CARSNEWS
F1 & RACES

Η Red Bull ήθελε να διώξει τον Χόρνερ – Νέα στοιχεία στο φως

Το σίριαλ της «υπόθεσης Χόρνερ» περνάει σε νέο επίπεδο, με το ζήτημα να έχει επισκιάσει για τα καλά τη νέα σεζόν της Formula 1.

Οι εξελίξεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό στη Red Bull Racing, καθώς η «υπόθεση Χόρνερ» βρίσκεται σε ρόλο… πρωταγωνιστή του σπορ. Παρά το γεγονός πως η έρευνα για το ζήτημα απάλλαξε τον Χόρνερ από οποιαδήποτε ευθύνη.

Οι πληροφορίες ωστόσο διαρρέουν η μία μετά την άλλη. Σύμφωνα με το motorsport-total, η «μαμά» Red Bull ήταν έτοιμη από τις 2 Φεβρουαρίου να απαλλάξει τον Κρίστιαν Χόρνερ από τα καθήκοντά του. Ο CEO της Red Bull, Όλιβερ Μίντζλαφ ήθελε τον Χόρνερ εκτός της αγωνιστικής ομάδας. Μάλιστα, η ανακοίνωση της απόλυσής του είχε ήδη συνταχθεί και ήταν έτοιμη προς δημοσίευση.

Στόχος ήταν να μην ζημιωθεί η ούτε εικόνα του Χόρνερ ενώ η υπόθεση είχε γίνει μείζον ζήτημα εντός της εταιρείας. Σε δευτερεύοντα χρόνο θα γίνονταν δηλώσεις στον Τύπο από παράγοντες πως η αποδέσμευση του Χόρνερ ήταν για λόγους υγείας, ώστε να μη βγει στο προσκήνιο η καταγγελία της εργαζόμενης.

Οδηγός F1

Ωστόσο ο 50χρονος Βρετανός δεν ήθελε να αποδεχθεί ένα τέτοιο σενάριο και ειδοποίησε τους δικηγόρους ώστε να παρέμβουν. Έτσι, η ανακοίνωση «αποχώρησης» του δεν δημοσιεύθηκε ποτέ. Έπειτα επικαλέστηκε όρο στο συμβόλαιό του που προβλέπει εξωτερική έρευνα σε περίπτωση που ασκηθούν κατηγορίες όπως αυτές από την υπάλληλο της Red Bull Racing.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Business F1, υπάρχουν αμφιβολίες για την ακεραιότητα της έρευνας και αν το αποτέλεσμά της καθρεπτίζει την αλήθεια. Εμπλέκει μάλιστα και τους Ταϊλανδούς που κατέχουν το 51% της Red Bull. Επιπρόσθετα, αναφέρεται για πρώτη φορά το όνομα της καταγγέλλουσας, η οποία κατέρρευσε με λυγμούς στο περιθώριο Grand Prix κι έτσι έγινε γνωστή σε συναδέλφους της η ανάρμοστη συμπεριφορά του επικεφαλής της Red Bull Racing.

Κρίστιαν Χόρνερ
Φωτογραφια: Getty images/Redbullcontentpool.com

Στα κεντρικά της Red Bull, πίστεψαν πως ακόμη και μέσω εξωτερικής έρευνας δεν υπήρχε περίπτωση ο Χόρνερ να κρατήσει τη θέση του. Βλέποντας λοιπόν την έκβαση της έρευνας, αρκετοί που γνώριζαν στοιχεία της υπόθεσης έμειναν έκπληκτοι.

Το μόνο σίγουρο είναι πως το ζήτημα δεν πρόκειται να λήξει σύντομα. Μετά το πέρας του Grand Prix, ο Γιος Φερστάπεν εξαπέλυσε επίθεση προς τον Χόρνερ ζητώντας εμμέσως την απομάκρυνσή του.

Φωτογραφίες: Getty images/Redbullcontentpool.com

Related Articles

Video: Όταν ο νεαρός Hamilton ονειρευόταν τους τίτλους του Schumi

cars

Formula 1 – GP Αυστρίας: Πρωτιά στην τηλεθέαση με νίκη του Φερστάπεν

cars

Αποκάλυψη για τη νέα Aston Martin AMR24 του Φερνάντο Αλόνσο – Super Sport FM | Η κορυφαία παγκύπρια αθλητική συχνότητα

cars

Cadillac: Μόνο με την Andretti στην F1

cars

F1 – The Official Home of Formula 1® Racing

cars

Ματαιώθηκε λόγω κακοκαιρίας το FP3 στο GP Ρωσίας

cars

Οι ώρες των σημερινών μεταδόσεων σε ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+ (vid)

cars

Formula 1: Νέα πίστα στη Σαουδική Αραβία

cars

Formula 1: Φερστάπεν και Αλόνσο αναμετρήθηκαν στο padel πριν την “μάχη” τους στο GP του Μπαχρέιν

cars