CARSNEWS
AUTONEWS

Mini Cooper SE σε JCW – Αμιγώς ηλεκτρικό με σπορ εμφάνιση

Το νέο 3θυρο αμιγώς ηλεκτρικό Mini Cooper SE διατίθεται πλέον και στη σπορ έκδοση John Cooper Works, η οποία τιμά την αγωνιστική ιστορία της μάρκας. Με ισχύ 218 ίππων και μέγιστη ροπή 330 Nm, το Cooper SE (συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας: 14,7 – 14,1 kWh/100 km κατά το πρότυπο WLTP, συνδυασμένες εκπομπές CO 2 : 0 g/km) ξεχωρίζει με μηδενικές εκπομπές ρύπων και επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 6,7 δευτ.

Η μπαταρία υψηλής τάσης του Cooper SE με ενεργειακή χωρητικότητα 54,2 kWh παρέχει αυτονομία έως 402 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το πρότυπο WLTP. Όσοι επιθυμούν μία ξεχωριστή σπορ εμφάνιση, μπορούν να επιλέξουν την έκδοση John Cooper Works. Με πολυάριθμες λεπτομέρειες, η παραλλαγή αυτή παραπέμπει στην πλούσια αγωνιστική παράδοση της μάρκας η οποία έχει στο ενεργητικό της αναρίθμητες επιτυχίες, μεταξύ των οποίων και τρεις θρυλικές νίκες στο Ράλι Μόντε Κάρλο τη δεκαετία του 1960.

Ειδική σχεδίαση

Το νέο λογότυπο John Cooper Works με τις καθαρές γραμμές, την παραδοσιακή τριχρωμία (κόκκινο, λευκό μαύρο) και την καρό σημαία δεσπόζει στην οκταγωνική μάσκα. Οι ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, 10 ακτίνων, σε δίχρωμη σχεδίαση Lap Spoke και οι εντυπωσιακές, κόκκινες δαγκάνες φρένων JCW αποτελούν στοιχεία της δυναμικής εμφάνισης του Cooper SE JCW, ενώ οι διακοσμητικές ρίγες στο καπό τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα.

Στον βασικό εξοπλισμό της έκδοσης JCW περιλαμβάνονται εντυπωσιακοί διαχύτες εμπρός και πίσω. Το πλαίσιο της μάσκας και το λογότυπο φέρουν γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί επίσης το κόκκινο χρώμα αντίθεσης Chilli Red στην οροφή και στα καλύμματα των καθρεπτών. Οι Led προβολείς υιοθετούν ειδικές «φωτεινές υπογραφές». Με επιλεγμένο το γραφικό JCW, τα εμπρός φώτα εμφανίζουν μόνο δύο οριζόντιες λεπτές λωρίδες ως φώτα ημέρας και τονίζουν τη μινιλαμιστική σχεδίαση του νέου MINI Cooper SE. Τα γραφικά των πίσω φωτιστικών σημάτων (matrix) αναδεικνύουν το πλάτος του αυτοκινήτου.

Εσωτερικό εμπνευσμένο από αγώνες

Τα καθίσματα JCW συνδυάζουν συνθετικό δέρμα με κόκκινες ραφές και πολύχρωμο πλεκτό ύφασμα στην περιοχή των ώμων. Η φιλοσοφία μαύρου και κόκκινου συνεχίζεται στην 2d πλεκτή επένδυση στα πάνελ των θυρών και στο ταμπλό. Η πλευρά του συνοδηγού κοσμείται με το ειδικό μοτίβο σε στυλ καρό σημαίας. Η κεντρική, υψηλής ανάλυσης οθόνη OLED με διάμετρο 240 χλστ ομαδοποιεί δεδομένα του οχήματος και προβάλλει πληροφορίες για λειτουργίες πλοήγησης, πολυμέσων, τηλεφώνου και ρυθμίσεις του συστήματος κλιματισμού. Τα Mini Experience Modes προσφέρουν νέες δυνατότητες εξατομίκευσης. Μεταξύ άλλων, το εμπνευσμένο από την John Cooper Works, Go-Kart Mode, χρωματίζουν την οθόνη και τον εσωτερικό φωτισμό σε ανθρακί κόκκινο. Εκτός από τον ειδικό ήχο Go-Kart, η βελτιστοποιημένη απόκριση του πεντάλ του γκαζιού επιτείνει τη σπορ οδηγική εμπειρία.

Νέα συστήματα υποβοήθησης οδηγού

Με 12 αισθητήρες υπερήχων και τέσσερις κάμερες, το Parking Assistant Plus απλουστεύει τη διαδικασία στάθμευσης και εντοπίζει ελεύθερους χώρους στάθμευσης. Η προηγμένη λειτουργία Explore Mode προσφέρει μοναδική λύση για τη συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων, καθώς επιτρέπει το παρκάρισμα μέσω smartphone με τον οδηγό εκτός του οχήματος, η οποία αναβαθμίζει σημαντικά την άνεση όταν ο χώρος στάθμευσης είναι στενός στο πλάι.

Η ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα (DC) είναι εφικτή με έως 95 kW. Αυτό σημαίνει ότι σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται από το 10% στο 80% σε λιγότερο από 30 λεπτά. Η μπαταρία υψηλής τάσης φορτίζεται με 11 kW με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC).

Όταν είναι ενεργοποιημένη η πλοήγηση, η μπαταρία υψηλής τάσης του Cooper SE φτάνει νωρίτερα στην ιδανική θερμοκρασία για αποδοτική φόρτιση, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Αυτό μπορεί να μειώσει σημαντικά τον χρόνο φόρτισης, ειδικά σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

Related Articles

Famagusta: Συγκλόνισε ο βιασμός του Μιχάλη στις φυλακές από Τούρκο αξιωματικό και η εξομολόγηση 50 χρόνια αργότερα

cars

Ford. Και ηλεκτροκίνητα και ασφαλή

cars

Η STI κάνει το νέο Subaru BRZ πιο… πικάντικο.

cars

Βόρεια Μακεδονία: Οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την είσοδο σε γνωστό δήμαρχο και στην πρώην επικεφαλής της Ειδικής Εισαγγελίας

cars

Το Renault 5 αναγεννιέται ως ηλεκτρικό!

cars

Έρχεται στην Ευρώπη το ηλεκτρικό Genesis GV60.

cars

Στο χωριό του Εθνάρχη με το νέο Ford Puma. Απόδραση στην Πρώτη Σερρών

cars

Το Nissan Magnite είναι ένα μικρό SUV για αναπτυσσόμενες αγορές!

cars

Cupra – Ψηφιακή τεχνολογία για τα νέα της ηλεκτρικά

cars