CARSNEWS
MOTONEWS

Επιστρέφει το Yamaha Serow; – Σενάρια εξ Ιαπωνίας

Μία από τις πιο γνωστές dual purpose μοτοσυκλέτες, που έχουμε απολαύσει και στην Ελλάδα στο παρελθόν, ίσως δει μια δεύτερη ζωή.

Ήταν το 2019, όταν η Yamaha ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του Serow, ενός μοντέλου που διατίθετο από το 1985, ως μια dual purpose μμικρού κυβισμού, για όλα τα τερέν. Είναι μια από τις μοτοσυκλέτες που αγαπήθηκαν όσο λίγες στην Ελλάδα και κυριολεκτικά ήταν πρακτικά αδύνατο να σταθείς σε ένα φανάρι της Αθήνας χωρίς να υπάρχει έστω κι ένα κάπου τριγύρω σου ως και την πρώτη δεκαετία του 2000.

Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1985 ως ΧΤ225 Serow και πολύ γρήγορα κέρδισε το κοινό του με την απλότητα, τον άθραυστο κινητήρα, την ικανότητά του να πάει πραγματικά παντού και τις μαζεμένες διαστάσεις που το έκαναν ιδανικό για κάθε σωματότυπο – περιττό δε να αναφέρουμε πως έτυχε ιδιαίτερης εκτίμησης και από το γυναικείο κοινό για τον τελευταίο αυτόν λόγο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στην Ιαπωνία, τις τελευταίες ώρες, ίσως ετοιμάζεται μία νέα dual purpose μοτοσυκλέτα από την Yamaha, στα 230 κυβικά, που πιθανόν θα ονομαστεί Serow ή WR230. Η κίνηση αυτή της Yamaha έρχεται, σύμφωνα με τους Ιάπωνες συναδέλφους μας, ως απάντηση στο Kawasaki KLX230 και στο Suzuki V-Strom 250SX, άρα και στον ανταγωνισμό που έχει δημιουργηθεί στην κατηγορία των μικρών On-off. Προφανώς, θα αποτελεί μία μοτοσυκλέτα περισσότερο εστιασμένη στην πολυχρηστικότητα εντός και εκτός ασφάλτου, και όχι στις επιδόσεις, ενώ θα είναι γρίφος -πιθανότατα με αρνητική απάντηση- το αν θα έρθει στην Ευρώπη.

Πηγή

Related Articles

Best Moto by LS2 – CFMOTO 800MT: Η πιο Value for Money μοτοσυκλέτα

Bury

Συνεργασία μεταξύ ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ και Santander Consumer Finance

cars

«Μπιμπελό» Honda Fireblade 954 πιάνει 10χίλιαρο σε δημοπρασία!

cars

ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ & ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, 7 DAYS ROADTRIP 16-22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

cars

Test – Moto Guzzi V7 Special Edition (2023)

cars

Γεννήθηκε το off-road παρακλάδι της Ducati, με πιθανό προορισμό το Ντακάρ

cars

CITYRIDER 80ο τεύχος, Ιανουάριος 2024

cars

QJ MOTOR SRK 700 – «Γυμνή» απόλαυση

cars

5 πράγματα που θα κάνουν πιο χωμάτινη την on

cars