CARSNEWS
AUTONEWS

Σάκκαρη – Σνάιντερ 2-1: Με ανατροπή η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε στον τρίτο γύρο του Ίντιαν Γουέλς

Η Μαρία Σάκκαρη στον πρώτο της αγώνα με τον Ντέιβιντ Γουίτ για προπονητή, πήρε μία πάρα πολύ δύσκολη, αλλά εντυπωσιακή πρόκριση, επί της Ντιάνα Σνάιντερ στο Ιντιαν Γουέλς.

Παίζοντας χωρίς ρυθμό στο πρώτο σετ, το έχασε με 7-5, αλλά κατέκτησε τα άλλα δύο με 6-4, 6-0 (σε δύο ώρες και 16 λεπτά) και στην επόμενη φάση θα παίξει κόντρα στην Καρολίν Γκαρσία. Και στην πρώτη τους αναμέτρηση, πέρυσι στη Μελβούρνη, η Σάκκαρη είχε κερδίσει με ανατροπή..

Η Μαρία παρά το κακό της παιχνίδι στο πρώτο σετ, λίγο έλειψε να κάνει μυθική ανατροπή. Με το σκορ 5-2 κάτω, έσβησε 7 set point σε τρία διαφορετικά game και βρέθηκε ένα πόντο μακριά από το να κάνει break και να σερβίρει για το σετ! Με λίγη τύχη και καλό σερβίς η Σνάιντερ πήρε τελικά το σετ με break στο 7-5.

Παρά την αστάθεια στην απόδοσή της, η Σάκκαρη κατάφερε να σπάσει το σερβίς της Ρωσίδας την κατάλληλη στιγμή στο δεύτερο σετ και ισοφάρισε σε 1-1. Στο τρίτο κυριάρχησε απόλυτα και έφτασε στην πρόκριση στον τρίτο γύρο όπου εκεί θα βρει αντίπαλο την Καρολίν Γκαρσία που κέρδισε 2-1 σετ την Τόμοβα).

Η Σάκκαρη είχε στο ματς 4 άσους, έξι διπλά λάθη, 65.2% πρώτο σερβίς, 76% κερδισμένο πρώτο σερβίς, 38.7% κερδισμένο δεύτερο και 6/13 κερδισμένα break points!

Το ματς

Η Σνάιντερ κράτησε το σερβίς της στο ξεκίνημα, με την Μαρία να ισοφαρίζει με ένα εξαιρετικό love game, κλείνοντάς το με άσο. Η Ρωσίδα έκανε το 2-1 χάρη σε μια κακή επιστροφή της Σάκκαρη που ήταν εκτός θέσης και αμέσως μετά ακολούθησε το πρώτο break στο ματς για την Σνάιντερ. Ωστόσο, η Σάκκαρη απάντησε αμέσως και δύο λάθη της 19χρονης έφεραν τη μείωση του σκορ σε 3-2.

Η Σάκκαρη με διπλό λάθος έδωσε εκ νέου δύο break point στην αντίπαλό της και αμέσως ήρθε το 4-2 και με love game από συνεχόμενα αβίαστα της Μαρίας, έγινε το 5-2.

Με διπλό λάθος η Σάκκαρη έδωσε set point στην 19χρονη το οποίο κατάφερε να σβήσει, όπως και ένα δεύτερο, για να μειώσει σε 5-3. Στο σερβίς της η Σνάιντερ έφτασε σε άλλα δύο set point, αλλά η Σάκκαρη με «όπλο» το μπάκχαντ, όχι μόνο τα έσβησε κι αυτά, αλλά έκανε και το break μειώνοντας σε 5-4 και πηγαίνοντας στο σερβίς!

Η Σνάιντερ βρήκε και πέμπτο set point, όμως και πάλι η Μαρία με το σερβίς της και το μπάκχαντ το έσβησε και έφτασε στην ισοφάριση!

Μάλιστα, έφτασε και σε break point για το 6-5, αλλά εκεί η Σνάιντερ βρήκε μεγάλα σερβίς και πήρε αυτή το προβάδισμα. Τελικά, στο 8ο (!) set point στο σερβίς της Σάκκαρη, η 19χρονη έκανε το 7-5 και πήρε το σετ, χάρη σε χαμένο μπάκχαντ της Ελληνίδας.

Με love game άρχισε το δεύτερο σετ η Σνάιντερ, αλλά με τον ίδιο τρόπο απάντησε η Σάκκαρη για το 1-1 και έφτασε και σε διπλό break point, το οποίο όμως δεν εκμεταλλεύτηκε και έμεινε πίσω με 2-1.

Αμφότερες κράτησαν στα επόμενα δύο games τα σερβίς τους, με την Μαρία στο 3-3 να φτάνει σε 3 break point και τελικά με έναν winner να φτάνει στο υπέρ της 4-3.

Το 5-3 ήρθε για την Σάκκαρη και η Σνάιντερ μείωσε, με την Μαρία να σερβίρει για να κλείσει το σετ. Χρειάστηκε τρεις ευκαιρίες για να τα καταφέρει, αλλά το μπάκχαντ της έστειλε το παιχνίδι σε τρίτο σετ.

Εκεί υπήρχε μόνο η Σάκκαρη στο court…

Μετά από ένα σχεδόν 10λεπτο toilet break, η Σνάιντερ επέστρεψε και έφτασε στο 40-0 στο σερβίς της, στο πρώτο game του τρίτο σετ. Η Σάκκαρη όμως άρχισε να βγάζει τρομερά χτυπήματα και με απανωτούς winners έκανε το 1-0!

Εστω και δύσκολα έκανε το 2-0 με έναν ακόμη winner, για να έρθει και δεύτερο break για το 3-0, με μία μεταμορφωμένη Σάκκαρη στο ματς. Το 4-0 ήρθε στο σερβίς της Μαρίας και αμέσως το 5-0 με τρίτο break με την Σνάιντερ να… παραδίνεται και την Σάκκαρη να φτάνει στον επόμενο γύρο.

πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Hennessey Bronco VelociRaptor 400. Αγριεμένο!

cars

Η GM χάνει λεφτά με κάθε Corvette κάτω των $80.000!

cars

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των καυσίμων;

cars

Το νέο Renault Trafic van απέκτησε πιο μοντέρνο χαρακτήρα και έχει πολλές επιλογές χώρου φόρτωσης

cars

Νέα Porsche 911 GT3. Ισχυρότερη και ταχύτερη.

cars

Χειροπέδες σε 36χρονο για τηλεφωνικές απάτες στη Φλώρινα – Προσπάθησε να εξαπατήσει 7 πολίτες σε 6 μέρες

Bury

Η Honda αποσύρεται από την Formula 1!

cars

Goodyear. Αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του WTCR

cars

“My Easy Charge”: Η Fiat Chrysler Automobiles και η DCS φροντίζουν για την εύκολη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων

cars