CARSNEWS
AUTONEWS

Καιρός: Ζέστη με ακόμη και 32-34 °C την Παρασκευή – Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας έως το Σάββατο

Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία έως το Σάββατο 12/10. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τις επόμενες ημέρες η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς της χώρα μας.

Έτσι, ιδιαίτερα την Παρασκευή 11/10, οπότε αναμένεται η κορύφωση του κύματος ζέστης η μέγιστη αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 32-34 °C.

Στους παρακάτω χάρτες παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε ύψος περίπου 1500 μέτρων από την μέση τιμή της περιόδου 1979-2010 για το μεσημέρι της Τετάρτης 09/10 και της Παρασκευής 11/10. Το ύψος των 1.500 μέτρων χρησιμοποιείται για την μελέτη των θερμοκρασιακών μεταβολών στο κατώτερο μέρος της ατμόσφαιρας.

Με πορτοκαλί/κόκκινο σκιάζονται οι περιοχές όπου η θερμοκρασία θα είναι υψηλότερη της μέσης κλιματικής τιμής και με γαλάζιο/μπλε οι περιοχές όπου θα είναι χαμηλότερη. Σε αυτούς φαίνονται χαρακτηριστικά οι θερμότερες αέριες μάζες πάνω τα κεντρικά και ανατολικά τμήματα της Ευρώπης και της Μεσογείου.

Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος εξαρτάται από πλήθος παραγόντων όπως π.χ. η παρουσία/απουσία νεφώσεων και φαινόμενων και ο άνεμος.

Related Articles

Φρίκη στη Θεσσαλία: Μεγαλογαιοκτήμονας βίαζε 11χρονη – «Έχει μείνει χαραγμένο στην ψυχή μου»

cars

Caterham Cars: Επιμένουν σκληροπυρηνικά (Video)

cars

Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Σκοπίων: Η νέα ηγεσία της χώρας παραβιάζει κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών

Bury

Bentley Bentayga S. Κάνει το πολυτελές, λίγο πιο σπορ.

cars

Δεκάδες δέντρα έπεσαν από τους θυελλώδεις ανέμους στη Θεσσαλονίκη

Δυναμικό ξεκίνημα για τον Τσιτσιπά στο Indian Wells με άνετη πρόκριση επί του Γάλλου Λούκας Πούιγ

cars

Νέο Renault Captur. Παρουσιάζεται Παγκόσμια στην Ελλάδα

cars

Σαν σήμερα 29 Απριλίου: Γεννήθηκε το 1863 και πέθανε την ίδια ημερομηνία το 1933 ο μεγάλος μας ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης

cars

Ολυμπιακοί Αγώνες: Πλατανιώτη και Μαλκογεώργου ανέβηκαν 5 θέσεις χωρίς να αγωνιστούν

Bury