CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1: Νέα πίστα στη Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία παρουσιάζει το σχέδιο της νέας πίστας της, Qiddiya Speed Park Track, η οποία θα φιλοξενήσει αγώνες της Formula 1 από το 2027. Ουσιαστικά, είναι δίπλα σε ένα πάρκο ψυχαγωγίας κοντά στην πρωτεύουσα Ριάντ, προσφέροντας μια σειρά από εντυπωσιακές λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν.

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά είναι η πρώτη φορά που ονομάζεται “The Blade”. Έχει ύψος 20 ορόφων πάνω από το έδαφος και έναν χώρο συναυλιών κάτω από αυτόν, δίνοντας μια μοναδική εμπειρία στους επισκέπτες. Το ψηλότερο πάρκο ψυχαγωγίας Six Flags που δίπλα στην πίστη θα φιλοξενήσει το Falcon’s Flight. Το ψηλότερο και ταχύτερο τρενάκι του κόσμου, προσφέροντας επιπλέον διασκέδαση στους επισκέπτες.

O Έλον Μασκ προκαλεί την… Formula 1!

Τα χαρακτηριστικά της νέας πίστας

Επιπλέον, η πίστα Speed Park έχει ύψος 108 μέτρα και είναι διαμορφωμένο με τρόπο που επιτρέπει έως και 21 στροφές. Εξασφαλίζοντας έτσι μια απαιτητική και διασκεδαστική πρόκληση για τους οδηγούς της Formula 1.

Η Qiddiya Investment Company διαβεβαιώνει ότι η πίστα θα προσφέρει εντυπωσιακούς αγώνες. Σχεδιασμένη από τον βετεράνο σχεδιαστή πίστας της F1 Herman Tilke, σε συνεργασία με τον πρώην οδηγό F1 Alex Wurz, έχει δημιουργηθεί με γνώμονα την απόλυτη εμπειρία αγώνα.

Επιπλέον, οι θεατές που έχουν εύκολη πρόσβαση και άνετη θέα στον αγώνα, με μια μεγάλη ποικιλία καθισμάτων και βεράντες σε κοντινά κτίρια, παρέχοντας μια μοναδική ατμόσφαιρα για τους θεατές.

Η Ford επιστρέφει στη Formula 1 μέσω… Red Bull

Η νέα πίστα θα φιλοξενεί 2 αγώνες Formula 1 ανά σεζόν

Η πίστα θα αντικαταστήσει την πίστα της Jeddah ως το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας μόλις ολοκληρωθεί το 2027. Μάλιστα, η χώρα εξετάζει τη δυνατότητα δύο αγώνων ανά σεζόν. Επίσης, αυτή η πρωτοβουλία συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλήματος και προκαλεί συζητήσεις για την αξιολόγηση της στον αθλητισμό.

Τέλος, θυμίζουμε πως το 2021, η Σαουδική Αραβία υπέγραψε 10ετές συμβόλαιο για να φιλοξενήσει αγώνες F1. Η συμφωνία, αξίας 55 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για το άθλημα, ήρθε με πάνω από 450 εκατομμύρια δολάρια σε χορηγίες από την Aramco, την κρατική εταιρεία πετρελαίου της χώρας.

Πηγή:Carscoops

Related Articles

Formula 1: Τρομακτικό ατύχημα πιλότου που καρφώθηκε στις προστατευτικές μπαριέρες

cars

Tsunoda jokes AlphaTauri need ‘three seats’ in 2024

cars

Andretti F1 team: When could they join, who could drive and more

cars

F1: «Pole» Λεκλέρκ, κυριαρχία Ferrari

cars

Έχουν περάσει τα καλύτερα χρόνια του Vettel;

cars

Σφοδρή σύγκρουση Οκόν-Αλόνσο!

cars

Το 5o Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 είχε μεγάλο νικητή τον Μαξ Φερστάπεν

cars

Τα αθλητικά στην TV – Αθλητικός Κόσμος / Αθλητικά Νέα / Ειδήσεις / Sport

cars

Τα μυστικά της νέας Mercedes W11 (video)

cars