CARSNEWS
F1 & RACES

Η Formula 1 άνοιξε στην Cadillac την όρεξη για hypercar

Η Cadillac έχει εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία της να εισέλθει στη Formula 1 έχοντας ήδη κάνει τις πρώτες προσπάθειες με την ομάδα Andretti για να είναι στο grid του 2026. Οι ισχυρές βάσεις της GM σε συνδυασμό με την ανοδική πορεία της μάρκας σε σημαντικές αγορές του πλανήτη έχουν κάνει την Cadillac να ονειρεύεται πλέον ακόμα μεγαλύτερα πράγματα – γιατί όχι και ένα hypercar.

Μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας, ο αντιπρόεδρος της General Motors Μάικ Σιμκόε όταν ρωτήθηκε αν η Cadillac σκέφτεται να μπει στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων επιδόσεων, οι απαντήσεις που έδωσε άφησαν πολλές υποσχέσεις. Ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής εταιρείας σχολίασε ότι και θέλουν και μπορούν να κατασκευάσουν ένα hypercar, ωστόσο τίποτα ακόμα δεν έχει αποφασιστεί οριστικά.

Το αν αυτό το αυτοκίνητο επιδόσεων θα είναι ηλεκτρικό ή θα είναι υβριδικό ή θα παραμείνει στην παραδοσιακή μορφή με θερμικό κινητήρα κανείς δε γνωρίζει. Η Cadillac πάντως έχει μεγάλη τεχνογνωσία και ήδη έχει ασχοληθεί με αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε το Project GTP της σειράς V-Series.R το οποίο σχεδιάστηκε για να αγωνιστεί στο Le Mans. Αν έπρεπε να εικάσουμε πάντως τι θα ετοιμάσει η Cadillac θα λέγαμε ότι θα είναι ένα αυτοκίνητο στα πρότυπα της Aston Martin Valkyrie με κινητήρα κοντά στους 1.000 ίππους και αεροδυναμική από τη Formula 1.

Πάντως, ο Αντιπρόεδρος της GM αναφέρθηκε και στην παρούσα κατάσταση της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ιδιαίτερα στάθηκε στα SUV τα οποία χαρακτήρισε «αναγκαίο κακό», προσθέτοντας ότι αυτήν τη στιγμή έχουν καταλάβει την αγορά γιατί πολύ απλά οι οδηγοί θέλουν να κάθονται πιο ψηλά και να είναι άνετοι. Για τον Μάικ Σιμκόε τα SUV είναι μια λογική αγορά, παράλληλα όμως είναι και μια μόδα της εποχής.

Related Articles

F1 star Guenther Steiner loves unemployed life, and his new role with F1 Miami Grand Prix

cars

F1… κεκλεισμένων των θυρών φέτος!

cars

Η αγάπη του Κίμι Ραϊκόνεν για το Motocross και πώς έστησε την εργοστασιακή Kawasaki

cars

Ο Hamilton έγινε Βραζιλιάνος!

cars

Formula 1: Δείτε τι ώρες θα διεξαχθούν τα Grand Prix της νέας σεζόν

cars

Σαν σήμερα: Η πρώτη νίκη της Ferrari στη Formula 1

cars

Απαράδεκτο χιούμορ για Σουμάχερ από Ισπανό σχολιαστή-Ζήτησε δημόσια συγνώμη

cars

Honda opens new UK F1 engine base ahead of Aston Martin partnership

cars

Αστέρι της Formula 1 λιώνει την Alpine A110 στην «Πράσινη Κόλαση» (+video)

cars