CARSNEWS
AUTONEWS

Η μητέρα του θρυλικού Πελέ απεβίωσε – Δεν έμαθε ποτέ για τον θάνατο του γιου της

Η ποδοσφαιρική κοινότητα της Βραζιλίας πενθεί για τον θάνατο της Σελέστε Αράντες, μητέρας του θρυλικού ποδοσφαιριστή Πελέ, που απεβίωσε την Παρασκευή σε ηλικία 101 ετών.

Ο γιος της την αποκαλούσε χαϊδευτικά «Σελεστίνα» και η ίδια δεν είχε επαφή με το περιβάλλον γύρω της τα τελευταία πέντε χρόνια οπότε δεν έμαθε ποτέ για την απώλεια του Πελέ τον Δεκέμβριο του 2022.

Μετά από οκτώ ημέρες στο νοσοκομείο, η Βραζιλιάνικη Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία (CBF) επιβεβαίωσε τον θάνατο της Σελέστε Αράντε, χωρίς να αποκαλύψει την ακριβή αιτία του θανάτου. Η αναχώρησή της σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής στην ιστορία του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, καθώς συνέβη λίγο περισσότερο από ένα χρόνο μετά την απώλεια του γιου της, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών.

Celeste Arantes, mãe do Rei Pelé, morreu nesta sexta-feira (21/06), aos 101 anos.

A mãe do maior atleta de todos os tempos.

Que descanse em paz 👸🏾🖤 pic.twitter.com/hC0cJcuj7K

— SANTÓXICO (@Santoxicofc) June 21, 2024

Το Ίδρυμα Πελέ εξέδωσε δήλωση εκφράζοντας ανάμεικτα συναισθήματα, λέγοντας: «Πενθούμε βαθιά για την αναχώρηση της «Σελεστίνα» όπως την αποκαλούσε χαϊδευτικά ο γιος της. Ταυτόχρονα, είμαστε αιώνια ευγνώμονες για την ύπαρξή της».

Η Santos FC, όπου ο Πελέ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της λαμπρής καριέρας του, απέτισε φόρο τιμής στην Αράντε, περιγράφοντάς την ως «τη μητέρα του αιώνιου βασιλιά μας.» Ο σύλλογος υπογράμμισε την ανθεκτικότητά της, δηλώνοντας: «Έζησε 101 χρόνια μιας εμπνευσμένης ιστορίας ζωής. Ήταν μια Νέγρη γυναίκα που αντιμετώπισε ατελείωτες αντιξοότητες για το καλό της οικογένειάς της».

O Santos Futebol Clube lamenta profundamente o falecimento de Celeste Arantes do Nascimento, mãe do nosso eterno Rei.

Nascida em Três Corações, Celeste teve uma infância difícil ao lado de seu irmão Jorge. Ainda jovem, conheceu Dondinho, com quem viveu uma grande história de… pic.twitter.com/HWkxRws6Xi

— Santos FC (@SantosFC) June 21, 2024

Η Αράντες έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της καριέρας του Πελέ, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις της για το να γίνει ο γιος της επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Η επιτυχία του Πελέ, ενός από τα τρία παιδιά της Σελέστε Αράντες, στη διεθνή σκηνή έφερε πρωτοφανή προσοχή στην οικογένειά τους. Η ιστορία της ζωής της, που διήρκησε πάνω από έναν αιώνα, συμπυκνώνει τις δραματικές αλλαγές στη βραζιλιάνικη κοινωνία και στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό τοπίο.

Related Articles

Volkswagen Golf. To κορυφαίο, εμπορικά, μοντέλο στην Ευρώπη το 2020

cars

Πανελλήνιες 2024: Φινάλε για τους υποψηφίους των ΓΕΛ – Δίνουν τα τελευταία μαθήματα προσανατολισμού

Bury

Η Opel ετοιμάζεται για το νέο Astra.

cars

Η νέα BMW 128ti προσφέρει κίνηση μπροστά και 265 ίππους!

cars

Peugeot 508 PSE. Η σπορ πλευρά του εξηλεκτρισμού

cars

Κατάσχεσαν 2,7 τόνους κοκαΐνης στην Ονδούρα – Βρέθηκαν σε δύο πλεούμενα στη θάλασσα και στην παραλία

Bury

Nissan Ariya Concept. Δείχνει τον δρόμο για το μέλλον.

cars

Σεισμός τώρα στην Αχαΐα

cars

Η AMG είναι έτοιμη για την πανίσχυρη, υβριδική GT 4-Door.

cars