CARSNEWS
AUTONEWS

Η συνέντευξη τύπου του Τζο Μπάιντεν για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν δίνει αυτήν την ώρα συνέντευξη τύπου στην Αμερική εν μέσω των πιέσεων που δέχεται για να αποσύρει την υποψηφιότητα του από την προεδρική κούρσα των ΗΠΑ.

Η συνέντευξη του Τζο Μπάιντεν γίνεται στο συνεδριακό κέντρο Walter E. Washington Convention Center.

Ο Μπάιντεν ξεκίνησε τη συνέντευξη τύπου του με μια ανασκόπηση της συνόδου του ΝΑΤΟ αυτής της εβδομάδας.

«Για όσους νόμιζαν ότι η εποχή του ΝΑΤΟ είχε περάσει, είχαν ένα ξαφνικό ξύπνημα όταν ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία», δήλωσε ο Μπάιντεν.

Οι παρατηρήσεις του εστιάζονται κυρίως στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στην προσπάθειά του να κινητοποιήσει τους συμμάχους για την υπεράσπιση της Κιέβου.

Ο Μπάιντεν στη συνέχεια επαίνεσε πώς το ΝΑΤΟ στάθηκε στην Ουκρανία από τις πρώτες ημέρες του πολέμου της Ρωσίας.

«Σήμερα το Κιέβο εξακολουθεί να επιβιώνει», λέει ο Μπάιντεν «Και το ΝΑΤΟ στέκεται, πιο δυνατό από ποτέ». «Το ΝΑΤΟ δεν είναι μόνο πιο ισχυρό, είναι και μεγαλύτερο», δήλωσε.

«Δεν θα υποκύψω στον Πούτιν», λέει αργότερα ενώ υπόσχεται να διατηρήσει το ΝΑΤΟ δυνατό.

Ο Μπάιντεν εστίασε στην κατάσταση στη Γάζα και πήρε τα εύσημα για το «πλαίσιο» μιας ειρηνευτικής συμφωνίας που, όπως λέει, «έχει πλέον συμφωνηθεί τόσο από το Ισραήλ όσο και από το Χαμάς»

«Έτσι έστειλα την ομάδα μου στην περιοχή για να επιλύσει τις λεπτομέρειες», δήλωσε, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν ακόμα κενά προς κλείσιμο στη συμφωνία».

«Η τάση είναι θετική» είπε και συνέχισε «για να φέρουμε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο – ο οποίος θα έπρεπε να τελειώσει τώρα».

Δεύτερη γκάφα της βραδιάς

Έπειτα ο Μπάιντεν έκανε το δεύτερο λάθος της βραδιάς και μπέρδεψε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ με την Αντιπρόεδρο του, Καμάλα Χάρις.

Απαντώντας σε μια ερώτηση, λέει «Δεν θα είχα επιλέξει τον Αντιπρόεδρο Τραμπ…» αλλά αυτή τη φορά δεν διόρθωσε το λάθος του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την υποψηφιότητά του και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί είπε ο Αμερικάνος πρόεδρος αποκρίθηκε: «Θεωρώ ότι είμαι κατάλληλος για να βάλω υποψηφιότητα. Κέρδισα τον Τραμπ μια φορά, θα το ξανακάνω».

Ο Μπάιντεν γέλασε όταν ένας δημοσιογράφος του υπενθύμισε το λάθος του ανάμεσα στον Πούτιν και τον Ζελένσκι κατά την παρουσίαση του Ουκρανού ηγέτη στο ΝΑΤΟ πριν από μόλις μια ώρα.

Ο Μπάιντεν ρωτήθηκε για τους «φίλους» του που του ζητούν να αποχωρήσει από τον αγώνα των εκλογών.

Ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί παραμένει στον αγώνα όταν δεν είναι οι εχθροί του που του ζητούν να αποχωρήσει – είναι οι φίλοι του, συνοδοιπόροι Δημοκρατικοί και άνθρωποι με τους οποίους έχει εργαστεί κατά την καριέρα του με τον ίδιο να απαντα: «Δεν είμαι εδώ για την κληρονομιά μου, είμαι εδώ για να ολοκληρώσω τη δουλειά που ξεκίνησα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τονίζει ότι πιστεύει πως η χώρα θα τα πάει καλύτερα αν επανεκλεγεί.

