CARSNEWS
AUTONEWS

Αύξηση 30% στην αγορά καινούριου αυτοκινήτου τον περασμένο Νοέμβριο

Με αύξηση σχεδόν 30% κινήθηκε η αγορά καινούριου αυτοκινήτου τον περασμένο Νοέμβριο, δικαιώνοντας όσους έλεγαν πως το 2023 η αύξηση θα αγγίξει το 30%, καθώς το Α’ ενδεκάμηνο βρισκόμαστε στο 27,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Έτσι, με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα και από την αρχή του έτους έχουν ως εξής:

Όσον αφορά τις κατηγορίες που προτιμούν οι Έλληνες καταναλωτές, η Β έχει την μερίδα του λέοντος με 52,1%, ακολουθούμενη από την C με 29,7% και 3η με διαφορά την Α (9,8%).

Στα κινητήρια συστήματα οι θερμικοί κινητήρες υποχώρησαν κατά 5,4%, αλλά συγκεντρώνουν το 55+% της αγοράς. Την «χασούρα» των θερμικών επωφελήθηκαν τα υβριδικά που πέρασαν το 30% και τα επαναφορτιζόμενα που είναι πλέον σε σταθερό διψήφιο νούμερο (+11,1%).

Έτσι, σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, η πρόοδος στα segments επιβατικών και στην κατανομή ανά καύσιμο, ως τον Νοέμβριο, έχει ως εξής:

Τέλος, σε επίπεδο ΕΕ, με βάση τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (www.acea.be) που αναφέρονται έως και τον περασμένο Οκτώβριο, η αγορά των επιβατικών κινήθηκε ως εξής:

Related Articles

Συνελήφθησαν στον Πύργο ένας πατέρας και οι δύο ανήλικοι γιοι του για κλοπή

cars

Dacia Duster Pick-Up. Δυστυχώς, αποκλειστικά στη Ρουμανία.

cars

PSA-FCA: Οι μέτοχοι έδωσαν το πράσινο φως για τη Stellantis!

cars

Νέο ηλεκτρικό Fiat 500. Διαθέσιμο σε πολύ ανταγωνιστική τιμή

cars

Ψυχοκόρες spoiler: Πώς αντιδρά ο Κοσμάς στις κατηγορίες του Σώτου;

Bury

Ρομπότ για την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων

cars

Bentley Continental GT Speed Convertible. Ανοιχτή και γρήγορη!

cars

Δημοψήφισμα στο βόρειο Κόσοβο χωρίς την συμμετοχή των Σέρβων

cars

Hyundai. Με πολλές και σημαντικές διακρίσεις στα Red Dot Awards 2020

cars