CARSNEWS
AUTONEWS

«Ιστορική ημέρα» για τον Τζούλιαν Ασάνζ – «Ύστερα από 14 χρόνια νομικών μαχών, είναι ελεύθερος να πάει στο σπίτι του»

«Ύστερα από 14 χρόνια νομικών μαχών, ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος να πάει στο σπίτι του», είπε στους δημοσιογράφους η δικηγόρος Τζένιφερ Ρόμπινσον έξω από το δικαστήριο της νήσου Σαϊπάν, όπου επικυρώθηκε η συμφωνία του ιδρυτή του WikiLeaks με την αμερικανική δικαιοσύνη.

Η δικαστής Ραμόνα Μανγκλόνα έκανε δεκτή την ομολογία ενοχής του για συνωμοσία με στόχο την απόκτηση και αποκάλυψη διαβαθμισμένων εγγράφων εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ, και τον άφησε ελεύθερο λόγω της ποινής που είχε ήδη εκτίσει σε βρετανική φυλακή.

Ο 52χρονος Ασάνζ αναχωρεί από τη Σαϊπάν με ιδιωτικό τζετ για την Καμπέρα της Αυστραλίας, συνοδευόμενος από τους αυστραλούς πρεσβευτές σε ΗΠΑ και Βρετανία.

«Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα», τόνισε η συνήγορος υπεράσπισης Τζένιφερ Ρόμπινσον. «Είναι μια μεγάλη ανακούφιση για τον Τζούλιαν Ασάνζ… για τους φίλους του, την οικογένεια, τους υποστηρικτές του, για εμάς, για όποιον πιστεύει στην ελευθερία του λόγου σε όλον τον κόσμο… ότι μπορεί πλέον να επιστρέψει στην Αυστραλία και να ξανασμίξει με την οικογένειά του», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Παιδί 3 ετών τρομοκρατείται από το φαγητό και ένα χρόνο δεν τρώει κανονικά

cars

Nissan και Nismo μπαίνουν στη νέα εποχή με νέα σήματα!

cars

Τελικός Conference League: Σε «κόκκινο συναγερμό» Αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ και Ασφάλεια – Τα μέτρα θα θυμίζουν Ολυμπιακούς Αγώνες

cars

Euro 2024: Ο δήμαρχος της πόλης Βερβίκ κλείνει τα σύνορα με την Γαλλία

Η προφητεία Τσουκαλά σε οπαδό του Παναθηναϊκού το 2005: «Εγώ θα πάω μία φορά και θα το πάρω»

cars

Η GTO Engineering δημιουργεί την… ρετρο-“Moderna”.

cars

Η Toyota Ελλάς στηρίζει το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

cars

Peugeot Boxer 4×4 Concept. Για άνετη διαμονή… οπουδήποτε!

cars

Μαρούσι: Επίθεση σε 4 ανήλικους – Τραυμάτισαν με αιχμηρό αντικείμενο ελαφρά 14χρονο

cars