CARSNEWS
AUTONEWS

Η δυνατότητα διασύνδεσης των ενεργειακών συστημάτων Ελλάδας και Γερμανίας στη συνάντηση Σκυλακάκη

Τη δυνατότητα διασύνδεσης των ενεργειακών συστημάτων των δύο χωρών εξέτασαν στη συνάντηση τους στο περιθώριο της 88ης ΔΕΘ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης με τον Γερμανό αντικαγκελάριο, υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικής Προστασίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

«Η κλιματική αλλαγή, θα έλεγα η κλιματική κρίση, είναι εδώ, θα επιδεινωθεί τα επόμενα 30 χρόνια και η πράσινη μετάβαση και η προσαρμογή στην κλιματική κρίση είναι ζητήματα που πρέπει ταυτόχρονα να χρηματοδοτήσουμε», επισήμανε ο κ. Σκυλακάκης.

«Σε μια περίοδο οικονομικής στενότητας, είναι πολύ σημαντικό να συνεργαστούμε στην Ευρώπη για να διασυνδεθούμε, είτε με υδρογόνο, είτε με ηλεκτρισμό, να κατανοήσουμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, παράδειγμα εμείς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αντιμετωπίζουμε ενδημική κρίση», τόνισε και πρόσθεσε ότι κλειδί για τη λύση των προβλημάτων είναι η κατανόηση μεταξύ των εταίρων στην ΕΕ, ιδιαίτερα εταίρων τόσο σημαντικών, όσο η Γερμανία.

Με μεγάλη χαρά εγκαινίασα σήμερα, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, το περίπτερο του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας στις εγκαταστάσεις της 88ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, με όλη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. (Περίπτερο 10, Stand 1) pic.twitter.com/0Djqk0yMp4

— Thodoros Skylakakis (@Skylakakis) September 7, 2024

Από την πλευρά του, ο κ. Χάμπεκ υπογράμμισε ότι η κατανάλωση ενέργειας, αλλά και η κοινωνία ευρύτερα επηρεάζονται από υπερθέρμανση και συμπλήρωσε ότι «τα κλιματικά ζητήματα δεν είναι υποσημείωση της ιστορίας, αλλά η ιστορία πίσω από πολλές από τις ιστορίες του καιρού μας».Ανέφερε ότι οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν τις ίδιες προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας και ακολουθούν στρατηγικές, όπως η προώθηση των ανανεώσιμων πηγών.

«Συμφωνήσαμε να εξετάσουμε τις καμπύλες της κατανάλωσης και της παραγωγής και να δούμε εάν είναι δυνατή η ενοποίηση των δύο ενεργειακών συστημάτων. Αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο και επόμενης συνάντησης», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Ξεκίνησε η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της G7 με θέμα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

cars

Η ανακοίνωση του Γιώργου Λιανού στο Survivor που εξέπληξε τους παίκτες

cars

Η Κέιτ Μίντλετον ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες για τον καρκίνο – Το συγκινητικό βίντεο που ανέβασε

Ψάχνουν τον Λύτρα να τον συλλάβουν μετά τη μήνυση της συζύγου του – Δεν απαντά στα τηλέφωνα, δεν βρέθηκε στη διεύθυνση που δήλωσε

Σάκκαρη – Σνάιντερ 2-1: Με ανατροπή η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε στον τρίτο γύρο του Ίντιαν Γουέλς

cars

Νεκρός 44χρονος κρατούμενος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα

cars

Αυτό θα πει «βρίσκομαι στη μέση του κυκλώνα»

Bury

«Μαζεύει τα κομμάτια της» η δημοσιογράφος της ΕΡΤ που ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφό της – Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι Αρχές

cars

“Διαζύγιο” λόγω διαφωνιών Volkswagen R και Jost Capito.

cars