CARSNEWS
AUTONEWS

Καλό πρώτο βήμα η βούληση ΕΕ-Κίνας να διαπραγματευτούν για τους δασμούς στα αυτοκίνητα, λέει ο γερμανός υπουργός Οικονομίας

Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) περιέγραψε ως «ένα καλό πρώτο βήμα» την βούληση Κίνας και Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τους δασμούς στα εισαγόμενα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Προηγουμένως ωστόσο ο κινέζος πρωθυπουργός Λι Τσιάνγκ είχε ακυρώσει την τελευταία στιγμή την συνάνττησή του με τον γερμανό υπουργό, ο οποίος βρισκόταν ήδη στην Κίνα.

Σε συνέντευξή του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο κ. Χάμπεκ τόνισε ότι «επιτέλους μιλάμε ο ένας με τον άλλον και όχι για τον άλλον» και επανέλαβε ότι οι ευρωπαϊκοί δασμοί δεν συνιστούν «τιμωρία», αλλά λειτουργούν για την αποτροπή στρεβλώσεων του ανταγωνισμού. «Η ενότητα στην ΕΕ είναι απαραίτητη», δήλωσε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ και πρόσθεσε ότι η Γερμανία δεν επιθυμεί την εισαγωγή δασμών. «Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για αγορές δίκαιες και ανοιχτές. Είναι σημαντικό στην Ευρώπη να συμφωνήσουμε στην πορεία μας απέναντι στην Κίνα. Στην ΕΕ οι χώρες έχουν διαφορετικές θέσεις οικονομικής πολιτικής. Η Γερμανία είναι η ισχυρότερη χώρα εξαγωγών στα αυτοκίνητα. Αλλά οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να ενεργήσουν από κοινού, με σεβασμό προς τις μικρότερες χώρες, διαφορετικά ο εμπορικός κόσμος θα καταρρεύσει», προειδοποίησε ο υπουργός.

Ο κ. Χάμπεκ δήλωσε ακόμη ότι δεν γνωρίζει τον λόγο της ακύρωσης της συνάντησης που θα είχε με τον κινέζο πρωθυπουργό Λι Τσιάνγκ, διευκρίνισε ωστόσο ότι το ραντεβού δεν είχε οριστικοποιηθεί. Οι Πράσινοι πάντως είναι ιδιαίτερα επικριτικοί απέναντι στο Πεκίνο. Ο υπουργός Οικονομίας έχει σχολιάσει δυσμενώς την σχέση της Κίνας με την Ρωσία, ενώ η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ είχε τον περασμένο Σεπτέμβριο χαρακτηρίσει τον πρόεδρο Λι Τζινπίνγκ «δικτάτορα».

πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Το νέο Fiat Topolino μπορεί να είναι ένα ιταλικό Citroen Ami

cars

Αυτό το V8 Toyota Hilux θα διεκδικήσει τη νίκη στο Dakar του 2021.

cars

Στα τέλη του 2021 το λανσάρισμα της Alfa Romeo Tonale στην αγορά.

cars

Nissan LEAF. Τα ενέταξε στον στόλο του ο Δήμος Καλαμαριάς

cars

Ο Πρώτος από εμάς – Spoiler: Ο Νικόλας πιάνει την Έλενα να φιλιέται με άλλον

Bury

Παραμίλησε το Μονακό με το νέο «εταιρικό αυτοκίνητο» του Σαρλ Λεκλέρκ με αξία που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ

cars

Nissan Patrol Nismo. Επιβλητικό!

cars

Abarth. Γενέθλια 70 ετών για τη διάσημη εξάτμισή της

cars

Μπορείς να φανταστείς έτσι το νέο Ford Mondeo;

cars