Ο Μπάιντεν ρωτήθηκε για την αντιπρόεδρό του και εάν η Καμάλα Χάρις θα ήταν έτοιμη να αναλάβει τον ρόλο του προέδρου αν αυτό ήταν απαραίτητο κι απάντησε: «Δεν θα την επέλεγα εάν δεν πίστευα ότι είναι κατάλληλη να γίνει πρόεδρος».

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι δεν κάνω καλά τη δουλειά μου» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και συνέχισε αναφέροντας τον τρόπο που καθησυχάζει τον εαυτό του ρωτώντας τον «καταφέρνω να κάνω τη δουλειά μου;» και στη συνέχεια επισήμανε τον όγκο της νομοθεσίας που κατάφερε να περάσει στην πρώτη του θητεία ως απόδειξη της επιτυχίας του.

Σε ερώτηση που δέχτηκε εάν επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα για να εκτελέσει επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος είπε «Επιτρέψαμε στον Ζελένσκι να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα στον κοντινό όρο… μέσα στη Ρωσία» ωστόσο πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητες τακτικές αποφάσεις σχετικά με το ποια όπλα θα χρησιμοποιηθούν εναντίον ποιων στόχων.

Αναφερόμενος στον Ζελένσκι, αναφέρει: «Εάν είχε τη δυνατότητα να χτυπήσει τη Μόσχα, να χτυπήσει το Κρεμλίνο, θα είχε νόημα; Δεν θα είχε».

Ένας δημοσιογράφος μόλις τον Μπάιντεν εάν θα ήταν σε θέση να διαπραγματευτεί με τον Πούτιν ή τον Ξι Τζινπίνγκ σε λίγα χρόνια, δεδομένων κάποιων πρόσφατων αποτυχιών του.

Ο ίδιος επέμενε ότι έχει περάσει περισσότερο χρόνο με τον Ξι από οποιονδήποτε άλλον. Εκτιμά ότι, συμπεριλαμβανομένης της θητείας του ως αντιπροέδρου, έχει περάσει περισσότερο από 90 ώρες μαζί του. Αλλά στη συνέχεια φαίνεται να απέκλινε, καθώς άρχισε να συζητάει για διάφορα άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε ξανά τον Μπάιντεν εάν πιστεύει ότι θα μπορεί να αντιμετωπίσει τον Πούτιν και τον Ξι Τζινπίνγκ δύο ή τρία χρόνια από τώρα, αν επανεκλέγει κι εκείνος επέμενε: «Είμαι έτοιμος να διαπραγματευτώ μαζί τους τώρα και τρία χρόνια από τώρα»

«Δεν έχω κανένα καλό λόγο να μιλήσω με τον Πούτιν αυτήν τη στιγμή» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αυτό συμβαίνει επειδή ο Πούτιν δεν έχει δείξει καμία προθυμία να αλλάξει στη συμπεριφορά του.

«Είμαι έτοιμος να μιλήσω με οποιονδήποτε ηγέτη επιθυμεί να μιλήσει, συμπεριλαμβανομένου του Πούτιν» κατέληξε.

Ο Μπάιντεν υπερασπίζεται την απόφασή του να διεκδικήσει και πάλι την προεδρία των ΗΠΑ

Ρωτώμενος για την καμπάνια του το 2020, η οποία είχε τον τίτλο «καμπάνια γέφυρας που θα επέτρεπε μια μετάβαση σε μια νεότερη γενιά ηγετών, ο δημοσιογράφος ρώτησε: «Τι άλλαξε;»

Ο Μπάιντεν λέει ότι άλλαξαν οι συνθήκες στη χώρα «Αυτό που άλλαξε ήταν η σοβαρότητα της κατάστασης που κληρονόμησα σε οικονομικά, εξωτερική πολιτική και εσωτερική διχόνοια».

«Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος» είπε ο Μπάιντεν «Νομίζω ότι είναι σημαντικό να καταστείλω τους φόβους».

Επισημαίνει ότι έχουμε ένα εκτεταμένο οργανωτικό σχήμα καμπάνιας σε ολόκληρη τη χώρα.

Φαίνεται να είναι νευρικός για να μην κάνει λάθη.

