CARSNEWS
AUTONEWS

Η Toyota Ελλάς στηρίζει το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Toyota Ελλάς ανανεώνει τη συνεργασία της με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, μία από τις πιο εμβληματικές διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο, η οποία θα διεξαχθεί από τις 7 έως και τις 10 Σεπτεμβρίου2023 και θα περιλαμβάνει 15 ειδικές διαδρομές διανύοντας συνολικά 307 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Η Ιαπωνική μάρκα, όπως είναι γνωστό, επενδύει παγκοσμίως στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και διατηρεί τη δέσμευση της στην ανάπτυξη αναβαθμισμένων και ασφαλέστερων αυτοκινήτων, ικανών να ανταποκριθούν στις απαιτητικές συνθήκες των αγώνων. Παράλληλα, η τεχνογνωσία και εμπειρία που αποκομίζει η εταιρεία, συμβάλουν στη συνεχή βελτίωση και εξέλιξη των επιβατικών της αυτοκινήτων.

Απτό παράδειγμα αυτής της φιλοσοφίας αποτελεί το νέο Toyota C-HR. Αυτό το ανατρεπτικό concept car που μπήκε σε παραγωγή, έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του τον Ιούνιο και ενθουσιάζει με τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του, πολλά εξ αυτών αποτέλεσμα της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που αποκομίζει η μάρκα από την ενεργή συμμετοχή και επένδυσή της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Οι θεατές που θα βρεθούν στην Πλατεία Νερού στις 7/9 θα έχουν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το νέο C-HR, καθώς ένα όχημα προπαραγωγής θα ταξιδέψει από το εξωτερικό ειδικά για εκείνη τη βραδιά και θα προβληθεί σε ειδική, προνομιακή θέση μέσα στη διαδρομή της υπερειδικής.

Συνολικά, η Toyota Ελλάς αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την άκρως επιτυχημένη επιστροφή του θρυλικού Ράλλυ Ακρόπολις, που διεξάγεται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA (WRC), και συντάσσεται ως ουσιαστικός αρωγός του θεσμού, κι όχι απλός χορηγός, από το 2021 μέχρι και σήμερα.

Αυτοκίνητα του στόλου της εταιρίας και του δικτύου συνεργατών της, θα διατεθούν και φέτος για να καλύψουν τις ανάγκες της οργανωτικής επιτροπής και να υποστηρίξουν την επιτυχή διοργάνωση του Αγώνα. Περισσότερα από 40 οχήματα θα διατεθούν για να αξιοποιηθούν σε θέσεις-κλειδί, μεταξύ αυτών, για πρώτη φορά, και το αυτοκίνητο 0 του φετινού Ακρόπολις. Ένα ειδικά διαμορφωμένο Toyota GR Yaris θα φέρει το σήμα «0» στις πόρτες του και θα είναι το τελευταίο όχημα ελέγχου του διοργανωτή πριν την έναρξη της κάθε ειδικής που φροντίζει τόσο για την ασφάλεια των πληρωμάτων όσο και θεατών.

Παράλληλα, η εταιρία συμμετέχει ενεργά στην ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα, διαθέτοντας και φέτος εξειδικευμένη ομάδα τεχνικών του δικτύου της στη διάθεση της διοργάνωσης. Η Οργανωτική Επιτροπή και η FIA, αναγνωρίζοντας ότι η εμπειρία και η τεχνογνωσία που διαθέτει η συγκεκριμένη ομάδα σε θέματα υβριδικής τεχνολογίας θα συμβάλει σημαντικά στην επιτυχία της διοργάνωσης, απηύθυνε κάλεσμα για τη συμμετοχή της, στο πλαίσιο των υβριδικών συστημάτων που αξιοποιούν από πέρσι τα οχήματα Rally1 των αγωνιστικών ομάδων.

Επιπλέον, η Toyota Ελλάς εστιάζοντας στην προώθηση της βιωσιμότητας και της περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, επιδιώκει έμπρακτα την εφαρμογή τους και στην κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μέσω της πρωτοβουλίας ‘Toyota Clean Mountain Race’, η εταιρία ενθαρρύνει για μία ακόμα χρονιά όλους τους συμμετέχοντες στο Ράλλυ Ακρόπολις να διατηρήσουν τη φυσική ομορφιά του περιβάλλοντος, συλλέγοντας τα απορρίμματα τους που θα προκύψουν στο πλαίσιο της παρακολούθησης των ειδικών διαδρομών. Έτσι, η Toyota Ελλάς ενώνει τις δυνάμεις της με την περιβαλλοντικά στοχευμένη πλατφόρμα κυκλικής οικονομίας του Ομίλου Πλαστικά Θράκης ‘In the Loop’ και την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να υπενθυμίσει στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού να αφήσουν, μετά το τέλος κάθε ειδικής διαδρομής, τα βουνά καθαρά από απορρίμματα.

Related Articles

Τηλεφώνημα για βόμβα στον ΑΝΤ1, εκκενώνεται το κτίριο

cars

Το τριήμερο της 25ης Μαρτίου θα επικυρωθεί η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Καναδά για την αγορά επτά Canadair

cars

Ολυμπιακός: Οι ημερομηνίες των ημιτελικών με την Άστον Βίλα στο Europa Conference League

cars

Το πρώην αφεντικό της Renault αναλαμβάνει τα ηνία της Jaguar-Land Rover.

cars

Η Ioniq είναι η υπο-μάρκα της Hyundai για ηλεκτρικά μοντέλα.

cars

Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τον Μητσοτάκη: Γενναία η επίσκεψή σου στην Οδησσό, να μην αφήσουμε τη Ρωσία να εκφοβίζει

cars

Ο καιρός σήμερα 25/3/2024

cars

Συνελήφθη 37χρονος διαρρήκτης στη Νίκαια – Έπεσε από το μπαλκόνι και τραυματίστηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει

cars

Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ προς τους εργαζόμενους στο Δημόσιο για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις την 1η Μαΐου

cars