CARSNEWS
AUTONEWS

Κικίλιας: Τεράστια προίκα για την Πολιτική Προστασία η ενίσχυση του στόλου της Πυροσβεστικής μέσω του ΑΙΓΙΣ

«Έχουμε δεσμευθεί ότι από την αντιπυρική περίοδο του 2025 θα αρχίσουν να παραδίδονται σημαντικά κομμάτια του προγράμματος ΑΙΓΙΣ, πόσο μάλλον δε, τέτοια οχήματα που είναι άκρως απαραίτητα για το Πυροσβεστικό Σώμα», υπογράμμισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, στην τελετή υπογραφής τριών συμβάσεων προμήθειας 35 οχημάτων ανάμεσα στο υπουργείο, το ΤΑΙΠΕΔ και τις αναδόχους εταιρείες.

Ειδικότερα, οι τρεις συμβάσεις, που ανέρχονται στα 13 εκατ. ευρώ, αφορούν την προμήθεια 7 βυτιοφόρων και 28 υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων.

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, «το Πυροσβεστικό Σώμα έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολες στιγμές, σε εποχές δύσκολες, περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών και δίνεται μία ευκαιρία, μέσα από μια πολύ, πολύ μεγάλη προμήθεια από το ΑΙΓΙΣ, να αποκτήσει 1.100 πυροσβεστικά οχήματα όλων των τύπων».

«Εάν ακολουθήσετε μία μέρα τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, τους πυροσβέστες και τις πυροσβέστριες, για να δείτε τι απαιτείται επιχειρησιακά στην κατάσβεση αστικών ή δασικών πυρκαγιών και άρα, πόσο σημαντική και καίρια είναι για εμάς η χρήση πυροσβεστικών οχημάτων, θα καταλάβετε πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι διαγωνισμοί» σημείωσε ο κ. Κικίλιας και προσέθεσε ότι η ενίσχυση του στόλου της Πυροσβεστικής μέσω του ΑΙΓΙΣ αποτελεί «προίκα για το Πυροσβεστικό Σώμα, σήμερα και για τους πυροσβέστες και αξιωματικούς του αύριο».

«Με την παραλαβή των σύγχρονων αυτών οχημάτων, ως Πυροσβεστικό Σώμα θα μπορέσουμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί για την κοινωνία» τόνισε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Ο διευθύνων Σύμβουλος ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας για τη σύμβαση προμήθειας των οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, δήλωσε πως «αποτελεί υπόδειγμα για τον τρόπο που πρέπει να πραγματοποιούνται οι διαγωνισμοί στο Δημόσιο».

«Η Μονάδα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας έχει ολοκληρώσει όλους τους διαγωνισμούς για την προμήθεια οχημάτων για το Πυροσβεστικό Σώμα και πολύ σύντομα αναμένεται να υπογραφούν οι τελευταίες δύο συμβάσεις. Εντός του καλοκαιριού θα ωριμάσουν πολύ σημαντικές διαδικασίες, ώστε μέχρι τον Δεκέμβριο να έχουν υπογραφεί όλες οι συμβάσεις που αφορούν στους διαγωνισμούς που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ για το Πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η αγορά μέχρι στιγμής στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, καθώς οι προμηθευτές γνωρίζουν ότι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε σημαντικά ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία. Το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ αποτελεί μια μεγάλη εθνική ευκαιρία να αξιοποιήσουμε ευρωπαϊκούς πόρους και να εξοπλίσουμε κατάλληλα το Πυροσβεστικό μας Σώμα. Το ΤΑΙΠΕΔ, με τη βοήθεια των εξαίρετων στελεχών του Σώματος, στέκεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή και θα συνεχίσει να το κάνει με αίσθημα ευθύνης ανταποκρινόμενο στην εμπιστοσύνη της Πολιτείας», υπογράμμισε ο κ. Σταμπουλίδης.

Πηγή: ΑΠΕ

Related Articles

Η έκθεση του Detroit μεταμορφώνεται για να επιβιώσει.

cars

Dayton G155. Νέα πρόταση

cars

Λουκασένκο: Το Μινσκ αναστέλλει τη συμμετοχή του στη συνθήκη για τη μείωση των συμβατικών ενόπλων δυνάμεων στην Ευρώπη

Bury

Τσίπρας και Κασσελάκης μαζί στην σκηνή στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ – Αυτοί είναι οι 42 ευρωβουλευτές

cars

Ποιοί δικαιούνται να λάβουν voucher για τις παιδικές κατασκηνώσεις

cars

WRC 6ος Γύρος

cars

Ford Maverick. Μικρότερο από το Ranger αλλά πολύ ικανό!

cars

Καρέ καρέ η στιγμή της συντριβής του μαχητικού F-16 στο Νέο Μεξικό

cars

Οι πιο υγιεινοί τρόποι να μαγειρεύεις τα αυγά σου

cars