλλά δεν μπορώ να σκέφτομαι έτσι ως οδηγός. Θα προετοιμαστώ και θα κάνω τα πάντα ώστε να κατακτήσω το πρωτάθλημα το 2023” δήλωσε ο οδηγός της Ferrari.

Συνέχισε λέγοντας: “Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2024 και το 2026 μου φαίνεται πάρα πολύ μακριά. Πάντα αγαπούσα την Ferrari και θέλω να κατακτήσω το παγκόσμιο πρωτάθλημα μαζί της. Το συντομότερο δυνατόν”. Ο Μονεγάσκος ολοκλήρωσε λέγοντας: “Όταν έρθει η ώρα θα αξιολογήσω τις επιλογές μου για το μέλλον. Αγαπώ, όμως, την Ferrari”.

Ο Leclerc έχει πάρει την pole σε 9 αγώνες φέτος. Κέρδισε, όμως, μόλις τρεις. Με δύο αγώνες να απομένουν, βρίσκεται τρίτος στην βαθμολογία των οδηγών, πέντε βαθμούς πίσω από τον Sergio Perez.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

F1 GP Μεξικού: Ο Verstappen των ρεκόρ!

Red Bull: Νέα αεροδυναμική σήραγγα στο Milton Keynes

Mick Schumacher: Χωρίς Γερμανό οδηγό η F1 έπειτα από 31 χρόνια;

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο carsnews  

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η Mercedes F1 θα αποκαλύψει την W15 με… ρομαντική διάθεση

cars

F1 Δοκιμές Μπαχρέιν, Ημέρα 3: Στον Verstappen ο ταχύτερος χρόνος του τεστ (videos)

cars

Φοβερό ξύλο από μεθυσμένους θεατές της F1 στο Άμπου Ντάμπι

cars

Χάνει λεφτά στην F1 η McLaren

cars

Η Red Bull ήθελε να διώξει τον Χόρνερ – Νέα στοιχεία στο φως

cars

Σκέψεις της Formula 1 να γυρίσει στους ατμοσφαιρικούς, μη-υβριδικούς κινητήρες

cars

Συνταξιούχοι: Τέλος στο «πέναλτι» για όσους εργάζονται – Φορολογική η νέα φόρμουλα

cars

Σαν Σήμερα: Η μέρα που «έφυγε» ο Φρανκ Ουίλιαμς

cars

Formula 1: Ο Brad Pitt έγινε πιλότος στο Silverstone γυρνώντας σκηνές για τη νέα του ταινία

cars