CARSNEWS
AUTONEWS

Η GTO Engineering δημιουργεί την… ρετρο-“Moderna”.

Όταν ασχολείσαι με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 30 χρόνια με κάθε είδους αγωνιστική και μη Ferrari, έχεις συγκεντρώσει την απαραίτητη τεχνολογία, τεχνογνωσία και εμπειρία για να δημιουργήσεις την δική σου… περίπου. Αυτή είναι η περίπτωση της αγγλικής GTO Engineering, μίας εταιρίας που εξειδικεύεται στην περιποίηση των αυτοκινήτων που κοσμούνται με το “cavallino rampante” στο καπό, που αποφάσισε να λανσάρει ένα νέο μοντέλο, εμπνευσμένο από τις κλασικές Ferrari και χειροποίητο για να γιορτάσει το απώγειο της δεκαετίας του ’60 με σύγχρονες και σχεδόν αγωνιστικές λύσεις.

Καταρχάς, να αναφέρουμε ότι το μοντέλο που θα ονομαστεί “Moderna”, βασίζεται σε ένα σωληνωτό πλαίσιο με αλουμινένια υποπλαίσια και ανθρακονημάτινο αμάξωμα, που σημαίνει ότι θα είναι ελαφρύ. Πολύ ελαφρύ. Συγκεκριμένα, η αγγλική εταιρία δηλώνει ότι το νέο μοντέλο της δεν θα υπερβαίνει σε βάρος τα 1.000 κιλά και σε συνδυασμό με τον ατμοσφαιρικό V12, που θεωρείται εκ των ουκ άνευ για ένα ρετρομοντέρνο αυτοκίνητο αυτού του στιλ, θα δημιουργηθεί ένα εξαιρετικά εντυπωσιακό σύνολο, με “motorsport” λεπτομέρειες που αυξάνουν την επαφή του οδηγού με το αυτοκίνητο. Λες και ένα πανάλαφρο όχημα με έναν δυνατό V12 χρειάζεται κάτι επιπλέον για να κερδίσει την προσοχή του οδηγού.

Η GTO Engineering υπολογίζει πως κάθε Moderna απαιτεί περί τους 18 μήνες για την κατασκευή της με κάθε πιθανή και απίθανη λεπτομέρεια να προσφέρει δυνατότητες εξατομίκευσης στον τυχερό ιδιοκτήτη. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μόνο για τον V12 βενζινοκινητήρα, απαιτούνται περί τις 300 εργατοώρες και αν τα… προσθέσεις όλα αυτά, καταλαβαίνεις ότι η τιμή της δημιουργίας της αγγλικής φίρμας δεν θα είναι καθόλου, μα καθόλου χαμηλή.

The post Η GTO Engineering δημιουργεί την… ρετρο-“Moderna”. first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας 2/6/2024

cars

Αυτό είναι το νέο σήμα του Παναθηναϊκού AKTOR μετά την κατάκτηση της 7ης Euroleague

Bury

Nissan. Παρουσίασε το Note e-Power AWD στην Ιαπωνία

cars

Ο Πούτιν πρότεινε να μεταφερθούν τα κεντρικά γραφεία ορισμένων μεγάλων εταιρειών έξω από τη Μόσχα

Bury

Mercedes-Maybach GLS 600. Η γερμανική εκδοχή της υπερ-πολυτέλειας.

cars

Dacia Sandero Streetway & Stepway. Διαθέσιμα από 11980 Ευρώ

cars

Ισραήλ: Τεράστια κινητοποίηση εναντίον του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου έπειτα από έξι μήνες πολέμου

Bury

Νέο Volkswagen Tiguan. Διαθέσιμο από 25760 Ευρώ

cars

Στις 18 Φεβρουαρίου το νέο Nissan Qashqai.

cars