CARSNEWS
AUTONEWS

Μητσοτάκης: Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας με πολιτικές σαν αυτές που πρεσβεύει ο Κασσελάκης

«Οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές γιατί θα καθορίσουν τις εξελίξεις στην Ευρώπη την επόμενη πενταετία», τόνισε ερωτηθείς για την αποχή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης γιατί «από εκεί όπως είπε θα χρηματοδοτηθούν τα Κέντρα Υγείας, οι πρωτοβουλίες όπως οι διαδραστικοί πίνακες αλλά και το πρόγραμμα Φώφη Γεννηματά. Τέτοιες πρωτοβουλίες αφορούν όλους όπως και τα μεγάλα έργα υποδομής. Η Ευρώπη μας αφορά γιατί το 2024 είναι πολύ πιο δύσκολο από το 2019. Η Ευρώπη αναζητεί τον βηματισμό της».

«Για τη δυσπιστία των Ελλήνων απέναντι στην Ευρώπη είπε ότι θα ασκήσουμε πιέσεις. Υπάρχουν συμφέροντα αλλά η εθνική φωνή πρέπει να ακούγεται δυνατή στις Βρυξέλλες», είπε.

Για τις πολυεθνικές τόνισε ότι «είναι απαράδεκτο να πωλούν το ίδιο προϊόν σε άλλες τιμές μέσα από κανονιστικά τερτίπια. Τα βάζουμε ανοικτά με τις πολυεθνικές και μου προκαλεί έκπληξη που δεν στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή το πολιτικό σύστημα».

«Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας με πολιτικές σαν αυτές που πρεσβεύει ο κ. Κασσελάκης, είπε και τόνισε ότι αγωνιζόμαστε να αναπτυχθούμε με πιο γρήγορους ρυθμούς. Πρώτος αναγνωρίζω εγώ ότι υπάρχει πρόβλημα ακρίβειας», είπε ο πρωθυπουργός.

Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο 2012 ή το 2015

Υπογράμμισε ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και τόνισε ότι «όσα έχει εξαγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας κοστίσει 45 δισ. Το χρόνο. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στο 2012 και το 2015» είπε.

Για το ελαιόλαδο είπε ότι είναι ένα χρηματιστηριακό προϊόν και όταν οι τιμές ανεβαίνουν για τον καταναλωτή ανεβαίνουν και για τον παραγωγό. Μίλησε για την ανάγκη περιορισμού του ρόλου του μεσάζοντα και πρόσθεσε ότι στα σούπερ μάρκετ υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια στις τιμές. Να δώσουμε μεγαλύτερη δύναμη στον καταναλωτή, είπε.

Για τους μισθούς ερωτηθείς αν μπορούμε να περάσουμε τη Λιθουανία ή την Κύπρο είπε ότι αποδίδει μεγάλη σημασία στον μέσο μισθό. Έχω δεσμευθεί για 1.500 ευρώ στο τέλος της 4ετιας. Η ανεργία τείνει να πέσει κάτω από το 10%, πρόσθεσε και δημιουργήσαμε 400.000 νέες θέσεις εργασίας. Οι επενδύσεις και ο περιορισμός της ανεργίας φέρνουν αύξηση μισθών, σημείωσε και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για δημαγωγία.

Αναζητούμε πόρους για την επέκταση του προγράμματος «Σπίτι Μου»

«Το δημογραφικό είναι ένα πρόβλημα οξύ στη χώρα μας και πρέπει να κάνουμε και άλλα» είπε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε ανάσα το επίδομα γέννας ενώ αναφέρθηκε και στο ολοήμερο σχολείο αλλά και τις νταντάδες της γειτονιάς όπως και τα φορολογικά κίνητρα. Θέλουμε να στηρίξουμε τις οικογένειες με παιδιά. Τα ενοίκια έχουν ανέβει παραδέχθηκε και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Σπίτι Μου» το οποίο όπως είπε θέλουν να γίνει πιο ελκυστικό και αναζητούντα πόροι για την επέκτασή του.

Τόνισε επίσης ότι εξετάζονται περισσότεροι περιορισμοί για το AirBnB.

Related Articles

Αν θέλετε τα ρούχα σας να μένουν στη θέση τους, οι αδερφές Πρέλεβιτς έχουν τη λύση

Bury

Basket League: Ορίστηκαν οι διαιτητές του Game 5

Bury

Fiat Professional Ducato Motorhome. Για ελεύθερες αποδράσεις

cars

Audi. Επενδύει στο after sales

cars

Nέα Ford Mustang Mach-E. Διαθέσιμη και στη χώρα μας καθώς ανακοινώθηκαν και οι τιμές της

cars

Αύξηση 30% στην αγορά καινούριου αυτοκινήτου τον περασμένο Νοέμβριο

cars

Με αφιερώματα αποχαιρετούν τον Μάικλ Μόσλεϊ συνάδελφοί του στη Βρετανία

Bury

O Tζορτζ Κλούνεϊ ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

cars

Η Toyota αποκάλυψε τη νέα πλατφόρμα για το επόμενο Yaris.

cars