CARSNEWS
AUTONEWS

Bentley Continental GT Speed Convertible. Ανοιχτή και γρήγορη!

Η Bentley δεν χάνει χρόνο και μερικές εβδομάδες μόλις μετά το ντεμπούτο της Continental GT Speed παρουσιάζει την Convertible εκδοχή της για όποιον επιθυμεί την ταχύτητα και τις υπόλοιπες αρετές της αλλά χωρίς την οροφή. Όπως η coupe, η Continental GT Speed Convertible χρησιμοποιεί έναν twin-turbo W12 με χωρητικότητα 6.0 λίτρων ο οποίος παράγει 659 ίππους και 900 Nm ροπής και συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και ένα σύστημα τετρακίνησης με ρυθμίσεις ειδικές για την συγκεκριμένη έκδοση. Έτσι, τα 100 km/h από στάση έρχονται σε μόλις 3.7 δευτερόλεπτα, 0.1 δευτερόλεπτα “πίσω” από το coupe αλλά με την ηχητική υπόκρουση του κινητήρα σε μεγαλύτερη ένταση ενώ η τελική ταχύτητα είναι 335 km/h.

Κατά τα άλλα, στα μηχανικά η Convertible είναι πανομοιότυπη με την Coupe στην οποία βασίζεται, που σημαίνει ότι επωφελείται από νέες ρυθμίσεις στην τετρακίνηση (όπως είπαμε) και στο κιβώτιο ταχυτήτων, το σύστημα τετραδιεύθυνσης της Flying Spur που βελτιώνει την ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες και την ευελιξία στις χαμηλές, ένα ηλεκτρονικό διαφορικό στον πίσω άξονα και όλα τα ηλεκτρονικά που εξασφαλίζουν ότι η “Speed” θα είναι όντως Speed και το χαρακτηριστικό δεν θα μείνει στον τίτλο. Σε αυτά, συνυπολόγισε και την αερανάρτηση της αγγλικής φίρμας αλλά και το προαιρετικό σύστημα πέδησης με τους silicon carbide δίσκους και τις 10-πίστονες δαγκάνες στον εμπρός άξονα.

Στην Convertible όμως, έχουμε επιπλέον μία οροφή που ανοίγει και κλείνει σε 19 δευτερόλεπτα και είναι διαθέσιμη σε 7 διαφορετικά χρώματα. Ανάμεσα τους σίγουρα θα βρεις ένα που να ταιριάζει τόσο στο αμάξωμα, όσο και στις σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος 22 ιντσών που προσφέρονται σε 3 διαφορετικά φινιρίσματα και στο δίχρωμο εσωτερικό που δίνει την δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 15 βασικά και 11 δευτερεύοντα χρώματα. Η διαμόρφωση της ιδανικής Continental GT Speed Convertible γίνεται ακόμα δυσκολότερη με τα διάφορα διακοσμητικά (σε Piano Black, αλουμίνιο ή ξύλο) και όλα αυτά, χωρίς να βυθιστούμε στο πηγάδι που λέγεται ειδική εξατομίκευση.

The post Bentley Continental GT Speed Convertible. Ανοιχτή και γρήγορη! first appeared on Εν Κινήσει.

Follow @CarsnewsGr

Related Articles

Σε δύο ημέρες τα νέα Audi Q8 e-tron!

cars

Εξοικονομώ – Επιχειρώ: Έρχεται help desk για το πρόγραμμα – Σε λειτουργία η πλατφόρμα

cars

Νέα Mercedes EQS. Αεροδυναμική και high-tech!

cars

MasterChef: Το ψάρι τον… έκαψε και τον ανάγκασε να παραδώσει τη μαύρη ποδιά

cars

Hyundai i30 N Project C. Ο “νέος” αγρίεψε και απαιτεί προσοχή!

cars

Hyundai i10 N Line. Διαθέσιμο από 14790

cars

Ford Lease. Βοηθάει τους επαγγελματίες να αποκτήσουν όχημα για την εργασία τους

cars

Νέα Skoda Fabia. Ανανεώνεται πλήρως

cars

«Σφίγγει ο κλοιός» για το TikTok στις ΗΠΑ – Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία νομοσχέδιο που το απαγορεύει

cars