CARSNEWS
AUTONEWS

Μητσοτάκης: Οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση

Για μια εκπληκτικά θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας καθώς ήδη ξεπεράσαμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ανάπτυξης μετά από μια μεγάλη περίοδο κρίσης, μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την Τετάρτη 29/5.

«Η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι καλή, έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, δεν είναι όλες οι χώρες τόσο δημοσιονομικά αυστηρές όπως η Ελλάδα αυτή τη στιγμή», υπογράμμισε.

Και συνέχισε: «Η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε όλα τα επίπεδα και αυτό φαίνεται από τη μείωση του κόστους των ομολόγων στην Ελλάδα, κάτι που δεν ανέμενε κανείς πριν από μια 4ετία. Οι αγορές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και την κυβέρνηση».

«Έχει σημειωθεί πρόοδος και έχουμε καταφέρει να εξάγουμε πόρους από το χρηματιστήριο και να προσελκύσουμε σημαντικούς επενδυτές από το εξωτερικό», τόνισε ακόμα.

Πρόσθεσε ότι: «Υπάρχει και δυνατότητα για την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς και γι’ αυτό ακριβώς αυτό το συνέδριο δεν θα μπορούσε να συμβεί σε πιο κατάλληλη στιγμή. Θέλουμε να καλύψουμε το κενό από την κρίση στον τομέα των επενδύσεων.

Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχαμε τη μεγαλύτερη απόρριψη επενδύσεων σε χώρα του ΟΟΣΑ. Το έδαφος που καλύψαμε είναι τεράστιο και έχουμε και άλλο δρόμο μπροστά μας.

Θέλουμε να βελτιώσουμε το επίπεδο ζωής των πολιτών με μεγαλύτερες επιτυχίες της οικονομίας και μεγαλύτερη ασφάλεια».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «Η Ελλάδα ποτέ δεν επωφελήθηκε από τη νηνεμία που δημιούργησε η πτώση του Τείχους του Βερολίνου και πάντα ξοδεύαμε το 2% του ΑΕΠ για τις αμυντικές δαπάνες».

Σημείωσε επίσης ότι «Χρειαζόμαστε κοινές πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να κινητοποιήσουμε πόρους για το ευρωπαϊκό κοινό καλό».

Related Articles

Nέο Honda HR-V. Αποκλειστικά υβριδικό

cars

Νέα στοιχεία για τους πυροβολισμούς στον Βύρωνα – Πώς o δράστης «γάζωσε» το ζευγάρι – Το παιδί φώναζε «βοήθεια ο μπαμπάς μου»

Bury

Σόου Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία – Με κραυγές «Ρωσία!» «Ρωσία!» τον υποδέχτηκε το συγκεντρωμένο πλήθος

cars

Νέο Hyundai Tucson. Ανέβηκε επίπεδα σε όλους τους τομείς

cars

Ανατροπή με Μάικ Τζέιμς και Ολυμπιακό – Νέα επικοινωνία με Γιαννακόπουλο

cars

Peugeot – Δυναμική παρουσία στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου των Βρυξελλών

cars

Νέα BMW 4 Series! Χαράζει τον δικό της δρόμο!

cars

Το «άγνωστο» χωριό του Πηλίου που θα σας κλέψει την καρδιά

cars

Το μεγάλο λάθος που κάνουν όσοι παίρνουν το Ozempic για να αδυνατίσουν

Bury