CARSNEWS
MOTONEWS

Θρίαμβος για τη Honda στο πολύ απαιτητικό φετινό Dakar με τις τεράστιες εκπλήξεις

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΪΔΑΝΗΣ

Η διαδρομή σχεδόν 8.000 χιλιομέτρων σε όλη τη Σαουδική Αραβία ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο στην Ερυθρά Θάλασσα στο Γιάνμπου, με τον Ρίκι Μπράμπεκ της ομάδας Monster Energy Honda Team, να κατακτά την κορυφή του Dakar για δεύτερη φορά.

Με συνεχείς καλές εμφανίσεις όλη την πρώτη εβδομάδα, ο Ρίκι Μπράμπεκ πήρε τα ηνία μετά από μία εξαντλητική 48ωρη και παρά το μόλις ενός δευτερολέπτου προβάδισμα του Ρος Μπράντς στη δεύτερη θέση στο τέλος της έβδομης ειδικής ο Καλιφορνέζος δεν κοίταξε πίσω και κατέκτησε με εντυπωσιακό τρόπο το Dakar, με σχεδόν έντεκα λεπτά διαφορά.

Honda Dakar Double Success
Honda Dakar Double Success HONDA

Επιδεικνύοντας ηρεμία καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ο 32χρονος, πρόσθεσε ακόμα μια νίκη φτάνοντας συνολικά τις έντεκα στην καριέρα του στο Dakar κατακτώντας την κορυφή στη βαθμολογία του πρώτου γύρου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid του 2024. Στην ένατη προσπάθειά του στο Dakar, ο Γάλλος Άντριεν Βαν Μπέβερεν βρέθηκε στο βάθρο που του είχε ξεφύγει τα τελευταία χρόνια, μετά από μια δύσκολη νίκη στο stage της 48ωρης.

Με ιδιαίτερη κλίση στις αμμώδεις διαδρομές, βρήκε τον ρυθμό του τη δεύτερη εβδομάδα δίνοντας τεράστια μάχη για το βάθρο με τους Ρος Μπραντς και Χοσέ Ινάσιο Κορνίχιο. Καταφέρνοντας να αποφύγει τελευταία στιγμή μία καμήλα, και ενώ πάλευε για τη δεύτερη θέση, έφτασε να κατακτήσει την τρίτη θέση του βάθρου. Ένας από τους δύο Χιλιανούς αναβάτες στην ομάδα Monster Energy Honda Team, ο “Νάτσο Κορνέχιο” είχε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του στον διάσημο αγώνα.

Από την αρχή, κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη και συγκέντρωσε μια σειρά τρομερών νικών στις ειδικές διαδρομές, αγωνιζόμενος επίσης για ένα βάθρο που δεν ήρθε ποτέ. Δυστυχώς, ένα πρόβλημα με την αντλία καυσίμου δεν τον άφησε να συνεχίσει και η τελική έκτη θέση του δεν αντανακλά το πραγματικά εκπληκτικό επίπεδο απόδοσης που είχε.

Honda Dakar Double Success
Honda Dakar Double Success HONDA

Ο συμπατριώτης του, Πάμπλο Κουαντανίγια, έχει έρθει δύο φορές δεύτερος στο Rally Dakar και ως το πιο έμπειρο μέλος της ομάδας επιθυμούσε να μετατρέψει τη δωδέκατη συμμετοχή του σε νίκη. Δυστυχώς για τον θρύλο του Dakar, οι 48ωρες δεν βοήθησαν καθώς ξέμεινε από καύσιμο την πρώτη ημέρα του δύσκολου stage. Παρά την απογοήτευση, συνέχισε τον αγώνα, βοηθώντας τους συναδέλφους του, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα πολύτιμους πόντους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally-Raid 2024.

Με το νέας γενιάς Honda CRF450 RALLY, του οποίου οι δυνατότητες επιβεβαιώθηκαν με τον πιο θριαμβευτικό τρόπο, η ομάδα Monster Energy Honda έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση στην πρώτη της συμμετοχή για το 2024, με τις νίκες στις ειδικές διαδρομές να διαδέχονται η μία την άλλη κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων. Ο Τόσα Στσαρέινα είχε από την αρχή μιλήσει ανοιχτά για τη διεκδίκηση της νίκης.

Ο Νάτσο Κορνέχιο κατέκτησε τον τίτλο του αναβάτη με τις περισσότερες νίκες, τρεις στον αριθμό, στις ειδικές διαδρομές φέτος. Ο Άντριεν Βαν Μπέβερεν πρόσθεσε δύο και οι Πάμπλο Κουαντανίγια και Ρίκι Μπράμπεκ πήραν από μία, φτάνοντας συνολικά τις επτά. Η ομάδα θα ξεκουραστεί ώστε να είναι όλοι δυνατοί στο BP Ultimate Rally-Raid στην Πορτογαλία το διάστημα 2 – 7 Απριλίου 2024.

Related Articles

2024 HONDA GOLD WING

cars

Suzuki V-Strom 650: Νέα έκδοση «Explorer» με επιπλέον εξοπλισμό

cars

Δεν είδες το λαμπάκι; Τώρα θα σε «σκουντάει» η μοτοσυκλέτα!

cars

Η πιο ξεχωριστή μοτοσικλέτα της BMW είναι η R 18 One Eight “C”

cars

H Vespa 946 Dragon γιορτάζει τη Χρονιά του Δράκου

cars

Scooter από την KTM; Δε σταματούν τα «σενάρια»

cars

Βόλος: «Μας κατέστρεψε» λέει ο πατέρας – Το σοκαριστικό βίντεο από την παράσυρση του βρέφους

cars

Μια Ducatti που πήρε τα βουνά της Αλάσκας

cars

Μύκονος: Νεκρός 31χρονος οδηγός από σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο

cars