CARSNEWS
F1 & RACES

Formula 1: H Haas ζητά να αλλάξουν τα αποτελέσματα του GP HΠΑ

Μπορεί μετά το Texas η Formula 1 να πρόλαβε να τρέξει στο Mexico City και το Sao Paulo, να όμως που γυρνάμε ξανά σε όσα έγιναν στον αγώνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Εκεί όπου αποκλείστηκαν από τα τελικά αποτελέσματα ο Lewis Hamilton της Mercedes-AMG και ο Charles Leclerc της Scuderia Ferrari. Ήταν οι δύο από τους τέσσερις οδηγούς που ελέγχθηκαν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

-

Αιτία ήταν η σανίδα του πατώματος των δύο μονοθεσίων, που δεν συμμορφωνόταν με το όριο των 9mm που θέλουν οι κανονισμοί. Πολλά έχουν ειπωθεί έκτοτε και πολλοί πιστεύουν πως ήταν κι άλλα μονοθέσια για αποκλεισμό.

Ανάμεσά τους είναι και η Haas F1 που όμως λίγο πριν κλείσει η διορία 14 ημερών από την ολοκλήρωση του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε το δικαίωμά της να υποβάλλει το δικαίωμα αναθεώρησης αποτελέσματος.

Για να γίνει αυτό, απαιτούνται νέα στοιχεία, η Haas θεωρεί πως τα έχει κι αν κριθούν επαρκή, τότε θα ανοίξει έρευνα για πιθανές παραβιάσεις κανονισμών – πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να αλλάξουν τα αποτελέσματα του αγώνα στο Austin.

Σήμερα, στις 16:00 ώρα Ελλάδος, εκπρόσωποι της Haas θα παρουσιάσουν τα στοιχεία αυτά στους αγωνοδίκες του Γκραν Πρι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Μάλιστα, στην ακρόαση κλήθηκαν να λάβουν μέρος και άλλες ομάδες που τα στοιχεία τις αφορούν. Συγκεκριμένα, οι Red Bull Racing, Aston Martin και Williams.

-

Οι πρωταθλητές, εκτός από τον Max Verstappen που ελέγχθηκε και ήταν εντός πλαισίου κανονισμών, είχαν στην τέταρτη θέση τον Sergio Perez. Η Aston Martin είχε έβδομο τον Lance Stroll ενώ η Williams δέκατο τον Alex Albon.

Σε περίπτωση που τιμωρηθούν, θα βαθμολογηθεί ο ενδέκατος στα αποτελέσματα Nico Hulkenberg κι αυτό θα αλλάξει πολλά στη μάχη των κατασκευαστών, όπου η Haas έχει πέσει τελευταία.

Related Articles

F1 GP Αυστρίας: Άνετα το Sprint ο Verstappen

cars

Αυτή είναι η νέα Red Bull του Μαξ Φερστάπεν για το 2024

cars

O “Θίασος” της F1 πάει στη Τζέντα

cars

Alpine reveal they are talking with Mick Schumacher over a potential endurance racing programme

cars

Το F1 Vlog του Grand Prix Σιγκαπούρης

cars

Αυτή είναι η πανέμορφη Alpine A521 (video)

cars

Ο Max Verstappen σε στέλνει για… μεταχειρισμένα!

cars

Πόση αλήθεια κρύβει η νέα φημολογία για τον Schumacher;

cars

Λεκλέρ: «Δεν είμαι σίγουρος ότι η pole είναι η καλύτερη θέση σε αυτή την πίστα»

cars