CARSNEWS
AUTONEWS

Με ελικόπτερα και drones ψάχνουν τον Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη – «Δεν χάνουμε την ελπίδα μας»

Μεγάλες έρευνες με ελικόπτερα και drones πραγματοποιούνται στη Σύμη για τον εντοπισμό του Μάικλ Μόσλεϊ, καθώς τα ίχνη του παρουσιαστή του BBC χάθηκαν από την Τετάρτη, επιστρέφοντας μετά από μπάνιο σε παραλία του νησιού.

Ο δήμαρχος Σύμης Ελευθέριος Παπακαλούδουκας μίλησε στην ΕΡΤ και δήλωσε ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι να βρεθεί ο. Πρόσθεσε ότι δεν είναι σίγουρος γιατί ο αγνοούμενος παρουσιαστής θα προσπαθούσε να κάνει ένα μακρύ, ενδεχομένως επίπονο ταξίδι σε τέτοια ζέστη, αλλά ελπίζει ότι ο παρουσιαστής θα βρεθεί «ασφαλής και ζωντανός».

Σε δήλωσή της προς τα ΜΜΕ η σύζυγος του παρουσιαστή είπε πως δεν θα χάσει την ελπίδα της: «Έχουν περάσει τρεις ημέρες από τότε που ο Μάικλ έφυγε από την παραλία για να πάει μια βόλτα. Υπήρξαν οι μεγαλύτερες και πιο αφόρητες ημέρες για μένα και τα παιδιά μου. Η αναζήτηση συνεχίζεται και η οικογένειά μας είναι τόσο απίστευτα ευγνώμων στους κατοίκους της Σύμης, τις ελληνικές αρχές και το βρετανικό προξενείο που εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν να βρεθεί ο Μάικλ. Δεν θα χάσουμε την ελπίδα».

Πού στρέφονται οι έρευνες

Οι έρευνες στρέφονται σε μια περιοχή εντελώς διαφορετική από όλες τις προηγούμενες ερευνώμενες, στην οποία μάλιστα οι αρχές μέχρι και την Παρασκευή δεν είχαν ψάξει καθόλου, , όπως τουλάχιστον δήλωσαν ο αντιδήμαρχος του νησιού Νικήτας Γρύλλης και ο προϊστάμενος Δωδεκανήσου της υπηρεσίας «Silver Alert» Μανώλης Τσιμπούκας, μιλώντας στη Φαίη Μαυραγάνη και την εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1.

Ο κ. Γρύλλης τόνισε ότι την Παρασκευή οι αρχές απέκτησαν πρόσβαση σε οπτικοακουστικό υλικό καμερών το οποίο έδειχνε καθαρά τον δημοσιογράφο να κατευθύνεται προς ένα μονοπάτι πλησίον της περιοχής Πέδι, το οποίο οδηγεί σε βουνό της περιοχής. Έτσι, οι έρευνες στράφηκαν πλέον αποκλειστικά προς το βουνό. «Πιστεύω ότι σήμερα θα έχουμε αποτέλεσμα», εκτίμησε ο κ. Γρύλλης και τόνισε: «Πρόκειται για ένα βουνό με ιδιαίτερα σύνθετη μορφολογία και δύσβατα σημεία. Περιλαμβάνει ένα μονοπάτι το οποίο οδηγεί στην Αρχαία Μαρίνα και ένα ακόμα το οποίο οδηγεί στην κορυφή του».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσιμπούκας σημείωσε: «Μέχρι χθες δυστυχώς πηγαίναμε στα τυφλά. Από χθες προσανατολιστήκαμε σε μια κατεύθυνση την οποία δεν υπολογίζαμε από την αρχή, διότι δεν είχαμε στοιχεία που να μας οδηγούν σε αυτή. Από χθες οι έρευνες έλαβαν πολύ εντατικό χαρακτήρα. 23 άτομα επιχείρησαν την Παρασκευή στο βουνό και σήμερα Σάββατο διεξάγεται 2η επιχείρηση. Πέραν των πεζών, επιχειρούν επίσης και drones. Πρόκειται για μια περίεργη περιοχή, για ένα βουνό με πολλά “τυφλά” και επικίνδυνα σημεία, τα οποία πρέπει να “χτενιστούν” μέτρο προς μέτρο. Επιχείρησα προ καιρού να ανέβω το συγκεκριμένο βουνό και σας λέω ότι είναι πάρα πολύ δύσβατο και πάρα πολύ επικίνδυνο».

Related Articles

Volvo C40 Recharge. Διευρύνει τη γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων

cars

40 χρονια Quattro από την Audi. Ηταν η μεγάλη αλλαγή

cars

H OLGA για κάθε γυναίκα – Η εφαρμογή, φόρος τιμής, στην Όλγα Δημητρακοπούλου που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της

Bury

Survivor: Ποια θα είναι η δεύτερη υποψηφιότητα της εβδομάδας;

cars

BMW X5 M & X6 M. Η 3η γενιά ανεβάζει κι άλλο τον πήχη!

cars

Lamborghini SC20. Sexy και πανίσχυρη… όπως πρέπει!

cars

Νέο Subaru Forester στην Ιαπωνία.

cars

Επιχείρηση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για να κατηγορηθεί η Ουκρανία βλέπει το Κίεβο πίσω από το μακελειό στη Μόσχα

cars

Πέντε μίνι σειρές στο ERTFLIX για να μη «λιώσεις» στον καναπέ σου

cars