CARSNEWS
AUTONEWS

Θεοδωρικάκος: Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ανακουφίσουμε τη μέση ελληνική οικογένεια

Για το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας αναφέρθηκε ο νέος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η κυβέρνηση νοιάζεται για το διαθέσιμο εισόδημα και κυρίως για τις μικρομεσαίες οικογένειες που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα. Το υπουργείο μας είναι της Ανάπτυξης κι όχι της Ακρίβειας, άρα μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και η ανάπτυξη των εισοδημάτων των νοικοκυριών», είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θα εντείνουμε και θα ενισχύσουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, δεν έχει γίνει ολοκληρωμένα αυτό. Για αυτό και από 1η Ιουλίου θα προστεθούν 30 νέα στελέχη στη ΔΙΜΕΑ, ενώ θα ρίξουμε το βάρος σε 100 βασικά αγαθά στο παρατηρητήριο τιμών της υπηρεσίας. Σε πλήρη εφαρμογή θα παραμείνει το μέτρο της ανακοίνωσης των ανατιμήσεων, όμως ο ψηφιακός έλεγχος θα είναι διαρκής και για τις τιμές προμήθειας. Επίσης, θα ελέγχονται ακόμη περισσότερο και οι ίδιες οι πολυεθνικές εταιρείες».

Ο υπουργός τόνισε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να ανακουφίσει τη μέση ελληνική οικογένεια, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τις πιέσεις της αντιπολίτευσης περί ΦΠΑ επανέλαβε:

«Το δοκίμασε η Ισπανία. Αν πάρετε την ημερομηνία που το ξεκίνησε μέχρι σήμερα, έχει περισσότερο πληθωρισμό τροφίμων από την Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει, γιατί τα χρήματα που πηγαίνουν στα κρατικά ταμεία και στον πολίτη, τώρα πηγαίνουν εκ νέου στα κέρδη των εταιρειών», καταλήγοντας ότι «οι τιμές δεν πέφτουν με έναν νόμο και ένα άρθρο».

Related Articles

Στις αρχές του νέου έτους το Peugeot Inception Concept

cars

Celebrity nails: 5 κομψά μανικιούρ κατευθείαν από το Hollywood

cars

Αυτοκίνητο παρέσυρε σερβιτόρα στην Κόρινθο – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Bury

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. “SUV of the Year” ξανά

cars

Οριακά μπροστά ο Μπάιντεν από τον Τραμπ – Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση Ipsos/Reuters για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Bury

Michelin e.Primacy. Aποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον

cars

Αυτή η εταιρία θα κάνει το Citroen 2CV σου ηλεκτρικό.

cars

Ο καιρός σήμερα 16/5/2024

cars

Διπλωματικές πηγές για ελληνοτουρκικά: O πιο ασφαλής τρόπος για κλίμα νηνεμίας είναι η διευθέτηση της μοναδικής διαφοράς

cars