Τώρα απαντά σε ερώτησεις δημοσιογράφων.

Δείτε live:

Ποιοι προτρέπουν τον Μπάιντεν να… κάνει στην άκρη

Ο γερουσιαστής του Βερμόντ, Πίτερ Γουέλς, παρότρυνε τον αμερικανό πρόεδρο να «αποσυρθεί από την κούρσα» για τον Λευκό Οίκο «για το καλό της χώρας», με άρθρο του που δημοσίευσε η εφημερίδα «Washington Post». Ήταν το πρώτο μέλος του Σώματος αυτού του αμερικανικού Κογκρέσου, που το έκανε ανοιχτά.

Μια ημέρα νωρίτερα συνάδελφός του, ο γερουσιαστής του Κολοράντο, Μάικλ Μπένετ, προέβλεψε πως ο κ. Μπάιντεν θα ηττηθεί τον Νοέμβριο και εξέφρασε την ανησυχία πως θα συμπαρασύρει κι άλλους υποψήφιους των Δημοκρατικών στις βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν ταυτόχρονα σε κάτι λιγότερο από τέσσερις μήνες.

Στον αμερικανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο «Axios» αναφέρθηκε χθες πως ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσακ Σούμερ, δήλωσε σε ιδιωτικές συζητήσεις του με δωρητές της παράταξής του πως είναι ανοικτός στο ενδεχόμενο να μην είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου ο πρόεδρος Μπάιντεν, παρότι δημόσια διαβεβαιώνει πως είναι «με τον Τζο». Ωστόσο, ο ενδιαφερόμενος έσπευσε να τονίσει, διαψεύδοντας το ρεπορτάζ: «Υποστηρίζω τον πρόεδρο Μπάιντεν και παραμένω δεσμευμένος να εγγυηθώ πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα ηττηθεί τον Νοέμβριο», πράγμα που «έχω ξεκαθαρίσει επανειλημμένα δημόσια και κατ’ ιδίαν».

Τουλάχιστον εννιά μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, του άλλου σώματος του Κογκρέσου, έχουν επίσης ζητήσει δημόσια ο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την υποψηφιότητα, με τελευταίο τον βετεράνο βουλευτή του Όρεγκον, Ερλ Μπλουμενάουερ.

«Επαφίεται στον πρόεδρο να αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος», δήλωσε η Νάνσι Πελόσι στο τηλεοπτικό δίκτυο που προτιμούν αρκετοί Δημοκρατικοί. «Ο χρόνος πιέζει», πρόσθεσε ωστόσο.

«Αγαπώ τον Τζο Μπάιντεν, όμως χρειαζόμαστε άλλον υποψήφιο», τιτλοφόρησε από την πλευρά του άρθρο του, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «New York Times», ο Τζορτζ Κλούνεϊ, που δηλώνει «ισόβιος» υποστηρικτής των Δημοκρατικών.

«Ο Τζο Μπάιντεν υπήρξε ένας καλός πρόεδρος, αλλά ήρθε η ώρα να ανακοινώσει, προς το συμφέρον της Αμερικής που τόσο ξεκάθαρα αγαπά, ότι δεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή», έγραψε ο Στίβεν Κινγκ στο «X» το πρωί της Δευτέρας.

Related Articles

FCA Heritage. Ξεκίνησε και πάλι τη δημιουργία

cars

Ένα αεροσκάφος της United Airlines έχασε τον τροχό του λίγο μετά την απογείωση του

deleted-w9i2FI7l

Διανομέας αποδεικνύει ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην κάνεις ένα διάλειμμα γι’ αυτό που σου αρέσει

Bury

Κυριακή των Βαΐων με ηλιοφάνεια και δροσιστικό αεράκι σε όλη τη χώρα

Bury

Η Bentley θα επισκεφθεί για τελευταία φορά το Pikes Peak.

cars

Mitsubishi Eclipse Cross 1.5 4WD 2020. Με μικρές αλλαγές

cars

Nissan. Συνεργάζεται με την Taxiplon για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα!

cars

Σεισμική δόνηση τα ξημερώματα στην Αττική

Η Ναόμι Κάμπελ αγκαλιά με τα δύο παιδιά της – Δείτε τη σπάνια φωτογραφία της

cars