CARSNEWS
MOTONEWS

Η BMW Motorrad παρουσίασε την πρωτότυπη R20 Concept

Η BMW Motorrad παρουσίασε στο κοινό του Concorse d’Eleganza Villa d’ Este μια νέα, πρωτότυπη μοτοσυκλέτα, η οποία ακούει στο όνομα R20 Concept.

Ο σχεδιασμός της μοτοσυκλέτας ξεκίνησε από ένα νέο πλαίσιο, το οποίο αποτελείται από σωλήνες κατασκευασμένους από χρωμιομολυβδένιο. Κάθε λεπτομέρεια, από τα ψαλίδια της ανάρτησης μέχρι και τις ζάντες έχει σχεδιαστεί ώστε να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα της BMW.

Η ανάρτηση είναι πλήρως ρυθμιζόμενη, τόσο εμπρός όσο και πίσω, με εξαρτήματα Ohlins, ενώ το φρενάρισμα αναλαμβάνουν ένα σετ δισκόφρενα, με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 4πίστονες πίσω.

Ο κινητήρας είναι ένας αεροελαιόψυκτος Big Boxer, ο οποίος ξεπερνά σε κυβισμό πολλά… αυτοκίνητα. Πρόκειται για ένα μοτέρ 2.000 κ.εκ., ο οποίος κατασκευάστηκε ειδικά για το πρωτότυπο. Το νέο κάλυμμα κεφαλής και το ψυγείο λαδιού κρύβουν τις σωλήνες παροχής λαδιού, ενώ οι φιλτροχοάνες εισαγωγής αέρα είναι τοποθετημένες μπροστά στον αναβάτη. Η εξάτμιση είναι ελευθέρας ροής, χωρίς καταλυτικό μετατροπέα και έχει δύο απολήξεις με σχήμα σαν μεγαφώνου, για να μεγιστοποιεί τον παραγόμενο ήχο.

Το ρεζερβουάρ είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, ενώ είναι και το μόνο εξάρτημα που είναι βαμμένο στο φλούο ροζ χρώμα που η BMW αποκαλεί «hotter than pink». Το χρώμα αυτό προέρχεται από τα μοντέλα της εταιρείας τη δεκαετία του 1970. Η μοτοσυκλέτα έχει μία μόνο σέλα, κατασκευασμένη από alcantara και τα φωτιστικά σώματα είναι τεχνολογίας LED.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο θα μπει στην παραγωγή μια τέτοιου τύπου μοτοσυκλέτα που να θυμίζει την πρωτότυπη R20 Concept. Θα είχε ενδιαφέρον όμως να δούμε πώς όλα αυτά τα σχεδιαστικά στοιχεία θα ερμηνεύονταν σε ένα μοντέλο παραγωγής.

Google News icon

Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!

Related Articles

Άλιμος: Θανατηφόρο τροχαίο στην Παραλιακή – Σκοτώθηκε ακαριαία οδηγός μηχανής που έπεσε σε άλλα 7 αυτοκίνητα

cars

Ducati Diavel V4 – Η πιο όμορφη μοτοσυκλέτα της EICMA 2022

cars

Ταξίδι – Βολτάροντας ανατολικά με CFMOTO 800MT Touring, Μέρος 4ο

cars

Sandwiches With Beet Hummus Recipe

cars

O έξυπνος και ασφαλής τρόπος να μετακινείσαι γρήγορα

cars

Επιστρέφει το Yamaha Serow; – Σενάρια εξ Ιαπωνίας

cars

Κρήτη – Ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο με θύμα μοτοσυκλετιστή

cars

Θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό στην παραλιακή – Mηχανή τράκαρε με επτά αυτοκίνητα

cars

Ένα custom αριστούργημα σαν αυτά που σπανίως βλέπουμε

cars