CARSNEWS
AUTONEWS

Η Ουκρανία χτυπάει τη Ρωσία με τα «θαυματουργά όπλα» της και μπορεί να αλλάξει τη ροή του πολέμου

Η Ουκρανία έλαβε άδεια από τη Δύση να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας, κάτι μπορεί να αλλάξει σιγά-σιγά τη ροή του πολέμου που είναι σε εξέλιξη από το 2022.

Τα «θαυματουργά όπλα» της -όπως τα ονομάζουν αναλυτές- μπορούν να χρησιμοποιηθούν κυρίως στο μέτωπο στο Χάρκοβο και μόνο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Στόχος είναι να χτυπηθούν ρωσικά στρατεύματα που θα περάσουν τα σύνορα για να επιτεθούν στο ουκρανικό έδαφος, ενώ απαγορεύεται περαιτέρω χρήση τους.

«Για πάρα πολύ καιρό, η Ουκρανία έπρεπε να πολεμήσει τους Ρώσους με το ένα χέρι δεμένο πίσω από την πλάτη της», ανέφερε ο αναλυτής και πρώην στρατιωτικός Hamish de Bretton-Gordon, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider. «Επιτέλους, όμως, αυτό αρχίζει να αλλάζει. Από τώρα και στο εξής, με τις άδειες που χορηγούνται από διάφορες δυτικές χώρες – αλλά κυρίως τις ΗΠΑ – η Ουκρανία μπορεί να χτυπήσει στόχους πολύ βαθύτερα στη Ρωσία», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Το Κίεβο έδινε μια άνιση μάχη… Έβλεπε τη Ρωσία να συγκεντρώνει στρατεύματα πέρα από τα σύνορά της, χωρίς να μπορεί να τα χτυπήσει», είπε και σημείωσε ότι «η κατάσταση αρχίζει να αλλάξει υπέρ της Ουκρανίας. Παράδειγμα το Χάρκοβο, που μπήκε “φρένο” στη ρωσική προέλαση».

Ωστόσο, παρά τα θετικά αποτελέσματα η Δύση παραμένει επιφυλακτική για περαιτέρω χτυπήματα μέσα στη Ρωσία, γιατί πιστεύει πως οι Ουκρανοί θα θελήσουν να κάνουν επίδειξη ισχύος στον Πούτιν, παρά να πετύχουν αποτέλεσμα στο πεδίο της μάχης.

Related Articles

«Οι γιατροί πρώτη φορά αντίκρισαν τόσο βαθιά τραύματα από σκύλο» – Νέα στοιχεία για την επίθεση που δέχτηκε 6χρονη στη Μεσσηνία

Bury

Nissan Juke 1.0 DIG-T. Πρωτότυπα ώριμο

cars

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Έκανε το 1-1 και πάει στο Βελιγράδι για break πρόκρισης

Bury

Με SUV επιρροές το νέο Fiat Tipo

cars

Κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες ρεκόρ σε δέκα πόλεις στο Μεξικό

cars

Βράβευση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ως ανερχόμενος νέος ευρωβουλευτής στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή

cars

Το Nissan Juke Rally Tribute Concept είναι ένας φόρος τιμής σε έναν θρύλο.

cars

ΠΑΣΟΚ: Για τον κ. Μητσοτάκη το κομματικό συμφέρον είναι υπεράνω του εθνικού

cars

Michelin Agilis 3. Νέα πρόταση για ελαφρά οχήματα

cars