CARSNEWS
F1 & RACES

Williams – Οι αναβαθμίσεις και τα πρώτα βήματα προς τα εμπρός

Η Williams έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια μεγάλης βελτίωσης, ιδιαίτερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Ποιες αναβαθμίσεις έχει φέρει και πού εστιάζει;

Μια από τις μεγάλες εκπλήξεις της φετινής σεζόν είναι η Williams. Τόσο οι αναβαθμίσεις, η εξέλιξη, όσο και οι εμφανίσεις του Alex Albon έχουν φέρει την ιστορική ομάδα ξανά στο προσκήνιο. Ποιες μεθόδους χρησιμοποιούν για να βρουν τόση ταχύτητα στις ευθείες; Πώς αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες στις στροφές;

Τις κύριες απαντήσεις έδωσε ο αρχηγός, James Vowles. Έρχόμενος από τη Mercedes, ο μηχανικός κατάλαβε απευθείας τους τομείς όπου η ομάδα πάσχει. Έσπευσε να βρει λύσεις πα΄ρα την έλλειψη επενδυτικών πόρων.

“Προφανώς όταν ήρθα (στη Williams), ήξερα τι της έλειπε. Είδα τομείς και πτυχές της ομάδας που υπέφεραν λόγω έλλειψης χρημάτων. Αλλά είμαστε πλούσιοι σε ανθρώπινο δυναμικό. Μηχανικοί που έχουν όρεξη να δουλέψουν και αυτό φάνηκε τους τελευταίους μήνες.”

Λόγω της επίδοσής της πέρσυ η Williams είχε τον περισσότερο διαθέσιμο χρόνο σε αεροδυναμικές μελέτες – αεροδυναμικές σύρραγγες, υπολογιστικές προσομοιώσεις κτλ. Ο Vowles εστίασε στην ικανότητα βελτίωσης των εργοστασιακών εγκαταστάσεων:

“Είναι γνωστό ότι είχαμε την περισσότερη ευελιξία σε μελέτες. Αλλά αν μιλήσουμε σε αριθμούς, δεν έχουμε δεκάδες χιλιάδες ούτε εκατοντάδες. Έχουμε εκατοντάδες εκατομμύρια δεδομένα, πολλές εργατοώρες ώστε να μειώσουμε τη διαφορά στους πρώτους.”

Από τις μελέτες που παρατηρήθηκαν, η Williams φαίνεται να έχει πλεονέκτημα στις ευθείες και να δυσκολεύεται στις στροφές. Δηλαδή πολύ μικρές τιμές οπισθέλκουσας. Η τελευταία φορά που είδαμε κάτι τέτοιο ήταν με τη Force India το 2009. Η ομάδα δεν είχε τόσο καλές επιδόσεις αλλά σε δύο πίστες δυναμικής – Βέλγιο, Ιταλία – λιγο έλλειψε να πάρει τη νίκη.

Βελτιώσεις για την Williams παρατηρούνται στην ανάρτηση και στο αεροδυναμικό πακέτο. Ο αρχηγός επίδοσης Dave Robson έδωσε τα φώτα του:

“Έχουμε τη φτηνή και ταυτόχρονα αποτελεσματική επιλογή των κάτω πτερυγίων στο πίσω μέρος του μονοθεσίου. Δίνουν στην ομάδα την ευκαιρία να ισορροπήσει τις τιμές οπισθέλκουσας και κάθετης δύναμης.”

Με αυτην την προοπτική η ιστορική ομάδα έρχεται στο Silverstone με ανεβασμένο ηθικό. Μένει μόνο να δούμε πώς θα διαχειριστούν τις αναβαθμίσεις τους. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό βίντεο από το επίσημο κανάλι της Formula 1.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord και Twitter.

Related Articles

Instagram F1 Live: Πουρναράκης-Σεϊτανίδης στο Preview του GP Ισπανίας

cars

How F1 car liveries are designed

cars

Formula 1: H Haas ζητά να αλλάξουν τα αποτελέσματα του GP HΠΑ

cars

ANT1: Όλος ο προγραμματισμός για την νέα σεζόν 2023-2024

cars

Όσα μάθαμε καλεσμένοι στο Team Launch της Scuderia Ferrari (video)

cars

Επαφές Kubica-Audi για το DTM

cars

Τα μυστικά της νέας Mercedes W11 (video)

cars

F1 GP Σακχίρ: Ταχύτερος ο Verstappen στο FP3 (vid)

cars

Red Bull Overtake: Μπορείς να σπάσεις το χρόνο του Verstappen;

cars