CARSNEWS
AUTONEWS

Το «άγνωστο» χωριό του Πηλίου που θα σας κλέψει την καρδιά

Τα χωριά του Πηλίου είναι το ένα ωραιότερο από το άλλο. Ωστόσο, πέρα από τα πιο φημισμένα, υπάρχουν και άλλα που είναι λίγο λιγότερο γνωστά, αλλά εξίσου πανέμορφα και γραφικά. Ένα από αυτά είναι και οι Μηλιές, το χωριό το οποίο οι περισσότεροι έχουν συνδέσει με τον θρυλικό Μουτζούρη, το παραδοσιακό τρενάκι με τα λιγοστά βαγόνια, που συνιστά μία από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές, καθώς μετρά μόλις 60 εκατοστά φάρδος.

Μηλιές Πήλιο

Οι Μηλιές ξεχωρίζουν και για την γραφικότητα τους, με τα εντυπωσιακά πυργόσπιτα και τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Και σιγουρα, δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο η θέα από την κεντρική πλατεία, και όχι μόνο, του χωριού που φτάνει μέχρι τον Παγασητικό.

Μηλιές Πήλιο

Ένα από τα σημεία αναφοράς του χωριού είναι ο ιστορικός ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, που στέκει αγέρωχος στο πέρασμα του χρόνου στην κεντρική πλατεία του χωριού. Πολύ λιτός στην εξωτερική του όψη, εντύπωση προκαλούν στο εσωτερικό του οι 12 τρούλοι, τα αξιόλογα μνημεία και μεταβυζαντινές αγιογραφίες, καθώς και το ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού. Η εκκλησία έχει και ιστορική σημασία για την περιοχή, καθώς από εδώ ο Άνθιμος Γαζής κήρυξε την επανάσταση στη Θεσσαλία το Μάιο του 1821.

Μηλιές Πήλιο

Η διαδρομή του θρυλικού Μουτζούρη

Η διαδρομή που πραγματοποιεί ο θρυλικός Μουτζούρης από τα Άνω Λεώνια μέχρι τις Μηλιές είναι πραγματικά ονειρική με την αστείρευτου κάλλους ομορφιά της φύσης του Πηλίου να πρωταγωνιστεί σε όλο το μήκος της.

Μηλιές Πήλιο

Το τρένο διασχίζει τις κατάφυτες πλαγιές του Πηλίου, ενώ περνάει μέσα από παραδοσιακούς οικισμούς και προσφέρει ονειρική θέα προς τον Παγασητικό. Μάλιστα, αυτές τις μέρες γίνονται οι απαραίτητες εργασίες, προκειμένου το θρυλικό τρένο να σφυρίξει σύντομα. 

Related Articles

Rolls-Royce Boat Tail. Ένα 6-μετρο έργο τέχνης πολλών εκατομμυρίων!

cars

Continental Extreme E – Crosscontact. Για αγωνιστικές εκτός δρόμου καταστάσεις

cars

Αυτά είναι τα 10 καλύτερα εσωτερικά στις Η.Π.Α.

cars

Ας γνωρίσουμε τα αυτοκίνητα ασφαλείας της F1 για το 2021.

cars

Volkswagen. Eπενδύει στο software

cars

Jaguar Vision Gran Turismo. Πανέμορφη και πανίσχυρη αλλά εικονική.

cars

«Απωθήσαμε επίθεση αντιπλοϊκού πυραύλου στη Σεβαστούπολη» λένε οι ρώσοι

Bury

Βροχές και βουτιά της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες – Η τάση του καιρού οδεύοντας προς το Πάσχα

Bury

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design με ρετρό διάθεση.

cars