CARSNEWS
MOTONEWS

Η “δύναμη των ονείρων” της Honda στο Λας Βέγκας έχει τελείως νέα μορφή

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΪΔΑΝΗΣ

Με απώτερο στόχο την παρουσίαση της γκάμας «Honda 0 Series», η Ιαπωνική εταιρεία κάνει μια νέα αρχή σε ότι έχει να κάνει με την αισθητική των μοντέλων της.

Η Honda προχώρησε στην παγκόσμια πρεμιέρα των πρωτότυπων μοντέλων Honda Series 0, Saloon και Space Hub, στην CES 2024, δίνοντας έτσι το στίγμα της νέας γενιάς των ηλεκτρικών μοντέλων που θα πρέπει να περιμένουμε από εκείνη στο άμεσο μέλλον. Ως συνέχεια του motto “The Power of Dreams” με το οποίο πορεύεται η Honda, στο Λας Βέγκας είδαμε και το νέο σήμα της εταιρείας.

Η «γκάμα 0 της Honda», περιλαμβάνει νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα τα οποία θα δούμε στις εκδόσεις παραγωγής τους σε όλον τον κόσμο, από το 2026. Τώρα στο Λας Βέγκας η Honda προχώρησε στην παγκόσμια πρεμιέρα δύο πρωτότυπων μοντέλων, συγκεκριμένα του Saloon και του Space-Hub. Κατά την εξέλιξη της “γκάμας 0 της Honda”, η ομάδα ανάπτυξης επέστρεψε στην αφετηρία της Honda και επανεξέτασε τι είδους ηλεκτρικά αυτοκίνητα θέλει να δημιουργήσει η Honda στη νέα εποχή.

Η Honda θα προσπαθήσει να δημιουργήσει νέα αξία για τα EV υπερβαίνοντας τους περιορισμούς του να είναι ένα «χοντρό και βαρύ» όχημα λόγω της αύξησης της χωρητικότητας της μπαταρίας που πρέπει να φέρει το όχημα για να εξασφαλίσει αρκετή αυτονομία, καθώς και ενός μεγάλου αμαξώματος και πλατφόρμας που απαιτούνται για να χωρέσει αναζήτηση χωρητικότητας μπαταρίας.

Honda At Las VEGAS CES
Honda At Las VEGAS CES HONDA

Το Saloon είναι το κορυφαίο πρωτότυπο μοντέλο της Honda, το οποίο ενσωματώνει την προσέγγιση «Thin, Light, and Wise». Η αποκλειστική αρχιτεκτονική EV επεκτείνει τον βαθμό ελευθερίας στο σχεδιασμό και αναβαθμίζει την εποχή των EV. Το χαμηλό ύψος, το σπορ στυλ που ξεχωρίζει το Saloon από τα άλλα EV με την πρώτη ματιά αντιλαμβάνεται τόσο μια συναρπαστική σχεδίαση όσο και έναν εσωτερικό χώρο που είναι πιο ευρύχωρος από ό,τι μπορεί να φανταστεί ο κόσμος με βάση την εξωτερική εμφάνιση.

Επιπλέον, ο πίνακας οργάνων διαθέτει μια διεπαφή ανθρώπου-μηχανής (HMI) που επιτρέπει απλές και εύχρηστες λειτουργίες, πραγματοποιώντας μια εξελιγμένη και απρόσκοπτη διεπαφή χρήστη (UI). Με συναρπαστική ορατότητα και διαισθητική διεπαφή χρήστη, το Saloon προσπαθεί να προσφέρει μια διασκεδαστική οδηγική εμπειρία που αντηχεί με την ευαισθησία του οδηγού.

Honda At Las VEGAS CES
Honda At Las VEGAS CES HONDA

Με την υιοθέτηση του steer-by-wire και την περαιτέρω πρόοδο του συστήματος διαχείρισης κίνησης, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου στάσης, που έχει συγκεντρώσει η Honda μέσω της ανάπτυξης πρωτότυπων τεχνολογιών ρομποτικής, το Saloon στοχεύει να πραγματοποιήσει τον έλεγχο κατά τη θέληση του οδηγού σε μια ποικιλία των καταστάσεων οδήγησης.

Ως το κορυφαίο μοντέλο της σειράς 0 της Honda, το Saloon επιδιώκει την απόλυτη «χαρά της οδήγησης» στην εποχή των EV. Επιπλέον, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης βιώσιμων υλικών για το εσωτερικό και το εξωτερικό, το Saloon αναπτύσσεται ως ένα μοναδικό μοντέλο που έχει απήχηση στους χρήστες και στο φυσικό περιβάλλον.

Honda At Las VEGAS CES
Honda At Las VEGAS CES HONDA

Το άλλο πρωτότυπο είναι το Space-Hub και μας δείχνει το μέλλον των πολυμορφικών “κατά Honda”. Με τη διαμόρφωση του χώρου στο κέντρο, το πρωτότυπο δείχνει να προσφέρει πολύ μεγάλο και ευχάριστο χώρο διαβίωσης για τους επιβάτες, που παραπέμπει σε άνετο οικιακό σαλόνι. Με τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες να φροντίζουν για το φυσικό φωτισμό της καμπίνας, το πρωτότυπο της Honda κερδίζει το στοίχημα της πρώτης ματιάς.

Related Articles

Δείτε το SUV των ηλεκτρικών πατινιών

cars

Βόλος: «Ραγίζει» καρδιές ο πατέρας του νεκρού βρέφους – «Καταστράφηκε η ζωή μας»

cars

Η Ducati έρχεται ακόμα γρηγορότερη, ακόμα τρομακτικότερη

cars

SYM HD300, συνάντησε τις καλύτερές σου προσδοκίες

cars

ΣΑΒΒΑΤΟ – Μια ξεχωριστή μηχανή που φτιάχτηκε για ξεχωριστό σκοπό

cars

Ζήσε την αυθεντική εμπειρία οδήγησης μιας MotoGP

cars

CFMOTO – Παρατείνεται η προσφορά του δωρεάν T-Box

cars

Royal Enfield -Οι ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτες που ξεχώρισαν στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

cars

Νέα Yamaha Ténéré 700 World Rally: Έτοιμη για χώμα

cars